Akinek 1 gyereke van, toletek is mindig kerdezgetik, hogy mikor lesz tesoja?
Kedves 10-es.
6 éves fiam egyke, sosem akartunk még egy gyereket. Határozottan nemet válaszol, ha megkérdezed tőle, szeretne-e testvért. Nagyon sokat játszik egyedül, jól le tudja foglalni magát, nem kell szórakoztatni. Nem irigy, mindig mindenkinek hagyja, hogy a játékaival játszanak. Vannak barátai, velük néha összejövünk, eljátszanak, és ez neki elég. Szeret egyedül játszani a játékaival.
Nővérem nem egyke, mégis elrejtettük a játékainkat az unokatesónk elől amikor jött, mert a legtöbbet tönkretette... Felnőttként mégis jóban vagyunk.
Tudod a gyerekek mások. Valamelyiknek az egykeség a büntetés, valamelyiknek a testvér. Rengeteg rossz testvéri kapcsolatot látok. Gyerek személyisége, és a szülői nevelés kérdése, melyik milyen lesz.
"azért kérdezgetik, mert nem jó egykének lenni"
Ki szerint? Egyke vagyok, gyerekként sem volt ebből problémám, és most sem hiányzik nekem a testvér. Ezzel szemben a legjobb barátnőmnek két testvére van, 22-26 évesek, tehát még azt sem mondhatjuk, hogy nagy közöttük a korkülönbség. Mégsem beszéltek egymással már 3 éve.
Majdnem 5eves bolt a fiam mikor megtudtuk h úton a meglepi kisteso. Addig mindenki azt kérdezte mikor lesz kisteso. Kiderult h fiú lesz(meg a pocakban van) mindenki azt mondja, nem baj, majd a következő lány lesz... Na erre megy fel a pumpam.
Nem kell velük törődni. Ha egyet akartok egy lesz ga tízet akkor tíz. Senkinek nem lesz jó sosem. A lényeg h nektek az legyen!
Tőlünk is folyton kérdezgetik.
Mondjuk nálunk elég fura a dolog. Én szeretnék kistesót,a párom is,de ő fél az anyagiak miatt bevállalni,bár örülne neki. Ugyanúgy félt az elsőt is bevállalni,most meg össze vannak nőve😊
Szóval nálunk csak anyagi oka van,h még nincs tesó téma. Ha vki megkérdi,én mondom,h igen,a párom meg,h nem. De mindig hozzáteszi,h ha mégis becsúszna,örülne neki.
Majd úgy lesz,ahogy lesz.
De előbb-utóbb mindenkinek meg kell érteni,h ti így akarjátok. Sőt a mai világban nem is kéne senkinek csodálkozni azon,h nagyon sokan csak 1 gyermeket terveznek.
Mindenkinek aki úgy gondolja hogy erről lehet csak trécselni, vagy mindenképp erről kell vallhatnia valakit, akinek az életet , terveit gondoltait nem ismeri jobb lenne ha a saját haza körül sepregetne. Van ezen kívül még millió dolgok amiről lehet felnőtt emberekkel beszelni, és állítólag az ember gondolkodó lény , tessek az ilyen embereknek először magába meggondolni hogy mi fogja elhagyni a szájat majd remélhetőleg magában tartja a szrs kérdését.
Amúgy itt olvastam egy jó szoveget erre. Ha valaki megkérdezik akartok e megegy gyereket, kérdezz ra, hogy miért tudsz eladót? 😀😀😀
Koszi a valaszokat. Ez jo otlet, hogy visszakerdezek. Most mar csak azert varom, hogy 40 feletti legyek, mert legalabb nem kerdezik tobbet (remelem).
Csak egy kicsit olyan kiabrandito ez az egesz, hogy megtalalom eletem parjat, leelunk tobb mint egy evtizedet, osszehozunk egy csaladot amiben mindenki jol erzi magat, es meg igy is "magyarazkodni" kell. Raadasul olyanoknak, akik elvaltak, utaljak egymast a gyerekeik, rinyalnak h nincs idejuk semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!