12 éves gyereket ti otthon hagytok egyedül otthon?
Ne emlegessétek, hogy régen hogy volt. A törvény szerint 12 éves kor alatt a gyerek nem lehet egyedül. Persze én is otthon hagyom 1-2 órára egyedül, de egész napra biztosan nem.
Egyébként meg az ő gyereke, mi közöd hozzá?
Én is ott kellett üljek ennyi idősen anyám munkahelyén. Nem mehettem sehova, mindenki más mehetett. Az mondjuk különbség, hogy nekem "kuss volt a nevem".
Ágyba hozták nekem a reggelit is. Nehogy megvágjam a kezem a késsel, miközben a kenem a kenyeret. Persze ha szerettem volna szalámis kenyeret enni, akkor azt hozott be. Ez kívülről babusgatásnak tűnik, meg elkényeztetésnek, belülről viszont ez egy érzelmi terror. Ezek a helyzetek kimondatlanul elhitetik az emberrel, hogy ő semmire sem jó, semmit sem képes jól csinálni, és ezért folyamatosan mások jóindulatára kell rászorulnia... Én pszichésen beteg lettem, szorongok, személyiségzavaraim vannak, gyógyszereket szedek. Fogalmam sincs, lesz-e egyszer csak feleannyi önbizalmam, mint egy normális embernek.
Nem jó, hogy mindig hordja a munkahelyére. Engem otthon mertek hagyni a szüleim, de a 14 éves unokahúgomat ma sem mérik otthon hagyni egyedül a kislány pszichés állapota miatt.
Talán nem árt, ha a gyerek tud felnőtthöz fordulni, ezért azt ajánlanám, hogy fogadjon valakit mellé, aki pár órát vele van, megcsinálják a házi feladatot, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!