Le kell fektetni a gyereket aludni akkor is ha nem álmos, ennie kell akkor is ha nem éhes?
A napirend fontos. De nem így erőszakkal.
A bölcsiben, oviban is adott időre van ebéd meg alvás, nem amikor a gyerekek megéheznek, vagy elfáradnak.
Én mindig melléfeküdtem, ha nem volt annyira álmos, vagy többet meséltem neki.
Ha meg nem evett rendesen, akkor megetettem. (úgy simán megette a kaját 3 évesen is, nem tiltakozott, hogy nem éhes).
Vagy pl jól kifárasztani délelőtt. Akkor délben eszik, és utána zokszó nélkül alszik...
Szóval lehet mindent, de nem feltétlen erőszakkal. Sőt, a legtöbbször éppen akkor nincs eredménye.
És akkor most szidjuk az anyját?
Feltetted már a kérdést, hogy vajon miért csinálja így?
Miért ilyen merev és perfekcionista?
Én sajnálom, sok beszélgetésre és segítségre lenne szüksége.
Szerintem kell. Persze nem beletömni, de próbálni kicsit etetni. Aludni is szükséges ilyen picinek. Szóval kell a napirend. (Felnőtteknek is kéne.)
De persze, ha ennyire hisztizik, akkor nem hagytam volna magára és nem zártam volna rá az ajtót.
Persze, értem hogy be kell tartani a napirendet, ez rendben is van, hiszen az oviban és majd az iskolában napirendhez kell szoknia az embernek. Nekem ez az erőszakosság nem tetszett, meg láttam a kislányt hogy annyira ellenkezett, mintha már szenvedett volna ettől.
Én emlékszem, hogy gyerekkoromban utáltam óvodában kötelezően aludni, igazából sosem tudtam. Az ovónénik egy idő után már nem altattak el, nem mondták hogy menjek aludni, hagyták hogy ébren legyek, mászkáljak, de csöndben kellett míg a többiek aludtak.
Még a felnőtt embereknek is más a bioritmusa, én sokáig vagyok ébren, de későn kelek, ha lehet, párom az ellentétem és ő délután is igényelné az 1 óra alvást én viszont nem.
Sajnos kell eröltetni
Nyilván nem a fent említett módon
Ha nem akar aludni akkor csendespihenő.
Fekvés az ágyban, lapozgathat könyvet...
De ha ennyire kiborul nem lehet magára hagyni.
Sajnos az ekkora gyerekek nem tudják, Hogy fáradtak...
Ha túlfáradnak, akkor meg nem lehet bírni velük
Tehát a kérdésedre igen a válasz, a leírásra az, hogy nem így
Én mindig akkor etettem és altattam a gyerekemet, amikor éhes és álmos volt. Nem erőlrettem rá az evés pontban délben, igyekeztem úgy alakitani a napját, hpgy 12-13 közt éhezzen meg, és utána alvás. Persze 3 éves korától nem akart aludni nem erőltettem. Bírom az ilyen begyöpösödött hozzáállást, hogy: de márpedig aludnia kell, mert nem lesz magas, es hüje lesz, és az idegrendszere labilis lesz, ha nem alszik. A fiam 3 évesen reggel 6-este 8ig birta hiszti nélkül. Vannak ilyen gyerekek. Az oviban végül ráerőszakolták az alvást, kb 2 évig sikerült nekik több kevesebb sikerrel, de emlékszem, hogy nálunk anno az oviban aki nem akart aludni, nem erőszakoskodtak vele, csak csendben kellett maradni, vagy elvittek minket másik szobába egy dadussal.
Nem vagyok az erőltetés híve, és a kisebbet sem erőltettem, neki beállt a napirendje, ő még igényli az ebéd utáni alvast, de ha nem fogja, hát istenem, nem dől össze a világ.
"Le kell fektetni a gyereket aludni akkor is ha nem álmos, ennie kell akkor is ha nem éhes?"
"Persze, értem hogy be kell tartani a napirendet, ez rendben is van, "
Most akkor meg is válaszoltad a kérdésed.
SZóval nem a napirend a bajod, hanem az anya stílusa, erőszakossága. Különböző anyák vannak. Van, aki kényeztet, van, aki szeretve nevel, meg olyan is van, aki ürülékkel etet, és veri a gyereket. sajnos.
Szóval az anyuka stílusa csípi a szemed? Te kije vagy?
Amíg nincs gyereked ez valóban eröltett menetnek tűnik. Én eleve utálom a napirendet, spontán ember vagyok.
De a gyereknek kell a napirend, ahogyan Vekerdy mondta: "a gyerek őskonzervatív" ha jól emlékszem, teljesen igaz, majd meglátod.
Ha nem alszik délután teljesen hülye lesz estig, muszáj kicsit eröszakoskodni, de nincs sok értelme rázárni az ajtót, szerintem nem tudta az anyuka mit csináljon, főleg, hogy nem otthon voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!