Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedik el táborozni...

Miért engedik el táborozni költőpénz nélkül a gyermekeket a szüleik?

Figyelt kérdés
Szerepelt a tábor kiírásában, hogy egy gombóc fagyira vagy zacskó ropira legyen náluk pénz, ha szeretnének enni. Háromszori étkezés adott volt, emellé kaptak gyümölcsöt, nasit, dobozos gyümölcslét, fagyit, jégkrémet. Mivel minden nap valami olyan helyre mentünk, ahol volt büfé/bolt, ezért a kialakult kisebb társaságok néha vettek ezt-azt. Ilyenkor fordult elő, hogy 1-1 kisgyerek szédelgett oda, hogy minden barátja tud fagyit venni, de ő pont nem... Rendben, adok kölcsön, holnapra már kérsz anyától pénzt? Igen. Persze anyuka nem ad neki. Ugyanez az anyuka fel lenne háborodva, hogy az ő gyereke miért nem eszik fagyit, ha a közeli barátai igen. Miért ennyire felelőtlenek ezek a szülők? Szívesen megtettem volna, hogy nem adok senkinek pénzt, szívjon csak amíg a többiek költik, de nyilván a gyereket nem akarom bántani, inkább az anyja és apja érdemelné ezt... Szívesen elküldeném őket kávézni a munkatársaival, pénz nélkül persze, oldja meg... Olyan családokról van szó, ahol van pénz dögivel, nem olcsó táborról van szó. Miért nem adnak mégsem pénzt a gyereknek?? Azt akarják hogy rossz legyen neki?

2019. aug. 22. 15:19
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Sokan nem tudtok értelmezni egy rövid szöveget. Kaptak fagyit vagy jégkrémet minden nap, amikor volt rá lehetőség és az időjárás is lehetővé tette. Természetesen ebéd után kapták. A táborból 16-18 között vitték haza a gyerekeket, addig ők könnyen kitalálják, hogy ők ennének még.

Próbáltuk azt is, hogy se telefont, se pénzt ne hozzanak. Első nap az egyik önmagát nevelő gyerek elhozta a telefont, elvennünk nincs jogunk tőle, második nap már a barátai is hozták, következő nap már mindenki. Ugyanez a pénzzel. Anyu dugott pár gyerek zsebébe, hogy ha kell, titokban vegyen ezt-azt... Persze nem titokban vásárol egy gyerek nasit. Ezért kértük, hogy hozzon inkább mindenki.

Szülővel esély se volt beszélni, hogy egy hét alatt elköltöttem csak az ő gyerekére egy ezrest, amit KÖLCSÖN kért, adja már meg, mert hét elején bejött táborpénzt fizetni, utána csak a parkolóban dobta ki a gyereket és dudált mikor megjött érte, de sokan a még kisebb testvért küldték be szólni, hogy mehet haza.

2019. aug. 23. 07:59
 22/30 A kérdező kommentje:

Határozottan nem bolttúra volt, látszik, hogy te nem jársz semmi értelmes helyre a gyerekeddel. Elmész egy kötélpályára, mi van ott legalább 2 is rögtön? Büfé. Elmész víziparkba, szintén. Ott persze van aki rögtön lángost vesz 1000 forintért, hiába tudja, hogy hotdog lesz az ebéd. Kalandparkban szintén büfék... Állatkertben bazári bigyók, stb..

Szerintem is felesleges egy nap két fagyi, de ha a 10 fős gyerekbandában mindenki eszik, kivéve egy, azért meg tudom sajnálni őt. Én biztos nem szeretnék így kiszúrni a gyerekemmel.

2019. aug. 23. 08:06
 23/30 anonim ***** válasza:
60%

Milyen gagyi tábor ez, ahol ilyen hülyék vigyáznak a gyerekre?

Te is gyerek vagy?

Gyereknek NEM adunk kölcsönt! Erre nem hatalmaztak fel a szülők!

Ha én nem akarom, hogy a nasit is bőven tartalmazó menü mellé a gyerekem pluszban tömje magát, akkor NEM adok neki pénzt.

Te meg ezt felülbírálod?

Biztos hogy nem vinném ilyen szar helyre.

2019. aug. 23. 08:47
 24/30 anonim ***** válasza:
64%

Ha a gyerek nem hozhat a táborba pénzt és mobilt akkor érkezèsnél a szülő elveszi tőle.

Ha nem lehetett náluk pénz mégis, hogy kerültek boltba?

Miért engedted meg, hogy vásároljanak?

A táborvezetőket a gyerekek irányítják?

Ha kapnak uzsonnát semmi szükség még nasira a hazamenetel elôtt. Azért vannak ott felnőttek, hogy ne egész nap édességeet egyenek és azt csináljanak amit akarnak.

Elég gáz, hgy egy drága táborban alapvető szabályokat amiket elmondásod szerint ti magatok hoztatok nem tudtok betartatni és a gyerekek alakítják a szabályokat...

2019. aug. 23. 08:52
 25/30 anonim ***** válasza:
21%
Oke azert az idiotabol is sok van itt...mondd a gyereknek 40 fokos nyari melegben a kirandulason, hogy nem veheti meg azt a 2 decis fantát vagy par falat kekszet amit megkivant mikor elhaladtak egy bolt/bufe mellett. Remelem a szulok magukkal is ilyen szigoruak, hogyha deli 12:35 perckor megettek a szamukra kiporciozott jegkremet, akkor 15:50 perckor mar NINCS JOGUK megkivanni egy kis cukros utitot vagy uram bocsa megegy jegkremet.
2019. aug. 23. 10:28
 26/30 anonim ***** válasza:
97%

25, táborról beszélünk, ahol a táboroztatók felelőssége, hogyha kimozdulnak, legyen náluk elegendő folyadék a 40 fokos hőségben.

Ne, ne kívánja meg a fantát, ami nem is oltja a szomjat. És ne, ne egyen huszadik fagylaltot, csak mert elsétáltak egy bolt előtt. Ha befizetem egy teljes ellátásos táborba, akkor nem azért, hogy egész nap mellézabáljon plusz költségen.

Ha én mint szülő tudom kezelni a "még egy huszadik bizb.. t, létszi" illetve "most ettünk teljes menüt desszerttel, de még megkívántam egy falat ilyet is, csak hogy elcsapjam a hasam" - hisztiket, akkor elvárom, hogy egy feltehetőleg pedagógus is tudja. Elvárom hogy okosabb legyen, mint egy kisgyerek, aki nem tudja felmérni, hogy rosszul lesz (vagy minimum nem alszik este a sok cukortól), ha egész nap zabál. Képzetlen táboroztatókra mondjuk nem is bíznám.

2019. aug. 23. 11:14
 27/30 anonim ***** válasza:
97%
Ez egy szabad tábor? Minden gyerek azt csinál amit akar? Ki kell mondani a varázsszót, hogy NEM es kész. Ha ennyire alap dolgokban nincs fegyelem, mi lehet a komolyabbaknál?
2019. aug. 23. 11:18
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tanulságos volt. Nekem egyértelműnek tűnt, hogy ha nem vihet telefont a gyerek, akkor ne hozzon és nem a táboroztató hibája, ha anyuka mégis engedi. Nevetséges az egész, ha meg elvenném a telefonját, jönne anyuka délután, hogy nincs hozzá jogom. Na mindegy, most legalább megtudtam, hogy nem annyira ritka jelenség ez, elég sok szülő nem tartja magát a kértekhez
2019. aug. 24. 07:31
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Csak a kiírásodban szerepel a telefon, mi oldalakon keresztül a pénzről beszélünk...
2019. aug. 24. 08:16
 30/30 anonim ***** válasza:
29%
Tudjuk kérdező, mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
2019. aug. 24. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!