Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normalis ha valaki nem csomago...

Normalis ha valaki nem csomagol a gyerekenek tizorat?

Figyelt kérdés

Csunyan osszevesztem a testveremmel tegnap, mert kiderult, hogy a 11 es 13 eves gyerekei heti 2x3 is csak ebedet esznek eloszor, olyan 2 fele suli utan otthon. Addig semmit.

Kerdeztem a gyerekektol, hogy nem ehesek-e bent az iskolaban, es mondtak, hogy de. Bent az iskolaban van ingyen kifli es tej, de azt mondjak, hogy azt nem szeretik. Reggelizni otthon nem kapnak.

Szova tettem, a testveremnek, hogy ez nem normalis, mire a valasza, hogy reggelizni nincs idejuk a gyerekeknek, egyebkent persz kapnanak, mert ha csak ki nem rangatja az agybol oket, akkor enni nem kelnek fel 10 percel hamarabb. Szendvicset meg nem csomagol, mert egy csomoszor hoztak haza kibontatlanul. Vagy talalta meg a taskajukban napokkal kesobb... Es egyebkent is 11 es 13 evesen, ha akarnak nyugodtan csomagolhatnak maguknak szendvicset. De nem teszik.

Hat szerintem meg pont, hogy akkor is kellene csomagolni, mert sosem tudhatod, hogy mikor lesz ehes a gyerek.

2019. jún. 4. 13:20
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
98%
A tesódnak tök igaza van. Ha akarnak csomagolnak maguknak. Éhen nem halnak mint írtad van kifli és tej.
2019. jún. 4. 15:17
 22/35 anonim ***** válasza:
99%

Örülök hogy nem okozott gondot 11-13 évesen szendvicset csinálni magamnak. Emlékszem, hogy rengeteg szendvics rohadt meg a táskámban mert evés helyett én inkább beszélgettem szünetben. És mindig sunyiba dobtam ki a már magától mászó szendvicset. Persze párszor anyámék is elkaptak, hát nem voltak túl jó kedvük tőle. És persze most már én is értem miért. Én saját magam kértem hogy ne csináljanak többet mert úgy se eszem meg.

Délutánonként pedig a szomszéd barátnőmmel együtt gyártottuk a szendvicseket, és túlzás nélkül mondom, hogy annak olyan hangulata volt számunkra hogy még ma is emlegetjük azokat a szendvicsezős délutánokat. Pedig eltelt 17 év.

Egy 11-13 évesnek ennyi önállósága legyen már. Nem egy 8 fogásos borvacsorát kell feltálalni...

2019. jún. 4. 16:08
 23/35 anonim ***** válasza:
64%

11 éves fiam van és ha nem visz enni akkor kap 500ftot vagy kevesebbet mennyi apróm van reggelire.

Mindig van itthon lidlben vett dobozos műzli szelet. Én minden nap egy kulacsban rakok vizet vagy ami épp van itthon és egy nasit. Nem érdekel ha 5 napig van a táskában de nem engedem el semmi nélkül

2019. jún. 4. 16:32
 24/35 anonim ***** válasza:
93%
Mi az hogy ilyen idős gyerekeknek nincs keresnivalójuk a konyhában? Én már 8 évesen, persze felügyelettel rántottát, bundás kenyeret stb csináltam, és magamnak csomagoltam tízórait (szeletelt kenyér stb). Nem haltam bele, sőt, önálló lettem. Aki meg éhes, megeszi a tejet és kiflit is...
2019. jún. 4. 16:35
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Én már alsós koromban is volt, hogy nem ettem csak ebédet. Később meg pláne és azóta is képtelen vagyok enni. 13 óráig dolgozok, ha hazamegyek akkor eszek. Anyukám általános iskolában erőltette a menzát egy időben, csomagolt vagy adtak pénzt, hogy vegyek a büfében, de nagyon ritkán vettem. Gimiben is mindig erőszakoskodott, hogy vigyek magammal, eladó, mindig készítette a szendvicseket stb. én meg elvittem egy banánt. Egy 11 meg 13 éves meg azért képes magának egy szendvicset csomagolni, ha igényük van rá.
2019. jún. 4. 17:00
 26/35 anonim ***** válasza:
98%
És könyörgöm! A mai 11-13 évesek már "kapcsolatot" akarnak, nehogy már akkor ne tudjanak egy májkrémes kenyeret megkenni. 😄
2019. jún. 4. 17:03
 27/35 anonim ***** válasza:
96%
Nekem sem csinált anyám soha
2019. jún. 4. 17:12
 28/35 anonim ***** válasza:
91%

En anyukam is ugyanez volt. Felsos korunkban otthonfelejtettuk, nem ettuk meg a szendvicset, amit csinalt, onnantol nuku szenya.

De hat 11 evesen, 5-ben maximalisan kepes voltam megcsinalni magamnak. Azert a tesod gyerekei gondolom nem magatehetetlen gondozasra szorulok. Ha valoban nem, kepesek ra. Gondolom a huto nincs lelakatolva. Aki kaja mellett ehes. az meg meg is erdemli. Szerintem.

2019. jún. 4. 20:01
 29/35 anonim ***** válasza:
96%
Hogyan neveljük önállóságra a gyerekeinket 736737648790632. rész
2019. jún. 4. 21:52
 30/35 anonim ***** válasza:
78%

A lányom most töltötte a 13at már egy éve csomagol magának. Ha később kel valamiért vesz a boltban valamit. Egy ekkora gyerek bőven tudja intézni magának.

És, hogy nincs helye a konyhában???

Simán süt magának tojást, palacsintát. Tud zöldséget hámozni, darabolni, panírozni.

Na ne már... 40es lába van, magasabb mint én, igazi nagy lány... Nem 5 évesről van szó.

2019. jún. 5. 04:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!