Normális a barátnőm hogy azért nem ad vitamint a 6éves gyerekének mert fél hogy elhízik?
Én értem a barátnőd félelmeit, viszont ha ennyire aggódik, akkor miért nem olvas utána a témának jobban? Ugyanis nem ettől lesznek kövérek a gyerekei.
Végülis nem baj, ha nem ad nekik vitamint, ha közben kiegyensúlyozottan, változatosan táplálja őket, csak az a baj, hogy félelmei miatt lehet nagyobb hülyeséget is csinál majd. Én télen azért jónak tartom a vitaminkészítményeket, de ettől még nem lesz rossz anya a barátnőd. Annyi, hogy szerintem olvasson jobban utána mindennek.
S megkérdezted már barátnődtől, hogy ő mennyi vitamint szedett? Attól hízott el?
Lefogadom, hogy nem. S ezt biztos ő is tudja. Csak valahogy megpróbál most tenni ellene, és a vitaminokat látja fő ellenségnek. Erre csak azt mondom, hogy bűnbakot keres. De ha elhíznak a gyermekei, akkor abban nagyrészt a genetika fog szerepet játszani.
Nekem egy kövér barátnőm van. Kislánya 7 évesen kezdett el hízni, barátnőm anno olyan 12 éves kora körül. Akkoriban még nem volt divat vitamint szedni, neki ilyen a genetikája és azt örökölte a lánya is. Mondjuk ő ezt tudja is, és a vitamin-bűnbak helyett, a lányát tornázni járatja és próbál egészséges kajákat főzni.
Én nagyjából értem a barátnőd logikáját. Ugye ha egy gyerek sovány, rosszul eszik, akkor szokták ajánlani, hogy adjanak neki valamilyen vitaminkészítményt, hogy megjöjjön az étvágya. Gondolom a barátnőd azt nem szeretné, ha a kisfiának "túl jó" étvágya legyen a vitaminok miatt.
Mondjuk így belegondolva, felnőtteknek is azt mondják, hogy akin van némi felesleg, az ne a Béres cseppet szedje, mert étvágyat csinál.
De igazából mindegy is, ha a gyereknek nincsenek hiánybetegségei, változatosan etetik, hozzájut a szükséges vitaminokhoz a normál ételekből is, akkor tényleg nincs szüksége plusz vitaminokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!