Átmenetileg egy kis településen élünk most, itt jár a lányom oviba. 6-17ig van hivatalosan ovi
Megyek érte 16.30ra és egyedül ül a folyosón az óvónővel..Mert délben ebéd után meg délután 1-2kor már elviszi anya a többieket.. Mert kérik is az óvónők.
És aztán meg úton útfélen hallom, hogy nők panaszkodnak, hogy nem tudnak elmenni dolgozni a gyerektől. Mondja neken egy hölgy, hogy nem tud elmenni mert legkésőbb 3kor el kell hozni a gyereket..Mondtam neki nem kell, 5-ig van ovi, nem az óvónő mondja meg mikor hozod el. Aztán csak pislog rám, hogy hát jó lenne valami igen mert munka lenne csak 3ra nem ér haza..És inkább munkanélküli, de már alig élnek meg. Mai sztori.. Nem tűnik fel, hogy az emberek rontják el az óvodát? A gyerekeknek a du.-i játék élmény lenne még együtt. Mi nagyvárosból jöttünk ide egy időre, ott dolgoztak az emberek és 5 után mentek az oviba. Itt meg inkább munkanélküliek? Teljesen ledöbbenek dolgokon komolyan ..
Aki azt írta hogy sok nő biztos kertet művel meg befőz meg ilyenek..
El is hiszi??
Mai nők ilyet nem csinálnak.
Ezerből 1..
Én falunk lakok de bejárok a közeli nagyvárosba dolgozni, eléghogy jó állásom van és szoktam munka után kertészkedni meg befőzni mert nekem ez régi hobbim, de akárkinek mondom a faluban is, vagy adtam az oviban is különleges házi lekvárt szülőknek és ugy néztek rám mint egy ufora, hogy ilyet csinálok...
Olyanok is akik nem dolgoznak.. :D
Te se hiszed.
Facebookot nyomják nem a lekvárfőzést
Bármelyik ilyen ismire ráírok messengeren fél percen belül válaszolnak mindig, de olyan elfoglaltak a gyerek mellett azért. ha ha
2019. szept. 12. 12:55
22/28 anonim válasza:
De kafa egy munkahelyeden van neked hallod, hogy van időd idefosni a magasröptű goldolataidat arról, hogy szerinted kinek, hova, mikor és miért kéne vinnie a saját gyerekét...
Apám, ha mi lenne, ha mindenki a saját szrával lenne elfoglalva??
2019. szept. 12. 13:44
23/28 A kérdező kommentje:
Neked is de sok időd van itt írkálni meg olvasgatni:D
És ha szabadnapos vagyok?
2019. szept. 12. 13:50
24/28 anonim válasza:
Nem én írtam ki kérdést, hogy belepofázzak mások életébe...
Te ütöd az orrod olyanba, amihez semmi közöd!
2019. szept. 12. 13:57
25/28 anonim válasza:
Mi szó szerint vidéken élünk, kb 1000 fő a falu össz létszáma.Valamikor olyan környék volt ahol 5-10 km belül ha kijöttél az egyik cégtől akarva akaratlanul beestél a másik kapuján.Pillanatnyilag ha valaki nem éhbérért akar dolgozni akkor 30+ km kell menni a munkáért.Nem értelmiségi munkáról beszélek, mert akkor még messzebbre kell utazni, hanem betanított ,összeszerelő több műszakban végezhető munkáról.Ahol nem számít, hogy gyereked van, meg hogy a férjednek milyen a munkabeosztása, meg ahonnan ha gáz van nem fog a kutya se hazavinni a gyerekért, mivel szinte mindegyik cégnek van saját buszszállítása nem fizetik az autófutást, max akkor viszik haza az embert ha rosszul lett.Vagy esetleg a mentő viszi a kórházba ha annyira.Na most akinek kisgyereke van nem tud ilyen helyen elhelyezkedni.Nem is tűrnék sokáig egy állandóan beteg gyerek a munkáltatónak csak gond, táppénz még több táppénz, köszönik nem kérik.Anyukaműszak egy cégnél van, ott 120 a tiszta fizetés, viszont a környék összes anyukája oda jelentkezik, mert más nem nagyon van.Nyilván nem jut hely mindenkinek.Itt felénk pld mégsincs egy anyuka sem, aki ne találta volna meg a melóhelyét, ahova eljár. Sokan tényleg keresnek teljesítménybérbe 50 ezret a mai világban tiszta vicc kategória ,de délután 3 órakor beáll a busz az ovi elé, az anyukák meg összeszedik a porontyokat és hazaviszik őket.Amúgy nálunk 4-ig van ovi.De fél 4 fele már nincs gyerek.
2019. szept. 12. 14:32
26/28 anonim válasza:
Kérdező rosszkor írtad ki a kérdést, ilyenkor a nem dolgozó gyereket lepattintós "anyucik" érnek csak rá írogatni :-D
2019. szept. 12. 16:43
27/28 anonim válasza:
Mi egy kisvárosban lakunk (nem régóta, előtte megyeszékhelyen laktunk), a kisebbik fiunk itt jár oviba. Én 4-re megyek érte, addig tart a munkaidőm, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkahelyem ugyanabban az épületben van, mint az ovi, úgyhogy én tényleg nagyjából fél perc alatt ott is vagyok érte. Az irodából pont látom, amikor jönnek a szülők, tényleg 3 körül kezdenek szállingózni, de amikor mi megyünk haza 4 körül, még nagyon sok gyerek van az udvaron, gondolom sokan dolgoznak a megyeszékhelyen, ahogy eddig amúgy én is, és idő, mire beérnek. De aki meg reggel 6-7 között megy dolgozni (pláne, ha helyben van a munkahelye), annak nem gond 3 körül megérkezni a gyerekeket. Az enyém mondjuk ki is akadt rajta, amikor egyszer 3ra mentem érte, mert ő még udvarra akart menni a többiekkel. Nekem péntekenként hamarabb van vége a napnak, de akkor is négyre megyek, mert pont ezt a délutáni egy óra játékot szereti a legjobban.
2019. szept. 12. 21:57
28/28 anonim válasza:
Mi kisvárosban laktunk mikor a gyerekek ovisok voltak, és igen,sokszor 4kor már üres volt az ovoda, bár nem voltak emiatt munkanélkülin a szülők inkább a nagyszülők jártak korábban a gyerekekért, én úgy tapasztaltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!