Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor fogja megérteni ezt,...

Mikor fogja megérteni ezt, tapasztalat?

Figyelt kérdés

3.5 éves kislányunk állandóan üt mindenkit. MINDEN alkalommal elmondjuk neki, hogy nem szabad. Mégis állandóan csápol.

Az óvodában is előfordult már 2x. Kb. 3 éves korától csinálja.

Eddig nem használt semmi. Volt, hogy rászóltam, rákiabáltam (mikor anyukámat ütötte), visszacsaptam. Semmi hatása.

RÖGTÖN bocsánatot kér, és simit ad. De 2 perc múlva ugyanúgy üt.... Nem érti szerintem..

Az óvónő szerint egyértelmű, hogy nem agresszióból csinálja..... De akkor miért?

Mi itthon egyelőre küzdünk... Ma is ütött legalább 30x tuti anyukámnál.

Minden alkalommal bocsánatot kell kérnie,mindig elmondjuk, hogy nem szabad... Mikor fogja megérteni?

Értelmileg nincs baj vele, de autizmus gyanús.

Tapasztalat érdekelne, hogyan lehet elmagyarázni ezt? Már rongyosra beszéltem a számat :(

Kérem, akinek van ezzel tapasztalata, írjon! Nagyon félek, hogy baj lesz belőle. Az oviban kértem, hogy büntessék meg, de már nem büntetnek gyereket.

2019. okt. 28. 19:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Milyen egyéb autisztikus tünetei vannak?
2019. okt. 28. 20:56
 2/13 A kérdező kommentje:

Most erre keresem a választ!

Nagyon merev gyermek, példákat tudok írni, de együtt kell élni vele, hogy lássa az ember.

Pl. meseolvasás közben minden nap ugyan annál a szónál felteszi ugyan azt a kérdést, és ugyan azt kell válaszolni rá. Nagy szervezést igényel egy bevásárlás is. Jól kell időzíteni... 2 bolt már nem fér bele. A játszótéren is mindig ugyanannál a játéknál pontosan ugyanúgy kell játszani, ugyanazokat a mondatokat elmondani... És ha nem, akkor jön a visítás...

Minden nap pontosan ugyan olyan kell legyen, persze azon kívül, hogy vannak az életben elkerülhetetlen dolgok (bevásárlás, rokonlátogatás stb)

Egyszer hoztam haza ebéd után az oviból, mert megbeszélés volt. Ennek más gyerek örülne. Az én lányom 2 órát sírt itthon, mert megváltozott a napirendje....

De ezeket már megtanultuk kezelni. Csak fárasztó... De ezzel az ütögetéssel nem tudok mit kezdeni. :(

Ezek így leírva nem tűnnek nagy dolognak.

De egy lány autizmusa nem olyan, mint egy fiúé. Sokk megfoghatatlanabb. Sokszor diagnózist se kapnak.

2019. okt. 28. 21:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem megfoghatatlanabb, csak gyakrabban enyhe. Sok autista gyerekkel foglalkoztam már, a legsúlyosabb pont kislány volt. Kommunikál rendesen, szemedbe belenéz? Hangos dolgoktól megijed? Mennyire koordinált a mozgása? Milyen hanglejtéssel beszél?

Csak a rendszerhez való ragaszkodás nem feltétlenül helent autizmust.

2019. okt. 28. 21:42
 4/13 A kérdező kommentje:

A mozgása fura a fejlődésneurológus szerint.

Nem néz konkrétan a szemünkbe sokáig, "kapkodja" a szemét.

2019. okt. 28. 22:04
 5/13 A kérdező kommentje:
Hangos dolgok nem zavarják. De pl egy Media Marktba nem tudjuk bevinni - sok monitor, villódzás zavarja, elfekszik a szőnyegen 2 mosógép között.
2019. okt. 28. 22:05
 6/13 A kérdező kommentje:
De a kérdésre szeretnék választ kapni! Ez most a legfontosabb!
2019. okt. 28. 22:06
 7/13 A kérdező kommentje:

A gyógypedagógus azt mondta rá, hogy autista. De ez még nem hivatalos.

Megkésett a beszédfejlődése is, 3 évesen szólalt meg (anya, lámpa). Előtte csak ciklizált. Most is rossz a beszédértése. Viszont egy Bogyó és Babóca mesét a könyvből 3 nap alatt megtanul szóról-szóra.

2019. okt. 28. 22:09
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Hát sajnos akkor megvan az oka :(. Nálatok nem nevelési hiba! :(
2019. okt. 28. 22:41
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Adjatok neki egy plüsst, amit üthet. Amikor vkit megüt, ne csak annyit mondjatok, hogy nem szabad ezt csinálni, hanem mondjátok neki, hogy ezt az egy tárgyat ütheti.
2019. okt. 29. 05:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A lányom hasonló.

Velem megoldódtak a gondjai, ha velem van nem üt, oviban igen.

Két tuti módszer van: elrakod az egyik játékot a szekrénybe és reggel visszakapja. Ha megint üt beraksz még egyet.

ígérsz valamit, amit szeret ha adott feladatot teljesít(senkit sem üt meg) megkaphatja.

mikor kicsi volt, szimplán lefogtam a kezét, mondtam, hogy “ezt nem szabad, fáj”, és mondtam, hogy “mondd, hogy érzed magad? mérges vagy?”

Azóta ha mérges kiabálja, hogy mérges, de nem üt.

Velem tök rendben van, de oviban te nem tudod kezelni a helyzetet a távolból, tippet adhatsz csak.

Vigyen be egy plüsst, ami bent ül a szobában (szokjon hozzá 3 napig, hogy fix helyen van)és kirakja az óvónő, ha megütött valakit. zavarni fogja a dolog.

Tudja, hogy üt? Mikor üt, fogd meg a kezét és mondd, hogy most ütsz, ezt nem szabad!

2019. okt. 29. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!