Mi erről a véleményetek?
Voltunk egy városi rendezvényen. Ahol a kislányom kapott egy smink készletet egy zenélős játékot és egy slimeot. 5000 ft volt összesen plusz apukája játszott ezt a lövős játékon 2000ftért.
Szóval ezek felesleges kiadások voltak.
Volt vidámpark ami 3 percig ment körbe 800 ftért ahogy ismerem a 2 eves kislányom egy nem lett volna elég. Ahogy eljöttünk a párom nekem állt hogy ő keresi meg azt a k.... pénzt mi az h nem engedtem a gyereket felülni.
Nagyon bántó volt. Tény hogy jelenleg nem dolgozom mert eddig gyeden voltam viszont már gyesen vagyok.
Nekem ez viszont rosszul esik. A kislányom nem is sírt azért mert nem ment körbe, oda felment ráült és kész eljöttünk sírás nélkül de ha ment volna körbe körbe nem lett volna elegendő.
Én ezt hiába mondom a páromnak nem fogja fel.
Szerintetek neki van igaza?

Hát én alapból nem tartom elfogadhatónak, hogy a férfi ilyen esetben azzal érveljen, hogy ő keresi a pénzt. Ha Te korábban dolgoztál, de most a gyes keretén belül a gyerekét neveled, akkor az közös pénz.
Másrészt ez egy nevelési kérdés. Én nem szoktam garasoskodni, viszont elvi okból minimalista elveket vallok, nem szeretném a gyereket bóvlikhoz juttatni. A slime nem tudom mi, de zenélős játék nálunk nincs (hacsal nem egy kézzel faragott sípra vagy kereplőre gondolsz), sminkkészlet kisgyereknek szerintem nem való. Az élményért általában nem sajnálom a pénzt bár ahogy leírod, az ár-érték arámy kérdéses.
Ettől függetlenül néha minden elvet meg kell szegni, ha hónapok óta ez az egyetlen "ereszdelahajam", akkor az is más, mintha mindig kacathalmozás és kívánságlesés van.
Az anyagi lehezőségeket is Te tudod.
Beszéljétek át.

Nem fogalmazott túl szépen, de a kacatok áráért hatszor mehetett volna azon a körös akármin, amit te vidámparknak nevezel. Nem tudom elképzelni, hogy egy két éves jobban élvezne egy sminkkészletet (komoly?), mint egy ilyen élményt.
Legközelebb lehetne úgy, hogy kap egy tárgyi dolgot, amit ő választhat ki, a többi pedig élmény. Beszéljétek meg, mennyit szántok az adott rendezvényre, és maradjatok a megszabott költségkereten belül, így talán mindkettőtök akarata tud érvényesülni.

Én abszolút ellened vagyok, bár a férjed tuskó, de igaza van.
Minek viszed, ha nem engeded? Ha spórolsz, olyan helyre vidd, ahol nem lehet költeni.
Másrészt ne tudd jobban a gyereked helyett, hogy reagálna. Hányhatott is volna, félhetett is volna.. Engedni kell kipróbálni.
Nem is sírt miatta, nem a világot jelentette volna neki, csak egy új élményt..Lehet nem sírt volna ha egy kör után elviszed akkor sem. Nem tudhatod.
Spórolj magadon a gyereked helyett.
Én is minimalistán nevelem, de ha vagyunk valahol, akkor aztán mindent kipróbálunk, pláne ami új.
Vásárolni máshol is lehet.

A férjed tuskó módon fejezte ki magát, de abban igaza van, hogy engedhetted volna. Az ilyen felülős cuccokkal többre megy, mint a kacattal, amire ránéz 2 napig aztán kuka, vagy a sarokban felejtődik. Élményt ad neki.
Mi falun lakunk, itt van búcsú, falunap, gyereknap stb.. 3 lányom van, de kiskoruk óta tudják, hogy fejenként 1 db tárgyat választhatnak, azt megvesszük, de többet nem (pedig anyagilag nem lenne megterhelő a vásárlás). Ezek a kacatok nem bírják amúgysem túl sokáig, meg annyi játékuk van, hogy nem is foglalkoznának vele.
Inkább a dodzsemet, körhintát, egyéb ilyen vidámparki játékokat választják, és erre annyiszor is ülnek fel, ahányszor csak akarnak.

Az én lányom kb 10x ült ilyen körhintán egymás után és nem volt elég neki 😂
Szóval igazad volt kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!