Hagynátok ezt a gyereketeknek?
*adta, *hagyjam, kérlek ne okozz agyvérzést.
Megbeszélhette volna előre, de ha nem illegális és titeket sem zavar, akkor oké. Én 12 évesen már éles lövészetre jártam, ugyan olyan sport, mint bármi más. Otthon csak légpuskánk volt. Airsoftozni is jártam párszor. 31 éves vagyok, soha életemben nem bántottam senkit, egy verebet sem lőttem le, nem is fogok soha. Tehát alapvetően szerintem nincs gond a történettel. Csak az engedélykérés zavana, én nem vittem volna haza megbeszélés nélkül.
Persze, mert egy 12 éves is vehet gázpisztolyt, mi?
Ne röhögtess már!
Oké, hogy nem kell engedély, de kiskorú nem vásárolhat fegyvert. Még riasztópisztolyt sem.
Látszik az írásodból, hogy te vagy a gyerek (legalábbis csak remélni tudom, hogy apád tud helyesen írni kedves Tamás).
Ne vegyél illegálisan fegyvert.
Mint írtam a gyermekem vásárolt gázriasztó pisztolyt. Sajnos vétettem 2-3 helyesírási hibát kérlek titeket nézzétek el nekem. A törvény leírja, hogy lehet gázriasztó pisztolyt venni kortól függetlenül. Sőtt, ha nem adják ki a fegyverboltban, akkor fel lehet őket jelenteni különböző szerveknék, mint pl a fogyasztóvédelem.
Nem én találtam ki, hanem, ha megnézitek a törvényt, akkor ott leírja ezeket. Kérem tájékozódjatok erről, majd utánna írjatok.
HEOL
2014. 03. 02. 18:30
Gázriasztó-pisztolyok: mit szabad és mit nem
Heol.hu/M. Z.
Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a rendőrség elfogott egy gyöngyösi házaspárt, akik a gyanú szerint kábítószer árusításával foglalkoztak.
EZT NE HAGYJA KI!
Jelentkezz a szépségversenyre! 3 millió forint nyereményért, 3 fordulóban versenyeznek a Tündérszépek – várjuk a hölgyek jelentkezését!
HIRDETÉS
"A jelenleg hatályos szabályozás szerint gáz- és riasztófegyver tartására nem kell külön engedélyt kérni. Ezt a fegyvert korlátozás nélkül NAGYKORÚ személyek szabadon megvásárolhatják és magánterületen tarthatják."
"A törvény leírja, hogy lehet gázriasztó pisztolyt venni kortól függetlenül"
Légyszi, linkeld már be azt a törvényt!
Akkor talán megérted, hogy kizárólag NAGYKORÚ személy vásárolhat riasztópisztolyt! Az nem gyerekjáték!
Jogszabályt kértem.
Pontos törvény-paragrafus-bekezdés.
Begépelni én is tudok bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!