3 évesemnek jó-e az alábbi napi étrend?
3 éves múlt tavasszal, ősszel megy oviba, ezidáig itthon volt/van.
Reggeli: vmilyen tejalapú étel(3 évesig tejitalból készítettem), pl tejbedara, tejberizs, zabkása, tejbe gyümölcsös(plusz cukor nélküli) vegyes gabonás müzli, vagy pedig házi sütemény(ilyen tészta pl kakaós-zabpelyhes) és mellé 250-300ml tej(3 évesig tejital volt).
Tízórai és uzsonna: vmilyen tejtermék(túró, joghurt, sajt, kefir), mellé vagy bele zöldség-gyümölcs, esetleg még kifli mellé.
Ebéd: Ugye főtt kaja. Igyekszem minél több főzeléket csinálni. Szóval heti 3x vmilyen főzelék, feltétnek pörkölthús, tükörtojás, sült hús, virsli, stb. Heti 2x hús mellé zöldségköret(pl sült pulykamell párolt sárgarépával vagy csirke mellé mexikói vagy sertéssülthez krumplipüré stb) és némi rizs/köles ilyesmi(kivéve a krumplihoz). Heti 1x van tésztaétel(bolognai, sajtos-tejfölös, túrós-tejfölös stb) és heti 1x vmilyen egytálétel(rakott dolgok vagy tartalmas húsos leves mellé sütök sajtos rudat pl). Leves mindennap van, főleg zöldséges, de van húsos, gombás stb.
Vacsora vagy tojásétel(pl imádjuk a sajtos-sonkás-zöldfűszeres rántottát) zöldségekkel vagy kenyérre vmilyen feltét, sonka, sajt, májkrém, sajtkrém, zöldségekkel stb. Tk, rozsos vagy barna kenyeret szoktam venni. Ilyenkor 100%-os gyümölcslevet adok hozzá.
Este még szokott inni egy tejet, vacsi után 3-4 órával, 250-300ml.
Írjátok le, ha vmi nem jó, kérlek.
Jó.
Talán picit túl is van pörögve a téma.
Mit érzel nem megfelelőnek, hogy kérdést tettél fel erről?
Szerintem a reggelin kívül minden jó. Nézd meg a neten miket reggeliznek az oviban, általában valamilyen kevertlisztes kenyérféle felvágottal vagy kenceficével. Jobb ha most átálltok erre kicsit, mert sokat segíthet a beszoktatásnál.
Ha nagyon kötekedni akarnék, akkor még talán annyi, hogy 3 deci tej mellé túl sok a tejtermék, valamelyikből bisszav3nnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!