Normalis ha valaki nem csomagol a gyerekenek tizorat?
Csunyan osszevesztem a testveremmel tegnap, mert kiderult, hogy a 11 es 13 eves gyerekei heti 2x3 is csak ebedet esznek eloszor, olyan 2 fele suli utan otthon. Addig semmit.
Kerdeztem a gyerekektol, hogy nem ehesek-e bent az iskolaban, es mondtak, hogy de. Bent az iskolaban van ingyen kifli es tej, de azt mondjak, hogy azt nem szeretik. Reggelizni otthon nem kapnak.
Szova tettem, a testveremnek, hogy ez nem normalis, mire a valasza, hogy reggelizni nincs idejuk a gyerekeknek, egyebkent persz kapnanak, mert ha csak ki nem rangatja az agybol oket, akkor enni nem kelnek fel 10 percel hamarabb. Szendvicset meg nem csomagol, mert egy csomoszor hoztak haza kibontatlanul. Vagy talalta meg a taskajukban napokkal kesobb... Es egyebkent is 11 es 13 evesen, ha akarnak nyugodtan csomagolhatnak maguknak szendvicset. De nem teszik.
Hat szerintem meg pont, hogy akkor is kellene csomagolni, mert sosem tudhatod, hogy mikor lesz ehes a gyerek.
"egy 11 es 13 eves gyereknek semmi keresniavloja nincs a konyhaban"
Szerinted hány évesen kezdjen megtanulni szendvicset készíteni magának?
A lányom 12. Míg én rendezem a tesóját ken magának egy kenyeret reggel, vagy eszik zabkását,vagy elnavigálom, mit tud keszíteni, de megcsinálja magának. Tízóraira bedob egy almát, vagy banánt, pár korpás kekszet. Nem büfézik, és nem pakolunk azért nasikát, mert nem szereti a kiflit,vagy a tejet.
Van igaza tesódnak, oldják meg. Ha van otthon alapanyag akkor ha dilik a gyerekei az ő dolguk.
Erős túlzás éheztetésnek nevezni ezt. Ennyi idősen már el tudja dönteni a gyerek, hogy valóban éhes-e, és ha az, akkor szól. Ha annyira éheznének, megennék az iskolai kiflit vagy felkelnének 10 perccel korábban enni reggel. Ha valakinek nem ér meg 10 percet, hogy egyen, arra nem mondanám, hogy éhezik.
Én sem ügyködnék minden reggel friss szendviccsel, ha többször romlottan hoznák haza. Vennék nekik müzliszeletet, vagy valami kevésbé agyoncukrozott kekszet, ami akkor sem romlik meg, ha napokig nem néznek rá. Így nem kellene "éhezni".
Ha mindenképpen bele akarsz szólni az életükbe, vegyél nekik valami ilyesmit, és majd elviszik az iskolába, ha szeretnék.
Egyébként ha engem kérdeztél volna 11 évesen, én is mindig éhesen értem haza az iskolából, pedig reggeliztem és tízóraiztam is. De amikor kimaradt, akkor sem lett semmi bajom. Hidd el, ennyi idősen már elég nagyok ahhoz, hogy megoldják, ha éhesek. Akkor kell aggódni, ha kifejezetten kérik a tízórait az anyukától, de nem kapnak, és a suliban sincs lehetőség enni. Amíg ők nem panaszkodnak, addig nem kell akadékoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!