Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 4 éves kisgyerekem fél az...

A 4 éves kisgyerekem fél az altató zenétől. Miért?

Figyelt kérdés
Babakorában egy olyan macit vettem neki ami egy altató dallamot ad ki ha megnyomjuk. Elsírta magát és nagyon nehezen tudtam megnyugtatni. 2 évesen kapott egy kocsit amin gombok vannak és zenél.. Viszont az egyik gombnál altató dallam van amitől elkezdett sírni. Sokáig tartott lenyugtatni. Terhes vagyok,jön a második gyermekem. A tegnapi nap altató zenét hallgattam és a pocakomhoz tettem a hangfalat hogy a csepség hallgassa :) A 4 éves kisfiam elkezdett ismét sírni. Az altató dallamos jatekaitol sír és azt mondja hogy fél tőlük. . Minden ilyet ki is dobaltunk. Ez mitől lehet?

2019. szept. 17. 23:33
 1/9 anonim ***** válasza:
17%

Ki tudja?

Lehet hogy valamilyen hatás érte őt, esetleg előző életében, vagy olyan dolgot látott a tvben.

2019. szept. 18. 01:59
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Valami rossz emlék lehet. Van gyerek aki a plüssöktől, Mikulástól, bohóctól stb fél. Fogadd el, ő ilyen. Talán ha nagyobb lesz meg lehet kérdezni hogy miért fél, ha el tudja magyarázni. Esetleg ha az oviban van szakember, akkor őt is megkérdezni ha neked ez ilyen fontos és szerinted ki fog hatni a gyerek jövőjére.
2019. szept. 18. 02:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, nem akarok bunkó lenni, de miért fontos ez? Ne hallgassatok altatós zenét, ennyi.
2019. szept. 18. 02:42
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Nem tetszik neki, idegesiti. Engem pl az agyvérzés kerülget a nyugtató, meditációs zenektől, pedig nem vagyok csecsemo
2019. szept. 18. 06:13
 5/9 anonim ***** válasza:
20%
Nem számít, úgy is frekvencia meg fehér zaj kell a babának.
2019. szept. 18. 07:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik neki. Engem gyerekként nagyon idegesítettek a "szomorú" zenék, azért, mert rossz kedvem lett tőle, ebbe beletartoztak amúgy szép, lassabb népdalok is, felnőttként se kedvelem az ilyesmit.
2019. szept. 18. 08:34
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy egy olyan frekvencia ez a klasszikus nyafogós-nyekergős vagy zenedobozos hangzás, ami neki kínzás. Lehet az is, hogy pont nagyon jó füle van, ami érzékeny akár a hangosabbra, akár a picit hamisra.
2019. szept. 18. 09:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor ilyen kicsi voltam, egy ideig a szomorúságot én is a félelemmel azonosítottam. Erre csak később jött rá anyukám, addig nem értette, miért mondom, hogy félek a szomorú zenéktől. Nem féltem, csak összekevertem az érzéseket, a neveiket... zavaros kor ez még. Ne hallgassátok, ennyi.
2019. szept. 18. 13:38
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha fél, hát fél, akkor ne erőltesd neki. A férjem a postaládától rettegett, a húgom az esernyőktől. Az unokatesóm meg a naposcsibétől.
2019. szept. 18. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!