Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le, hogy...

Hogyan szoktassam le, hogy állandóan cipelnem kelljen?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiam, kb 14 kiló és állandóan felkéri magát kézbe. Sokszor csak én vagyok neki jó, az apja nem. Ha nem veszem fel, akkor jön a hiszti, sikítás. Nagyon keveset hajlandó sétálni, nem szeret futkározni sem. Mozgásszervi problémája nincs.

Az egy dolog, hogy hosszútávon nagyon nehéz őt cipelni, de nevetséges hogy a játszótérről, ami 500 méterre van, előfordul hogy kézben kell hazahoznom.

Most úgy néz ki terhes vagyok, és elég volt a cipekedésből, a hiszti pedig megy.

Hagyjam rá, majd leszokik? Van valami tippetek?

2019. aug. 5. 22:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mi is mozort viszünk. Ha rlfarad, leülünk 2 percre akár a fűre is. Megölelegetem, és megyünk tovább. 2 éves. Sajnos én nem cipelhetem, de ebbe szokott bele, ez a tetmészetes neki.
2019. aug. 6. 13:01
 12/16 anonim ***** válasza:
A 2,5 évesem sem tud 500 m-t végig sétàlni. Motor, futóbicikli, babakocsi (neki már nem, de 2 évesen simán beleült.)
2019. aug. 6. 14:20
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha olyanja van simán lesétál 1km-et is, csak szeret kézben lenni, jobban is lát gondolom..

Kismotor, ilyesmi egyátalán nem jön be neki, ezer kis járműje van itthon, egyike sem használja. Sem a bébitaxi nem kellett, sem a kismotor, sem a roller. :(

Az a baj, hogy itthon is fel tud lépcsőzni az emeletre, de mintha lusta, türelmetlen lenne felmenni maga, kézenfogva.

2019. aug. 6. 14:45
 14/16 anonim ***** válasza:
49%

Nem lusta. Írtak neked az életkori sajátosságról, miszerint az ilyen piciknek még rendszeresen, gyakran van igénye ölelésre anyától (és/vagy apától). A cipeltetés általában erről szól.

Céltudatosságról sincs szó. Négy éves kortól kezdenek tudatossá válni a gyerekek. A kisebbek képtelenek manipulációra, még ha kényelmes is beleképzelni. A 4 év alatti gyermek impulzív nagyon, azonnal kifejezi a pillanatnyi benyomását. Jön egy érzelmi impulzus (éhes, hiányzik, fáj neki valamije), és azonnal kifejezi. Valamint megszokja, amit nyújt neki a szülő.

Mond el neki, hogy neked nem megy az emelgetés, ugyanakkor megérted az érzelmeit, és helyette megölelgeted őt, amikor erre vágyik.

2019. aug. 6. 22:28
 15/16 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk a nagytesó 2 éves 1 hónapos korától 2 éves 10 hónapos koráig tartott a terhességem. Én is küzdöttem azzal, hogy ne cipeljük, de tudtam a határait, nagyobb utakra egyáltalán nem vállalkoztam vele gyalog, arra ott a babakocsi. Következetes voltam, és döcögősen, de megértette. Én simán mondtam neki, hogy azért nem tudom felvenni, mert baba van a pocakomban, és emiatt nem bírom, vagy megfájdulhat a hasam. Nem utálta meg a tesót emiatt, születése pillanatától rajong érte.
2019. aug. 7. 07:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen már megérti, hogy nem tudod cipelni, mert nehéz és fáj. Az én fiamat úgy szoktattam le erről fél éve (most 26 hónapos), hogy azt mondtam neki apa tud cipelni, ő erős. Ha dolgozott a férjem, akkor meg játékokat találtam ki ( gesztenye után futás, labda után szaladás, bogárkeresés, stb.) vagy vittem a babakocsit. Ha nem csak a közeli boltba vagy játszótérre megyünk, akkor alap a babakocsi. Az én fiamnak is kedv kérdés, hogy motorozik-e, de ha határozott vagyok, hogy vagy motor vagy sétál, de nem tudom cipelni ( és nem éhes, szomjas, fáradt ) akkor nyert ügyem van. Játszóról hamarabb elindulok már haza, mert, ha nagyon lefárad ő is cipelteti magát. Ha fél valamitől akkor is. Most azt találtam ki, hogy kap egy nagy dömpert és abban fogom hazahúzni, ha elfáradt. Mert amúgy én a babakocsit is a negyedikről cipelgetem le-fel és már nagyon fárasztó. Átérzem a problémád :)
2019. aug. 7. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!