Mikor fogja megérteni ezt, tapasztalat?
3.5 éves kislányunk állandóan üt mindenkit. MINDEN alkalommal elmondjuk neki, hogy nem szabad. Mégis állandóan csápol.
Az óvodában is előfordult már 2x. Kb. 3 éves korától csinálja.
Eddig nem használt semmi. Volt, hogy rászóltam, rákiabáltam (mikor anyukámat ütötte), visszacsaptam. Semmi hatása.
RÖGTÖN bocsánatot kér, és simit ad. De 2 perc múlva ugyanúgy üt.... Nem érti szerintem..
Az óvónő szerint egyértelmű, hogy nem agresszióból csinálja..... De akkor miért?
Mi itthon egyelőre küzdünk... Ma is ütött legalább 30x tuti anyukámnál.
Minden alkalommal bocsánatot kell kérnie,mindig elmondjuk, hogy nem szabad... Mikor fogja megérteni?
Értelmileg nincs baj vele, de autizmus gyanús.
Tapasztalat érdekelne, hogyan lehet elmagyarázni ezt? Már rongyosra beszéltem a számat :(
Kérem, akinek van ezzel tapasztalata, írjon! Nagyon félek, hogy baj lesz belőle. Az oviban kértem, hogy büntessék meg, de már nem büntetnek gyereket.
Kismilliószor elmondtuk már. Megközelítettük több oldalról is, de egyelőre nem akarja abbahagyni. Tudja, hogy üt, hogy nem szabad, hogy fáj, meg is ígéri, hogy többet nem csinál ilyet. De 2 perc múlva ugyan úgy csápol.
Plüsst, vagy bármilyen játékot csak péntekenként lehet az oviba bevinni. Az óvónők nem túl segítőkészek...
Mondtuk azt is, hogy olyankor tapsoljon. Az se vált be.
Elmegy mellettünk valaki a járdán, és random rácsap..
De, hogy ellenpélda is legyen: mindent megköszön, a múltkor mondták az óvónők, hogy milyen jólnevelt gyermek, gratulálnak hozzá. Utána kezdett el az oviban is ütögetni.
Úgy fogalmazok, hogy nem találjuk a kulcsot még hozzá...
Vajon mi állíthatná meg ezt a viselkedést.
Nincs miért visszafognia magát! Tedd fontossá, hogy számítson neki az önkontroll! Nem azért hagyja abba a csapásokat egy 3 éves, mert sajnálja szegény másikat(nincs ennyi empàtia bennük ebben a korban), hanem mert fél, hogy rossz történik vele, ha megpróbálja(anya mérges) vagy jutalmat akar. Utóbbi nagyobb gyerekeknél hasznosabb, jobban beválik, előbbi a kicsiknél..
Erősítsetek rá. Legyen kint akkor a plüss, és tegyétek a szekrény tetejére, ha megütött valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!