Mit tanácsoltok, mit lehet tenni, ha egy hosszú, több órás úton egy másik utas kisgyereke végig visít, kiabál, hangos buszon, vonaton, repülőn?
Én bárhova jelentkeztem dolgozni, mindenhova feltétel volt. És mindenhol előny. Mert akinek van járműve, az azonnal mozdítható. Utoljára egyetemistaként tömegközlekedtem.
Sokkal drágább, mint az autó. Főleg ha jó fogyasztású kis autó.
Annak meg örüljetek, hogy semmit nem kaptatok el, majd influenza szezonban ha a képetekbe köpködnek meg mindent összefogdosnak, akkor is kívánom, hogy senkinek ne legyen baja.
A legtöbb ismerős ott kapja el, főleg túlzsúfolt helyi járatokon.
Hát pedig már lassan alapkövetelmény a jogsi. Olyan munkakörökbe is, ahol nem is értem, hogy miért ( pl. pedagógus). Évek óta figyelem az álláshirdetéseket, a gyári munkán kívül már szinte mindenhol elvárják.
A kérdésre visszatérve: semmit se lehet tenni. Ép eszű szülő nem hagyja órákig bömbölni a gyerekét, a nem ép meg úgyse fogja fel, ha rászólsz.
Nekem 2 adhd-s gyerekem van. Hát, ez babakorban abban nyilvánult meg, hogy nem volt napirend, fogalmam nem volt mikor éhes, mikor álmos. Gyakorlatilag minden zajra fent voltak. És sokat sírtak.
Nekem eszembe nem jutott volna buszon, repülőn utazni a gyerekekkel. Igen, zavaró, ha ordít, és nem tudod megnyugtatni. Sokan mondták nekem, hogy el vannak kényeztetve, ez csak szoktatás kérdése. Fenét.
Én a mai napig nem vinném őket külföldre, inkább belföldre utazunk, saját autóval, és apartmant veszek ki. Nem akarok zavarni másokat, és engem se zavarjanak.
Mit tehetsz? Hát, semmit. Ha rászólsz, nyilván nem tudja könnyebben megnyugtatni a gyereket. Én mondjuk szívesen elmagyaráznám az ilyennek, hogy tudomásul kéne venni, hogy gyereke van, és szemmel láthatóan elég érzékeny, ezért már nem tudja úgy élni az életét, mint eddig. Sajnos sokan nem képesek tudomásul venni, hogyha gyerekük születik, akkor át kell alakítani az életstílusukat, és már nem tudják ugyanazokat a dolgokat megcsinálni, mint korábban.
Mindenki úgy viselkedik, mintha nem találták volna még fel a telekocsit meg az ehhez hasonló lehetőségeket. 2019 van, heló! Internet! Attól, hogy nem vállalok be +1 családtagot (a.k.a. autó), attól még nem kell a "hajléktalanok között" (???) buszoznom. Egy csomó telekocsissal meg lehet beszélni, hogy gyerek is lesz, viszed az ülését, kész. Én egyébként sem indulnék el sehova egyedül autóval úgy, hogy kicsi gyerek is van a kocsiban. Ha megriaszt, visítani kezd? Ha félrenyel valamit? Rókázik? Bepisil? Ha megijed? Ha pofázik egész úton és idegesít, de neked a vezetésre kell koncentrálni? Szerintem ez azért nagyobb para, mint felülni egy vonatra oszt jónapot. Pláne egy megosztott autóba, a gyerek mellé :D
De persze, mindenképpen venni kell autót, lehetőleg kettőt, mert "muszáj".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!