Hogyan szoktassam le, hogy állandóan cipelnem kelljen?
2 éves kisfiam, kb 14 kiló és állandóan felkéri magát kézbe. Sokszor csak én vagyok neki jó, az apja nem. Ha nem veszem fel, akkor jön a hiszti, sikítás. Nagyon keveset hajlandó sétálni, nem szeret futkározni sem. Mozgásszervi problémája nincs.
Az egy dolog, hogy hosszútávon nagyon nehéz őt cipelni, de nevetséges hogy a játszótérről, ami 500 méterre van, előfordul hogy kézben kell hazahoznom.
Most úgy néz ki terhes vagyok, és elég volt a cipekedésből, a hiszti pedig megy.
Hagyjam rá, majd leszokik? Van valami tippetek?
Köszönöm a válaszokat!
Ha olyanja van simán lesétál 1km-et is, csak szeret kézben lenni, jobban is lát gondolom..
Kismotor, ilyesmi egyátalán nem jön be neki, ezer kis járműje van itthon, egyike sem használja. Sem a bébitaxi nem kellett, sem a kismotor, sem a roller. :(
Az a baj, hogy itthon is fel tud lépcsőzni az emeletre, de mintha lusta, türelmetlen lenne felmenni maga, kézenfogva.
Nem lusta. Írtak neked az életkori sajátosságról, miszerint az ilyen piciknek még rendszeresen, gyakran van igénye ölelésre anyától (és/vagy apától). A cipeltetés általában erről szól.
Céltudatosságról sincs szó. Négy éves kortól kezdenek tudatossá válni a gyerekek. A kisebbek képtelenek manipulációra, még ha kényelmes is beleképzelni. A 4 év alatti gyermek impulzív nagyon, azonnal kifejezi a pillanatnyi benyomását. Jön egy érzelmi impulzus (éhes, hiányzik, fáj neki valamije), és azonnal kifejezi. Valamint megszokja, amit nyújt neki a szülő.
Mond el neki, hogy neked nem megy az emelgetés, ugyanakkor megérted az érzelmeit, és helyette megölelgeted őt, amikor erre vágyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!