Mit csináljak, hogy felfogja végre, hogy kötelességei is vannak?
Fiam 9 éves 3.ba megy. Négyes ötős volt, de rengeteget küszködtem vele,mert kettőből majdnem hármas lett. Napi szinten tanultunk otthon,rengeteget küszködtem vele,mert csak a szórakozás érdekli. Most kötelezőt olvasunk és gyakorolunk. Mindent megért, de makogva olvas. Szamol de pontatlanul. Szépen ír, de századik felszólításra sem figyel az ékezetekre.Unja és lusta.
Számítógép es telefon nincsen. Mit tegyek hogy felfogja, kötelességge teljesíteni????
Na de mutassatok nekem egy olyan gyereket, akit az ilyesmi érdekel.
Soha életemben nem bírt ez lekötni. Attól még nem lesz később kevésbé kötelességtudó.
Nekem 2 diplomám van.
Szerintem épeszű gyereket az ilyesmi egyáltalán nem érdekel. Ha választani lehet, akkor persze hogy inkább játszik.
Egyébként a pozitív motiváció sokkal jobban beválik a büntetésnél. Kapjon jutalmat, ha gyakorolja egy kicsit a szorzótáblát.
Azt se értem hogy lehet 4es, ha egyébként ennyire nem megy neki. Miért nem viszed magántanárhoz? Ő pedagógus, biztosan sikerülne neki segíteni a kisfiadnak.
Tudom, hogy nagyon nehéz!
Én is ilyen gyerek voltam...sajnos... nekem felnőtt koromban derült ki, hogy tanulási nehézségekkel küzdöttem...
Nem leszek népszerű most...de azt kell sajnos írnom, hogy velem is kiabált az anyukám... nagyon bezártam ettől..
Ha nincs hozzá türelmed,akkor ne ülj le vele..csak kérdezzen, ha nem tud v.mit. Azt sem jó, ha állandóan rád "támaszkodik" hagy, hogy egyedül csinálja, te meg csak ellenőrizd. És nagyon fontos, hogy türelmesen beszélj vele, mert csak rosszabb lesz, ha érzi benned a feszültséget.
Mond neki, hogy képes rá és bízol benne, meg tudja csinálni, mert okos.
A szidás nálam sem vált be...
Ill. egy megjegyzés... nem a kitűnő gyerekek viszik sokra az életben, ezt már sokan megállapították.. A jó tanulok és boldog gyerekek lesznek felnőtt korukban sikeresek.
Rendes szülő vagy, de jót mosolyogtam rajtad. Örülhetsz, ha felsőben megérti, miért fontos tanulni, gyakorolni. A legtöbb gyerek így van ezzel, addig sajnos külső kontroll kell: valakinek elég a dicséret, valakinek jutalom, néha bizony szidás meg büntetés.
Szerintem ne a kötelesség szót erőltesd, inkább a mindennapi szituációkban emeld ki, milyen hasznos az iskolában szerzett tudás (pénz számolás, információk elolvasása, stb).
Abszolút igaza van a kérdezőnek!
Nem a tehetség viszi előre a gyereket, hanem a szorgalom. Egy 9 évesnek nem lesz soha kötelességtudata, mert 9 éves, de szorgalomra játékokkal, dicsérettel kellett volna tanítani gyerekkorától.
A szorgalmas ember sikeres lesz az életben akkor is, ha átlagos vagy alatti képességű, átlagnál jobb gyerekek meg kallódhatnak felnőttként.
Az a baj, hogy kötelességet akarsz bele nevelni, pedig a próbálkozás értékére kellene tanítani!
Kezd el a próbálkozást dicsérni, legyen azon a hangsúly!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!