Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hagynátok ezt a gyereketeknek?

Hagynátok ezt a gyereketeknek?

Figyelt kérdés
A fiam 17 éves és óriási rajongója a fegyvereknek és a cobra 11-nek. Dolgozik így van rendesen fizetése, és ma beállított egy pontosan ugyan olyan pisztolyal, mint ami a cobra 11-ben van a Semirnek. Amit kapott hozzá lőszert azt oda atta nekem, meg a tárat is, hogy ne agódja nem fogja használni. Így ezzel én valamennyire meg is nyugodtam, mert ugye tár meg lőszer nékül nem tudja használni. Meg akarja venni még a Semir társainak is a fegyvereit. Hadjam, hogy megvegye és, amit már megvett azt is hadjam? Amit most vett az gáz riasztó pisztoly.

2019. febr. 7. 22:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%

*adta, *hagyjam, kérlek ne okozz agyvérzést.

Megbeszélhette volna előre, de ha nem illegális és titeket sem zavar, akkor oké. Én 12 évesen már éles lövészetre jártam, ugyan olyan sport, mint bármi más. Otthon csak légpuskánk volt. Airsoftozni is jártam párszor. 31 éves vagyok, soha életemben nem bántottam senkit, egy verebet sem lőttem le, nem is fogok soha. Tehát alapvetően szerintem nincs gond a történettel. Csak az engedélykérés zavana, én nem vittem volna haza megbeszélés nélkül.

2019. febr. 8. 06:08
 12/26 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem meg ezt a gyerek írta ki a stílusból ítélve.
2019. febr. 8. 07:17
 13/26 anonim ***** válasza:
86%
szóval ebben az "életkori korlátozás nélkül" dologban ott a bibi, hogy fegyverboltba nem mehetsz be, amíg nem vagy nagykorú. Tehát nyilván nem is vásárolhatsz ilyet.
2019. febr. 8. 08:07
 14/26 anonim ***** válasza:
67%

Persze, mert egy 12 éves is vehet gázpisztolyt, mi?

Ne röhögtess már!

Oké, hogy nem kell engedély, de kiskorú nem vásárolhat fegyvert. Még riasztópisztolyt sem.

Látszik az írásodból, hogy te vagy a gyerek (legalábbis csak remélni tudom, hogy apád tud helyesen írni kedves Tamás).

Ne vegyél illegálisan fegyvert.

2019. febr. 8. 09:07
 15/26 A kérdező kommentje:

Mint írtam a gyermekem vásárolt gázriasztó pisztolyt. Sajnos vétettem 2-3 helyesírási hibát kérlek titeket nézzétek el nekem. A törvény leírja, hogy lehet gázriasztó pisztolyt venni kortól függetlenül. Sőtt, ha nem adják ki a fegyverboltban, akkor fel lehet őket jelenteni különböző szerveknék, mint pl a fogyasztóvédelem.

Nem én találtam ki, hanem, ha megnézitek a törvényt, akkor ott leírja ezeket. Kérem tájékozódjatok erről, majd utánna írjatok.

2019. febr. 8. 11:58
 16/26 anonim ***** válasza:
77%

HEOL

2014. 03. 02. 18:30

Gázriasztó-pisztolyok: mit szabad és mit nem

Heol.hu/M. Z.

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a rendőrség elfogott egy gyöngyösi házaspárt, akik a gyanú szerint kábítószer árusításával foglalkoztak.

EZT NE HAGYJA KI!

Jelentkezz a szépségversenyre! 3 millió forint nyereményért, 3 fordulóban versenyeznek a Tündérszépek – várjuk a hölgyek jelentkezését!

HIRDETÉS

"A jelenleg hatályos szabályozás szerint gáz- és riasztófegyver tartására nem kell külön engedélyt kérni. Ezt a fegyvert korlátozás nélkül NAGYKORÚ személyek szabadon megvásárolhatják és magánterületen tarthatják."

2019. febr. 8. 12:08
 17/26 anonim ***** válasza:
73%
Kerdezo a fiad nem veheti meg fogd mar fel. Ennyi erovel egy 10 evesnek is kiadnak. Kiskoru es kesz. Valaki mastol kapta de mindegy. Fegyverboltba alapbol be sem mehet 18 even aluli, ez olyan mint a dohanybolt. Es nem jelenthetitek fel a figyasztovedelemnel mert mi jogon? Mert egy kiskorut nem szolgalnak ki? Kinevetnek es a nyakadba varrnak valami szep summat. Naiv vagy nagyon. Ne higgy mar el mindent amit bead neked.
2019. febr. 8. 12:57
 18/26 anonim ***** válasza:
87%

"A törvény leírja, hogy lehet gázriasztó pisztolyt venni kortól függetlenül"

Légyszi, linkeld már be azt a törvényt!

Akkor talán megérted, hogy kizárólag NAGYKORÚ személy vásárolhat riasztópisztolyt! Az nem gyerekjáték!

2019. febr. 8. 13:30
 19/26 A kérdező kommentje:
2004. szeptember 6.-ig (a 253/2004 korm. rendelet hatályba lépése) csak egy rendkívül bonyolult, és nagyon drága engedélyezési eljárással lehetett gáz-riasztó fegyvert megszerezni és tartani Magyarországon. Ez az engedély viselésre is lehetőséget adott. Az új jogszabály kettéválasztotta a gáz-riasztó fegyver tartását és viselését. A megszerzés és tartás mindenfajta életkori és egyéb megkötés nélkül TELJESEN SZABAD lett. A viselés esetében azonban fenntartották az engedélyhez kötöttséget.
2019. febr. 8. 13:49
 20/26 anonim ***** válasza:
89%

Jogszabályt kértem.

Pontos törvény-paragrafus-bekezdés.

Begépelni én is tudok bármit.

2019. febr. 8. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!