Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Később majd fog akarni néha...

Később majd fog akarni néha velem/velünk aludni a kisgyerekem?

Figyelt kérdés
Kislányom most 1 éves. Fél éves koráig együtt aludt velünk egy szobában, 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát, nappali alvásai is mindig korának megfelelően alakultak, oltások, fogzás stb nálunk is okozott nem jó éjszakákat, de egyébként nagyon kiegyensúlyozott alvása van és ő maga is az. Együtt nem aludtunk soha egészen pici korában sem. Nem szokta meg tehát ezt. Délután próbálok vele néha összebújni a nagyágyban, de ott is inkább játszik, mondókázik stb. Egyébként is ő csak akkor bújik, ha ő kezdeményezi, én ha ölelem, ad egy puszit, de gyorsan továbbáll játszani, vagy cska éppen "más dolga van". Leginkább együttalvásról leszoktatásról olvasok, gondolom az lehet a gond inkább, amit én kérdezek az talán nem az :) Viszont én mégis szeretnék együtt aludni vele néha, lesz majd erre magától igénye? Jelzi majd és jön a "nagyágyba"? Nem problémaként teszem fel a kérdésem (remélem nem is az), hanem inkább szeretetből, vágyakozásból, hogy milyen jó érzés lehet a kisgyerekünkkel aludni néha :)

2019. szept. 14. 21:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem aludtunk együtt soha, egy szobában sem. A fiam 7 éves, egyébként elég bújós gyerek, de együtt alvásra nincs igénye. Párszor aludtunk együtt már (itthon 4-5 alkalommal, egyszer nyaraláskor pár éjszakát), de nem alszik egyikünk sem igazán jól. Mocorog, szórakozik, rugdos, leszorít az ágyról, szóval egyikünknek sem pihenés. Van ilyen is, én mondjuk különösebben nem bánom ezt.
2019. szept. 14. 21:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kislányod 1 évesen mondókázik? Ne haragudj, de ez szemet szúrt.
2019. szept. 14. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:
25%
A gyereknek a felnőtt, szülői ágyban nincs keresnivalója - soha.
2019. szept. 14. 21:41
 4/9 A kérdező kommentje:
2-es válaszolónak: mondókázik, úgy értem: velem. Így lehetséges, hogy helyesebb. Például kezdeményezi a mondókázást: például a Csip-csip csókát mondja úgy, hogy "ki ki koka" és hesseget a kis kezeivel, így kéri, hogy mondogassuk ezt és mást, például az "Egyszer egy hétpettyes katicabogárka"t mutogatja részletekben. Természetesen nem úgy értettem, hogy magától mnondjaé mutatja teljesen pontosan, ezt hívtam én "mondókázásnak" most, nem fejtettem ki a leírásban bővebben, de nem is akartam pontatlan lenni. De nem kamukérdést kívántam feltenni kamuanyukaként a kamukislányomról :)
2019. szept. 14. 21:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Két éves a fiam, ő az első pertől a saját szobájában aludt, amúgy a helyzet hasonló, mint nálatok. Nagyon ritkán előfordul, hogy éjjel együtt próbálunk aludni, olyankor bujos, de van amikor nem tud elaludni és visdzakeredzkedik inkább a szobájába az agyaba. Azóta lett picit bujosabb, mióta megszülettek a tesoi (fel éve)
2019. szept. 14. 21:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ő ilyen típus. Nem ígényli. Én például utáltam anyuékkal a nagyágyban aludni, már kicsiként is. Még felnőttként is csak kívül tudok aludni, mert úgy érzem megfulladok és ez gyermekkoromban is így vokt, pedig semmi trauma nem ért. A kislányom viszont imád velünk aludni, ő nagyon bújós. :)
2019. szept. 15. 00:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom is első pillanattól kezdve a sját szobájában aludt, napközben is.

Most 5éves, és épp tegnap aludt velünk.

Nagy ritkán eszébe jut és akkor megfüz hogy velünk aludhasson, de ez csak hétvégén lehet.

2019. szept. 15. 07:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem 4 éves kisfiam is külön alvós volt mindig. Éjszaka akkor alszik velem, ha beteg (pl hány vagy nagyon felmegy a láza), de délben néha szokott.

Egyébként hárman mi sem szeretünk együtt aludni, mert ő fészkalódik, ha ketten csak vele alszom, úgy okés.

Szerintem olyan 2 vagy 2 és fél éves korától lett igénye erre. Ő akkor bölcsis lett, lehet, hogy közrejátszott benne, hogy nem egész nap lehetett velem.

2019. szept. 15. 09:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
mindkét gyermekem magától aludt, alszik el,a kicsi 6 a nagy lassan 12 éves. egy hónapban egyszer kérhetik az együtt alvást(Szóval kérik is) -de én sem voltam híve az egy ágyban alvásnak a gyerekekkel. Talán később ígényli majd, csak akkor meg ne essen át a ló túlsó oldalára
2019. szept. 16. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!