Le kell fektetni a gyereket aludni akkor is ha nem álmos, ennie kell akkor is ha nem éhes?
Az a baj, hogy ezt 2felekepp lehet megítélni...
Simán lehet h igaza van. Nekem is 3,5 éves fiam van. Volt időszak, hogy játszmázott.... Na amikor rajottem, akkor voltam kb eroszakos. Persze, nem annyira h sírjon. Mar tudom mit nem szeret a fiam. Ha csak finnyaskodik, akkor nincs masik kaja. Egyen 3 kanallal. Ha nem esik jól neki, akkor otthagyja utana es megy aludni. Nincs masik kaja. Nincs agybafekves utan nyavajgas, h de még ehes vagyok... Stb. Ha tenyleg nem szereti az adott kajat, akkor ajanlok fel mast.
Alvas. Tudom, ha 7 vagy azelott kelt, akkor faradt lesz nagyon, nem bírja ki estig normálisan. Nem akar aludni, nehezen megy? Nyilvan, mivel "új" helyen van. Minden mas erdkeli az alvason kívül, felporgott... Amugy is probalgatja a határait, hogy ha másnal vagyunk, nem engedekenyebb e anyu.
Sztem ezert volt merges a csaj.. Mivel "beleszolsz" es kozbe tudja, hogy 2 ora mulva a gyerek világáról nem tud majd, olyan faradt lesz.
Ez az egyik opció. A masik, hogy tenyleg rosszul csinalja, mert pont olyan gyereke van, akinek kevés alvás kell. Kevesebb l, mint az ilyenkor szokásos...
A fiammal hetekig kínlódtunk egy időben, hogy legyen alvás délután, de nem ment. Aztán elegem lett, és elengedtem. Azózlta nem alszik, cserébe este hamarabb kidől. Én nem bánom.
Bezárni nem kell, de kicsit határozottabbnak lenni muszáj. A kérdés alapján nem otthon voltak, én idegen helyen, nyaraláskor is engedékenyebb vagyok. Nem vagyok a magam ellensége. Ha otthon nem nevelem meg, máshol se fogom.
Ami a kaját illeti, abban szigorú vagyok, együtt eszik a család (vacsora). Ha ő nem, akkor később már nem lesz kaja. Max vajas kenyér (ha tudom, hogy tényleg éhes).
Amúgy ha nem azért szólják meg az embert, mert szigorú, akkor azért, mert túl emgedékeny. Szóval tökmindegy mit csinál, neked akkor is szaranya lenne.
Szerintem ez nem erőszak.
Ha tudod, hogy a gyerekenek szüksége van alvásra, beviszed a sötét szobába, csendet varázsolsz és lefekteted. Ha kikel, ezerszer is visszaveszed, feküdni muszáj, aludni úgy sem biztos, hogy tud, de a fekvésre rá kell venni, akkor is, ha kapálózva szalad el, akkor te erősen megfogod, hogy fel tudd emelni, és a kapálózó gyereket 50edszer is befekteted az ágyba, hogy tudja, hogy nem ér el semmit lázadással.
Nagy pofont, durva szorítást nem lehet bevetni, de visszavenni a 15 kilós kapálódzó gyereket csak erővel tudod.
Evésre én sosem veszem rá a gyereket így, max győzködöm, hogy egyen, vagy elmondom, hogy beteg lesz, ha nem eszik rendszeresen(és azt, amit mondok), de az alvás, szabályok betartására én használom ezt a módszert, és nem tartom erőszaknak, hogy felemelem és visszaviszem ezerszer is, akkor is, ha üvölt, hogy nem akar lefeküdni az ágyra.
Egyébként az én gyerekem ha vendég van, sosem teszi, amit szokott, utálom is nagyon, ha kiskorban felborítják a rendet, túlpörög a gyerek és nehezebb bírni vele.
Mondjuk én nem órához igazítottam, hanem sorrendhez, pl ebéd után alvás, ha 2kor evett, 2:30kor ment aludni, ha délben evett, 12:30kor.
Szerintem az enni kell sem erőszak, győzködte a gyerekét csak, ha nagyon nem akar, úgy sem fog, de első kóstolásra rá kell venni, ha éhes, utána magától jön a második kanál(ha nem szórakoztatja senki)
A gyerekem 5 éves, most teszteli a következetességemet, direkt szabályt feszeget, ilyen én is csinálok, mint a kérdésben szerepel, mondjuk nem a délutáni alvással, de fürdésre beparancsolom, vagy berakom a kádba akkor is, ha üvölt, hogy nem akar és mindennek elhord, de meg nem ütöm.
Szebb lenne kedvesen becsalogatni, de nem mindig van hozzá idegem, ráadásul szerintem fontos, hogy rögzüljön az azért, mert azt mondtam elv(úgy, hogy természetesen tudja, hogyha nem fürdik, bacikat visz az ágyba és beteg lehet, rosszabbul fog aludni felhevült testtel stb..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!