Milyen este hangos vagy legalább is szöszmötölő háziállatok vannak? (Hosszú sztori, külön a lényeg)
A 'történet':
Régen volt egy hörcsögöm, ami mindig mászkált, csinált valamit este. Nem zavart különösebben, kivéve, ha az itatóval verte az üveget.
Most csak egy akváriumom van a szobában, az pedig nem túl hangos. Viszont néha kaparászást, csöszmötölést hallok esténként.
Először nem foglalkoztam vele, mert megszoktam már. Viszont ekkor már nem volt hörcsögöm így ráeszméltem, hogy pár hal nem tud ilyen 'hangokat' kiadni.
Arra gondoltam, hogy egér lehet, de emeleten, tégla falban nem igazán lehet. Meg aztán ha egér, akkor igen szemtelen fajta, mert odadobtam valamit és akkor sem hagyta abba.
Olyan hangot kell elképzelni, mintha egy -esetleg- egér valamit(papír) be akarna húzni valahová.
Gondoltam még arra is, hogy tesóm cseszegteti a falat a másik szobába vagy a fürdőszobában van valaki éppen(a fürdő a szobám alatt van).
Viszont eddig nem tudtam rájönni és zavar.
-----------------------------
Az érdemesebb kérdés:
Tehát valami olyan kisállatot szeretnék, amire lehet fogni a zajokat vagy legalább is elnyomja azokat.
Ez most lehet hülyén hangzik, de tényleg zavar és az jobb, ha van valami mozgás a szobában.
Persze azt leszögezem, hogy amúgy is régóta szeretnék kisállatot, ez csak egy 'feltétel'.
Egyébként olyat szeretnék ami/t:
-ketrecben, terráriumban kell tartani
-ki lehet venni, szeretgetni
-nem túl kicsi
-lehet ölbe venni
-ha kiveszem nem szalad el egyből
-ragaszkodó
Előre köszönöm a válaszokat!
Tavaly volt egy nyest, amit azzal tudtunk elűzni, hogy a hullámpala összeillesztésénél, ami úgy néz ki, mint egy nagy A-betű és a jobb szára el van csúsztatva felfelé, (ha érthetően írtam le), az évek során szétfagyott maltert újra malterozta egy kőműves.
Most viszont a nyest által kirágott alagútrendszerben, a legnagyobb bánatomra patkányok tanyáznak!
Hiába tettem le csapdát és mérget, hozzá sem nyúlnak.
A szomszéd macskái, 3 db. és a hozzám eljáró idegen macskák sem tudták idáig megfogni őket.
Pedig, semmi háziállatom nincs jelenleg, hogy terményre jönnének. Van viszont diófa, nekem is és az összes szomszédságban, és annak a lehullott terméseit hordják össze és rágcsálják, azon kívül a gerendát is hallottam,
hogy rágják. :(
(Most keresgélek ultrahangos rágcsálóirtót kedvező áron)
Köszi, ha elolvastad!
Remélem nem zavartam ezzel a hozzászólással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!