Szerintetek a gyerek hány éves koráig oké, ha vele fürdik néha az egyik szülő?
Leírom pl a mai napot. Párom reggel 7re ért haza. Csinált reggelit addig én beágyaztam, tisztába tettem, felöltöztettem a kislányt, játszottam vele.
Reggeliztünk, utana ő gyorsan lefeküdt, mi sétáltunk egyet, a baba tízóraiját megcsináltam, megetettem, megfürdettem, mert tiszta maszat lett, elaltattam. Megfőztem az ebédet.
Én elmentem autóvezető órára, párom addig babázott, megetette, játszott vele.
Amikor hazajöttem, gyorsan megettük a kaját, ő visszafeküdt, én azóta játszom.a gyerekkel.
Ha felkel, elmegyünk az erdőbe sétálni.
Hazaérkezve én fürdetek, altatok, párom addig vacsizik, fürdik, pakolászik kicsit.
Ha végeztem, én is eszek és zuhanyzok (de az altatás miatt ez bármikor is lehet), és ha kb 10-ig végzünk, akkor ledöglünk filmet nézni egy órát aztán alvás.
Én általában térdelek a kádban, most épp fürdök egyedül, mikor olvastam a választ feküdtem a hátamon és oldalra voltak billentve a lábaim egymáson, de ha keresztbe rakom sem látszik semmi.
kinyújtva meg szintén nem, csak a szeméremdomb.
Kifejezetten vékony vagyok, egészen biztos vagyok benne, hogy nálam nagyobb darab a legtöbb anyuka, belőlük még ennyi sem látszik.
A punci alig észrevehető, az ingerelhető része rejtve van, egy pénisz 10x nagyobb, könnyebben ingerelhető, ráadásul könnyebb fájdalmat okozni neki, ezért kevésbé jó ötlet az apukákkal fürdés.
Nagy helyen egyforma mindkét szülő,
Kultúra függő. Magyarországon jellemzően többnyire a 6. életévben szokott a gyermekeke testi szeméremérzete megjelenni. De Japánban például teljesen bevett gyakorlat a gyerek 10 éves koráig.
Szoktak is panaszkodni a japán apukák, hogy "na ja, már 11 éves a lányom, már nem fürdik velem sajnos, pedig nemrég még igen..."
Nálunk teljesen normális a meztelenkedés.
9 éves a lányom, 1.5 a fiam.
Nincsenek tabuk.
A lányom mai napig gyakran együtt fürdik az Apjával. Pl. mindig apa segít hajat mosni neki, mert nagyon hosszú és sok haja van. Ez már rituálé.
Amugy nagyon szemérmes mások elött, de tudja hogy itthon önmaga lehet.
Próbálta már a férjem leszoktatni, de nem étette hogy mi ebben a rossz, és nem is akartuk hogy azt higgye,hogy ez rossz így minden maradt a régiben. 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!