Elérkezett az ideje a felvilágosításnak?
Nem elérkezett az ideje, hanem rég elkéstél vele.
Amióta tud beszélni és kérdezni, azóta lehetett volna, persze mindig a saját szintjén elmondani neki dolgokat. És persze olyan légkört teremteni, hogy merjen kérdezni. Mert ha ilyen gátlásos, hogy még azt sem mondja el anyukájának, hogy első alkalommal megjött neki, akkor ez bizony az otthoni légkör miatt van.
Nekünk anno volt Veres Pali bácsi felvilágosító könyve. Arra nem emlékszem, hogy Anyuka odaadta volna nekünk, vagy csak ott volt a többi könyv között, és mivel sokat olvastam, rábukkantam . Illetve dereng Mamánál az Anna és Peti...
Hasznos volt Pali bácsi könyve. Mindenképp vegyél egyet, a mai kornak megfelelő felvilágosító könyvet.
Nekem még annyi előnyöm volt, hogy
Anya egészségügyis szakkönyvei is a polcokon voltak. Mindent tudtam :)
Hát ezzel nagyon elkéstél :D Még jóval azelőtt el kellett volna kezdeni, hogy megjött neki. Én már 9 éves korom körül kaptam egy felvilágosító könyvet a szüleimtől. Nem tudom amúgy, hogy miért vagy ennyire meglepődve, hogy már most megjött neki, az átlag 12-13 éves kor, szóval a 11 nem annyira korai, mint te gondolod.
Amúgy én 12 évesen csókolóztam először, és akkoriban már eléggé tisztában voltam a dolgokkal, szóval ne gondold, hogy csak azért, mert nem beszélgettetek a lányoddal a szexről, semmit nem tud. Csak máshonnan kellett megtanulnia. Reménykedj, hogy nem az osztálytársaitól hallott félinformációkból tájékozódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!