Miért hagyják bent a gyereket a kocsiban, míg a tisztelt szülők vásárolnak?
Lövésem sincs. Ugyanúgy nem értem, mint aki nem köti be a gyereket (se), vidáman cigizik terhesen, stb. Szerintem azt hiszik, hogy ez velük nem eshet meg.
Ma olyat olvastam, hogy az apa ikreket felejtett a kocsiban, miközben dolgozott. Ez hogy?! Felfoghatatlan. Értelmetlen tragédiák.
Lehuzott ablakkal is meleg van az autoban nyaron.
Ha nem akarjak bevinni a gyereket a boltba akkor hagyjak a kocsit jaro motorral, bekapcsolt klimaval.
En lattam mar olyat hogy valaki a kutyajat az autoban hagyta jaro motor mellett mert valoszinuleg ment a klima az autoban.
Az ikres temahoz: sajnos ez pl simán megeshet bárkivel, de főleg apákkal szokott. Egy pszichológus cikket olvastam a témában meg pár éve. A lényege, hogy ez akkor fordul elő ha az a szülő viszi a gyereket aki alapból nem a gondozásért felelős a mindennapokban. Azaz pl anya megbetegszik, vagy dolga van és apa vinne bölcsibe a gyereket. (Ugye ez az eset is amerikai és ott hamarább viszik a gyerekeket bolcsibe). Mivel nem apa szokta neki beindul a reggeli robotpilóta. Amiben sajnos nincsenek benne a gyerekek. Ha a gyerek elalszik és nem beszélget, ad hangokat... Na sajnos ekkor tortenik a baj. Apa kiszáll, bezárja a kocsit és eszébe se jut hogy ez a reggel nem olyan, mint a többi. A pszichológus a cikkben azt írta erre jó megoldás ha nem hatra teszik a gyereket hanem előre. Így látják ot, nem felejtik bent.
Persze lehet ítélkezni, meg rosszakat kívánni az "ilyen" embereknek de sajnos tényleg bárkivel előfordulhat. Legjobb ha ezt tudatositjuk és mindig ellenőrizzük a hátsó ülést is. Akkor is ha nincs ott gyerek.
Velem történt hasonló, akkor kezdte a gyerekem a bölcsit, korábban csak nagyon keveset bíztam rokonra.
Elintéztem mindent, remekül éreztem magam, indultam a rokonhoz a gyerekért, amikor egyszercsak beugrott, hogy a bölcsibe kell mennem érte..
Fordulhattam vissza.
Ha túlterhelt az ember, megesik az ilyesmi.
Mert idióták, felelőtlenek, lusták.
Nem csak nyáron, soha nem hagynám a gyereket egyedül a kocsiban. Még akkor is beviszem magammal, ha a kisbolt előtt állok meg 1 liter tejért, ami kb. 1 perc, veszem a fáradtságot kiveszem az ülésből, beviszem magammal, utána visszakötöm az ülésbe és megyünk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!