Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jó ez az étrend 1 évesemnek?...

Jó ez az étrend 1 évesemnek? A ti babáitok miket, mikor esznek?

Figyelt kérdés

Reggel 6 körül kb 200ml tej

9-10 körül gyümi,kenyér felvágottal,ilyesmi.

1-2 között ebéd,amit mi eszünk.

6 körül tejpép,

9 körül megint tej.

Jó ez így vagy változtassak rajta?

2011. szept. 13. 12:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lányom is hasonlóképp eszik, annyi különbséggel, hogy a tejpépet nem fogadja el, helyette natúr joghurtokat eszik, néha gyümölccsel, néha keksszel.
2011. szept. 13. 12:41
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem estefelé is adhatsz neki valami laktatóbb kaját, főzeléket vagy akármit. (vagy ugyanazt ami az ebéd volt)
2011. szept. 13. 12:47
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekünk még nem ilyen felnőttes az étrendünk.Kislányom jövő héten lesz egy éves, és még csak 2 foga van, szóval nem nyomatom ezerrel a rendes kaját.Azt gondolom, hogy rágni csak elég foggal lehet.Ráadásul érzékeny a pocija is, mi meg szeretjük a fűszeres ételeket, ezért még "csecsemős" az étrendje.Tejet még nem kapott, de minden más tejterméket igen.

Reggel fél 6: tápszer

fél 9-9: tápszer, túró gyümölccsel, vagy vajas zsömle, sajt, vagy gyümölcsdesszert ( én adom a szájába a falatkákat egyelőre )

12: húsos, zöldséges főzelék

15: tejpép vagy főzelék

19: tápszer+főzelék

Kap mindig pár falatot a mi kajáinkból is, de nem mennyiséget.Evett már palacsintát, húslevest, rántott húst panír nélkül, rizses húst, rakott krumplit és még sorolhatnám.De ezeket aztán miután már jóllakott a sajátjával.Minden evése után van pár falat finomság, már túrórudit és vaníliás krémtúrót is evett.

2011. szept. 13. 12:51
 4/12 anonim ***** válasza:
nekem furcsa, hogy nem adsz neki vacsorát, egy évesen azért már lehet igényli :) tejci előtt kis főzelék vagy szendvics, tejbegríz...
2011. szept. 13. 13:06
 5/12 anonim ***** válasza:

holnapután lesz 1 éves. 4 foga van.

7: 2 dl tápszer

8:30: fél sz kenyér +margarin+sonka+sajt vagy májkrém+paradicsom

11:30 raguleves vagy rizseshús vagy főzelek hússal vagy gulyásleves vagy rakott vmi zöldség

15:30 : joghurt+gyümi vagy keksz+gyümi vagy tejszelet,túrórudi

19:00 : kenyér + sonka...amit reggelihez írtam. tegnap pl 2 virslit megevett

20:00: 2 dl tápszer

2011. szept. 13. 13:45
 6/12 anonim ***** válasza:
majdnem ugyanígy eszik 1 éves fiam,bár én nem mindig adok neki tejpépet,van hogy joghurtot,tejbegrízt,gyümölcsöt keksszel,krémtúrót kap.
2011. szept. 13. 14:13
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az uzsonnát és vacsorát lehetne kicsit megvariálni, például uzsira valami olyasni, amit tízóraira is adsz, és vacsorára lenne tejpép-ez valahogy "vacsorásabb", mint a sima tej. Én a fiamnak a reggeli tej után rendes reggelit is adok, rántottát, szendvicset stb.!
2011. szept. 13. 14:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, most látom, hogy Nálatok a tízórai kvázi a reggeli. Nálunk a tízórai valami könnyebb, túró-joghurt-puding piskótával, keksszel.
2011. szept. 13. 14:19
 9/12 anonim ***** válasza:

igen, egy kicsit át kéne variálnod.

a fő étkezések: reggeli, ebéd, vacsora. ezeknek táplálónak kell lennie és "nehéznek"

míg a 10órai és a vacsi és kis könnyű nasi, hogy kibírja a következő étkezésig.

reggelire kaphat a tej mellé a mostani 10órait.

10 óraira egy alma vagy banán mondjuk, ebédre főzelék, uzsira kis joghurt vagy túrókrém, vacsira tejpép vagy főzelék, majd elalváshoz tej

2011. szept. 13. 14:27
 10/12 anonim ***** válasza:
*10 órai és UZSI! bocs az elírásért
2011. szept. 13. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!