Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti beviszitek Magatokkal...

Ti beviszitek Magatokkal nagyvécézni a gyereket?

Figyelt kérdés

Ha igen, miért? (Biztonsági ok? Szeparációs szorongás? Vagy mert pszichológisi szempontból ezt helyesnek tartjátok?) Beszèlgettek közben vele arról, mi történik? Látja a wc papírt meg mindent?

(Nem arra gondolok, hogy hordozott alvó újszülöttje mellett elmegy vki mosdóba).

2019. szept. 1. 08:31
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
68%
Ha akar jön, a ec-re és a fürdőbe is. Kilincseket eléri. Nem zavar, ahogyan őt sem. Majd ha baja lesz vele nem jön.
2019. szept. 1. 11:07
 22/37 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk kicsi a wc, konkrétan annyira fér el a gyerek, hogy a kézmosónál bohóckodik míg rendezem a dolgom.Általában ha kap egy kocka papírt akkor azzal fut egy kört a lakásba.Ha meg türelmetlen elmondom, hogy nincs pelenkám ezért nekem itt kell elrendeznem a dolgom.Nem igazán érdekli amúgy, hogy mit csinálok csak szeret mellettem lenni.Az jobban idegesítene, ha ütné-vágná az ajtót és sírna míg én bent vagyok.
2019. szept. 1. 11:36
 23/37 babyboom567 ***** válasza:
73%
Amikor még nem kúszott mászott, nem vittem be.Mikor már kúszott mászott betettem a kiságyba és nyitva hagytam a wc ajtót, pont láttuk egymást. Mostanában néha bejön néha nem,megbeszéljük, hogy működik a mosógép,hova kell tenni a betétet,mik a tusfürdők összetétele, vagy téphet nekem papírt.De van, hogy csak simán rám zárja az ajtót, amit utálok,mert olyankor megy a rosszaság,meg az ugrálás.
2019. szept. 1. 12:00
 24/37 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert egy netes vita kapcsàn két, amúgy láthatóan intelligens és kulturált anyuka azt írta nekem, hogy a gyerek fejlődéséhez ez hozzá tartozik, ha nem engedem, akkor pszichés tabuk alakulnak ki, illetve majd meglátom, milyen súlyos lelki fájdalmat okoz neki, ha kihagyom ebből. És hogy fogalmam sincs a gyereknevelésről, még kívülállóként sem, ha ez nekem újdondág.

Nekem viszont tényleg fura. Még el tudom képzelni, hogy a gyerek biztonsága érdekében rákényszerülhet erre az ember, de hogy még direkt bátorítsa ezt, mert előnyös lelkileg... valami igazuk biztos lehet.

A kérdés kiírásnál azt feltételeztem, hogy nagyon eltérő vélemènyek lesznek, és ez stimmel is. Az én lányom 8 hónapos, mérsékelt sebességgel kúszik, én a nagydolgot olyankor végeztem eddig, amikor alszik, vagy el van egyedül. De most már csinál(na) veszèlyes dolgokat.

Ha pisilés muszáj, akkor le szoktam tenni a fürdőszoba elé a szőnyegre, és résnyire nyitom a fürdőszoba ajtót, illetve szoktunk ott kukucs játékot jàtszani, úgyhog, azt a fél percet, ami a pisilés, simán bírja.

2019. szept. 1. 12:31
 25/37 anonim ***** válasza:
96%

Másfél éves, olyan 9 hónapos kora óta látja mit csinálok a wc-ben. Azelőtt bármikor elszaladhattam, nem zavarta. Szemben van a wc a gyerekszobával, 9 hótól lefektettem a földre a szobaszőnyegre, wc ajtó nyitva és nézett. Ha nem vittem, akkor panaszkodott. 11 hósan kezdődött a mászás és a durva szeparációs szorongás, rengeteget volt kézben, olyankor ha épp kézben volt wc ajtó kinyit , őt letesz ajtón belül és csináltam a dolgom, hiába dumáltam hozzá ő általában végigordította, kézmosás és újra felvettem. Ez olyan 4 hónapon àt tartott.

Most ugye másfél éves, szinte mindig jön utánam, vigyorog, van a wc-ben szekrény, annak az alsó fiókját kipakolja, kér wc papírt, amivel törölgeti ő is a pelusát vagy ruháját. Magyarázom neki, hogy nekem nincs pelus, nemsokára ő is itt pisil kakil. Én jobb szeretem, ha jön utánam, szemmel van tartva, mikor itthon van a férjem, akkor néha őt is meglátogatja, de van, hogy a nagyit is. Mindenki beengedi, senki sem szól rá ezért.

De mi a fürdést is így intézzük, eleinte a szeparációs szorongás miatt volt nyitva a fürdő ajtó és jöhetett be, de sokszor így is sírt a kád mellett (férjem hiába volt otthon, sokszor csak én voltam jó). Aztán elkezdte minden érdekelni, imád nézni fürdés közben, magyarázom mit csinálok, milyen testrészt mosok, ő is megmoshatja a kezét, játszik a tusfürdőkkel stb. A törölközés már uncsi, látványosan kivonul :) Férjemnél is nyitva az ajtó, oda ritkán megy, mikor édesanyám ottalszik néha bedörömböl neki és ő is beengedi.

2019. szept. 1. 12:36
 26/37 A kérdező kommentje:

Én párhuzamosan szoktam vele fürödni, hogy időt nyerjünk. Beteszem a kádba, leszappanozom, adok neki játékot és lezuhanyzom a kádban (kb fél méterre vagyok tőle).

De ő vagy elvan, vagy foglalkoztatni akar, ha nyűgös, akkor is végigordítja a fürdést, ha nem zuhizok közben. Viszont akkor utàna kellene zuhiznom, és azt is végigordítaná, akkor is ha lát (egyedül végzem az esti rutint).

De korábban ezt se hittem volna, hogy lezuhanyzom a gyerek előtt, le is akarom erről szoktatni.

2019. szept. 1. 12:43
 27/37 A kérdező kommentje:
Mármint a gyerekkád a felnőtt mellé van tolva.
2019. szept. 1. 12:46
 28/37 anonim ***** válasza:
14%

19

Addig hol van?

Mennyi idős?

Nem érzed veszélyesnek?

Bocs az off miatt

2019. szept. 1. 13:13
 29/37 A kérdező kommentje:

Hogy érted? A fürdésnél? Nem veszélyes mert állvànyon van a gyerekkád, egy magasságban a felnőttel, annak tolva. Ahogy mosakszom, kartávolságban van. Nincs zuhanyfüggöny. Ha mellette állok, az pont ennyi távolság.

De nyilván amíg bizonytalan volt a fejtartása, nem csináltam így.

2019. szept. 1. 14:00
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk külön wc van, amikor kicsi volt, akkor nyitott ajtó elé raktam játékot és figyeltem, vagy résnyire nyitott ajtónál kukucskált.

Olyan egy- másfél éves korában kezdtem magyarázni, mit is csinálok, de nagyrészt csukott ajtónál wcztem, volt, hogy benyomtam neki bogyó és babócát addig, mikor már biztos voltam benne, hogy 5 percre leköti.

Nem mutattam meg a wc papírt, de elmondtam mikor mit csinálok. 3,5 évesen lett szobatiszta, abszolút nem befolyásolta, pedig kakilósdalt is énekeltem neki egész korán, meg minden.

Nem mutattam kakit a wcben direkt, de sokszor akarta helyettem lehúzni a wct, gondolom néha látta, de nem érdekelte, eleget látta a sajátját

2019. szept. 1. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!