Mikor van itt az ideje a felvilágosításnak?
8-9 évessel már érdemes beszélgetni.
1. 3-4. osztályban már beszélnek a kicsik dolgokról, van amit jól tudnak, van ami orbitális baromság. A tévhitektől jobb megkímélni.
2. Sok lány már 8-9 évesen menstruál. Egy kis beszélgetés sokkal jobb mintha megjön neki amikor nem vagy ott és azt se tudja mi baja és mit kell tennie.
Engem 8 évesen világosítottak fel, mivel érdeklődő, minimális intelligenciával rendelkező gyerek voltam szépen utánanéztem a dolgoknak. Felvilágosításkor semmi újat nem hallottam, sőt sértőnek éreztem a "gyerek" nyelvet amin elő lett adva.
Nincs konkrét ideje. Ha kérdez, akkor pontosan kell válaszolni.
Beszélgetés közben lazán kitapogathatod, hogy mit tud már.
Soha nem beszéltetek róla? Nem kérdezte, hogy lesz a kisbaba?
Az én lányom 8,5 éves, tudja, hogy "készül" a baba, hogy születik (császárt is, én úgy szültem).
Vmelyik nap rákérdeztem, tudja-e mi a szex (a felvilágosításnál nem használtam ezt a szót). Nagy vigyorogva mondta, hogy igen. Szóval már nagyon itt az ideje, mielőtt az osztálytársak "világosítják fel", esetleg vmi őrületes nagy baromsággal!
" összebújtunk apával, ez a szex"
Ez komoly? Ne legyél ennyire prűd!
Hiba volt. Vegyél erőt magadon és mondd el, hogy a kuki meg a nuni mire való.
Ha apával összebújtok a kanapén akkor szexeltek? Az lesz ám a ciki, amikor a lányod elmeséli, hogy az anyjáék a szeme előtt szexelnek.
A védekezésről sem mesélsz neki később?
Komolyan nem bántásból: ki lesz a hibás, ha a gyereked 15 évesen terhes lesz, mert a barátja csak egy kicsit odateszi, az első alkalommal nem lehet terhes (igen, ez a mese még ma is él), meg időben kihúzza? Megmondom: az, aki nem világosította fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!