Miért engedik el táborozni költőpénz nélkül a gyermekeket a szüleik?
Figyelt kérdés
Szerepelt a tábor kiírásában, hogy egy gombóc fagyira vagy zacskó ropira legyen náluk pénz, ha szeretnének enni. Háromszori étkezés adott volt, emellé kaptak gyümölcsöt, nasit, dobozos gyümölcslét, fagyit, jégkrémet. Mivel minden nap valami olyan helyre mentünk, ahol volt büfé/bolt, ezért a kialakult kisebb társaságok néha vettek ezt-azt. Ilyenkor fordult elő, hogy 1-1 kisgyerek szédelgett oda, hogy minden barátja tud fagyit venni, de ő pont nem... Rendben, adok kölcsön, holnapra már kérsz anyától pénzt? Igen. Persze anyuka nem ad neki. Ugyanez az anyuka fel lenne háborodva, hogy az ő gyereke miért nem eszik fagyit, ha a közeli barátai igen. Miért ennyire felelőtlenek ezek a szülők? Szívesen megtettem volna, hogy nem adok senkinek pénzt, szívjon csak amíg a többiek költik, de nyilván a gyereket nem akarom bántani, inkább az anyja és apja érdemelné ezt... Szívesen elküldeném őket kávézni a munkatársaival, pénz nélkül persze, oldja meg... Olyan családokról van szó, ahol van pénz dögivel, nem olcsó táborról van szó. Miért nem adnak mégsem pénzt a gyereknek?? Azt akarják hogy rossz legyen neki?2019. aug. 22. 15:19
11/30 anonim válasza:
Én direkt olyan helyekre szoktam küldeni, ahol nem lehet nekik pénzt adni, pont azért, hogy ne azt tanulja el a többi hülegyerektől, hogy a táborra kapott pénz arról szól, hogy vegyen 3 zacskó chipset meg 4 gombóc fagyit és ne egyen semmi normálisat. Hiába drága a tábor, a szervezés gagyi, és nem a kaja miatt, hanem mert ilyen alapvető dolgokat nem vett figyelembe, pedig ez elég tipikus probléma.
12/30 anonim válasza:
Ti vagy nem tudtok szöveget értelmezni, vagy táborban nem voltatok még, én nem tudom... mit nem lehet azon érteni, hogy a fagyizás, bazározás, vidámparkozás külön program ami saját zsebes dolog, amire írják, hogy legyen náluk pénz. Ez értő olvasás. Ha nincs benne az árban, nincs, le van írva.
13/30 anonim válasza:
Én egyébként nem hiszem el, hogy nem olvassák el a programokat a szülők, vagy mi? Ha problémát okoz a zsebpénz adás, vagy az elveim ellen ütközik akkor nem abba a táborba küldöm a gyereket. Kész. Fölösleges is a szervezést fikázni, mert nem kötelező dolog. Lehet másikat választani.
14/30 anonim válasza:
12-es. A kérdező nem írt semmi vidámparkozásról, csak annyit, hogy mindig mennek olyan helyre, ahol van bolt/büfé. De ez nem egyenlő azzal, hogy a gyereknek kötelezően költeni is kell ezeken a helyeken.
15/30 anonim válasza:
Ne adj kolcson. Majd maskor rabeszeli a szuleit h adjanak penzt. Vagy maskor legyen kotelezo vinni 5 ezer ft koltopenzt, amit elore beszedsz.
16/30 anonim válasza:
# 14
Csak egy példa volt, hogy mik szoktak lenni!
17/30 anonim válasza:
Vagy ha nem tudtok normálisan tábort szervezni, akkor ne csináljátok. Én nem látom a szülő hibáját ebben. A szervező oldaláról annál inkább. Nevetséges az egész kérdéskör. Ha azt akarnám, hogy a gyerekem bolttúrázzon és szabadon szórja a pénzem haszontalan hülyeségekre, akkor nem táboroztatnám. Nincs itt semmi tematika a cukorflush-ön kívül? Át kéne jobban gondolni, hol van a hangsúly. Ha egy drága táborra kiadok szülőként sok ezret, nem akarok még napi 5 ezerrel cukorra meg fagyira költeni. Mert ennyi erővel felvehetek egy bébiszittert is, aki értelmes kaját tesz elé.
18/30 anonim válasza:
Akkor nem íratod be egy olyan táborba, ahol van ilyen program. 🤔
19/30 anonim válasza:
Hogy szerepelt a kiírásban, legyen náluk egy fagyinyi pénz, vagy hogy mentek olyan helyre ahol önköltségesen lehet fagyit venni? Egyébként én szülőként, ha tudnám hogy mindennap van 3 kaja meg még üdítő és nasi, valószínűleg nem adnék neki mindennap plusz egy fagyira pénzt. Azért, mert arra neveljük egyébként is, hogy nem kell rögtön minden szirszart megvenni csak mert elmegyünk egy bolt mellett. Persze ezt megbeszélnêm a gyerekkel, hogy miért kap vagy nem kap pénzt. Azon viszont szülőként kiakadnék, ha a táborvezető felülbírálta ebben, és kölcsön pénzből fagyiztatná a gyerekem. Úgyhogy szerintem legközelebb ne kölcsönt adj, hanem mondd meg a gyereknek, hogy beszélje meg a szüleivel.
20/30 anonim válasza:
Tehát azt írtátok hogy kb 200-400 Ft legyen náluk ropi vagy egy gombóc fagyi rá való ,nem azt hogy minden nap be mentek egy boltba vásárolni .édességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!