Elvarhato egy 9 eves (3. osztalyos) fiutol, hogy sajat maganak csomagoljon szeleteltkenyerbol szendvicset tizoraira?
"Tehat konkluzio a kommentek alapjan, hogy a 9 eves gyerek ne keljen fel 5 perccel korabban szendvicset csinalni mert aludnia kell, este ne csinalja meg mert reggelre sz*r."
Pontosan. 15 perccel korábban kelek mint a gyerek, és amíg lefő a kávé, elkészítem a szendvicsét, bedobozolom a tízórait, uzsonnát. Sőt, déutánonként meg főzök neki, hogy másnap legyen ebédje is.
Attól, hogy képes valamire, még nem várom el, nem egy ekkora gyerek dolga ezt megcsinálni.
Van ilyen korú ismerős kisgyerek, aki képes ellátni a kistestvérét. Eteti, pelenkázza, ha kell, fürdeti. Csak azért, mert képes rá, rálőcsölték a szülők a feladatot.
Azt gondolom, azért vagyok az anyja, hogy az alapvető szükségleteit kielégítsem, amíg megtehetem, amíg kicsi. Lesz majd olyan, amikor ciki már anya szendvicsét (egyáltalán szendvicset) vinni. Akkor majd megoldja magának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!