Elítélendö-e, ha (pedagogus) apuka tanul a gyerköccel?
Persze,ezért börtön jár.
Most ez komoly kérdés???
?????
Èn is csak lesek nagyot, hogy miért lenne elítélendö, hogy apuka is foglalkozik a gyerekkel???
Nem elítélendö, az az elítélendö, hogy ha az apuka nem foglalkozik, nem tanul a gyerekkel.
Az, hogy valaki többet tanult vagy kevesebbet az nem számít. Nekem egy diplomám sincsen de napi szinten nézzük át a tananyagot, szerencsére nem kell velük leülni tanulni, mert mindegyik szuper, de ha kellene diploma nélkül is megtudom oldani.
Férjemnek még érettségie sincsen, de ha kell ö nézi át a leckét velük, és ö is pont olyan értelmes mint te diplomásként...
Szivesen tanulnek vele, de az apja lecsapott ra, nem tudom maskent megfogalmazni, mivel kb ez tortent.
Egyesek ebbol arra kovetkeztetnek, hogy nem torodom vele.
Lenyegtelen a diploma, csak azert irtam, mert nem a kepessegekkel van gond.
Amugy siman tapasztalom, hogy nehany szulonek ( vegzettsegtol fuggetlenul, de kevesbe kepzett eseten talan(?) gyakrabban) meggyulik a baja akar egy 4. osztalyos matek hazival. Nem banto vagy dicsekvo celzattal irtam.
Értem a kérdést!
Nos, természetesen az csak jó, ha egy szülő foglalkozik a gyerekével. Ha van pedagógiai tudása és tapasztalata, az még jobb.
Inkább azt szokták mondani, hogy ha a gyerek gyengén teljesít valamiből, a szülő pedig (jövője miatt aggódva) küzdene a jobb jegyért, akkor nagy általánosságban nem szerencsés, ha ő a korrepetítor. Mert nagyon sokszor oda vezet ez, hogy a gyerekkel türelmetlen lesz ("Még ezt sem tudod?"), és a gyerek meg fogja utálni az együtt-tanulást. Így viszont nem lesz hatékony a dolog, amitől csak még dühösebb, idegesebb lesz a szülő. Ez egy ördögi kör. Ilyenkor szokott segíteni, ha egy idegen korrepetálja. Aki pusztán attól, hogy idegen, máris mást tud kiváltani a gyerekből. Ha pl. egy 14-17 éves lázadó kamaszt egy 20-23 éves egyetemista korrepetál, akkor még lelkileg is sokkal közelebb érzi magához, és jobban elfogadja őt, mint a szüleit, akivel eleve folyton vitái vannak.
Szóval, ha működik, OK; de nem kell meglepődni és bármelyik felet hibáztatni, ha nem működik a szülő-gyerek együtt-tanulás.
Persze, valahol ez halalbüntetéssel is felér.
Nálunk felesben lesz. Amiből apuka jobb ő segít, amiből én én segítek. Amúgy is azon fog múlni ki van otthon delután, mert váltani fogjuk egymást. Ettől nem hiszem, hogy szaranya lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!