Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ismertek olyat, akinek elrabol...

Ismertek olyat, akinek elrabolták a gyerekét? Hogyan történt?

Figyelt kérdés
Ez a legnagyobb félelmem és igekszem valós történetekből tanulni, már amennyire lehet... Az egyik volt barátomat óvodás korában majdnem eltabolták a Ferenciek tere közelében. Az óvónők kivitték a kicsiket egy játszótérre és arra eszméltek fel, hogy egy férfi kézen fogva sétál el vele. Az anyjának meg csak hetekkel később mondták el, se feljelentés se semmi nem lett >:(
2019. júl. 4. 21:38
 1/4 anonim ***** válasza:
66%
Engem akartam gyerekkoromban de halálra ijedtem és elfutottam.
2019. júl. 5. 06:20
 2/4 anonim ***** válasza:
99%

Történetet nem ismerek, de ha túlzottan félsz ettől, az idővel átragad a gyerekre is. Mivel ő még nem tudja úgy felmérni a helyzeteket, mint mi, ez okozhat szorongást vagy egyéb problémákat, amitől ő csak szenved.

Nagyon ritkán történik ilyen. Amit tehetsz, hogy egészen kicsi korától beszélgetsz erről a gyerekkel, mindig az ő szintjén. Fontos, hogy számára ez ne stressz legyen, tehát ne azzal indíts, hogy "mit kell csinálni kicsim, ha egy pedofil elrabol tőlem". Túlzok (remélem), de talán érthető, mire gondolok.

Az idegen helyen közlekedés szabályait egyébként is meg kell tanítani. Hogyan megyünk át az úton, hogyan viselkedünk járműveken, stb. Ehhez hozzá tartozik, hogy idegenekkel nem állunk szóba és sehová nem megyünk velük. Ha valaki olyasmit tesz, amit ő nem akar, akkor lehet kiabálni, elszaladni, stb.

De komolyan nagyon fontos, hogy ezt ne érezze folyamatosan tehernek, és ne az legyen az üzenete, hogy őt bármikor elrabolhatják, bánthatják. Ez akkora teher egy gyereknek, ami felnőtt koráig elkísérheti.

2019. júl. 5. 09:28
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Bnőmék ismerős házaspárjától a 3 gyerekből 2öt vittek el egy külföldi vidámparkban. Teljesen tönkrementek mondanom se kell:-(
2019. júl. 6. 21:07
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó azóta se tudnak semmit róluk?

Es a harmadik hogy úszta meg?

Borzasztó...

2019. júl. 6. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!