Hagynátok ezt a gyereketeknek?
Rendes pisztolyt nem lehet csak úgy venni a boltban...
Vagy fekete piacon veszi az ember vagy játék fegyvert vesz vagy ha igazi, akkor azt komoly engedélyekkel lehet csak...
2019. febr. 7. 22:32
2/26 A kérdező kommentje:
Mint írtam gáz riasztó pisztolyt vett, aminek a megszerzés és tartás mindenfajta életkori és egyéb megkötés nélkül TELJESEN SZABAD, csak viselni nem lehet csak külön engedélyel. De én most nem erre voltam kíváncsi amúgy...de ment a zöld kéz :)
Nem engedném, vehet replikát az is fémből van de gázpisztolyt nem! Azzal is lehet sebesülést okozni, kezdve azzal hogy egy 17 évesnek kiadták.
2019. febr. 7. 22:40
Tévedsz. A gázpisztolyhoz is a 18. életév betöltése szükséges.
2019. febr. 7. 22:41
5/26 A kérdező kommentje:
Gázpisztoly viselési engedély
2004. szeptember 6.-ig (a 253/2004 korm. rendelet hatályba lépése) csak egy rendkívül bonyolult, és nagyon drága engedélyezési eljárással lehetett gáz-riasztó fegyvert megszerezni és tartani Magyarországon. Ez az engedély viselésre is lehetőséget adott. Az új jogszabály kettéválasztotta a gáz-riasztó fegyver tartását és viselését. A megszerzés és tartás mindenfajta életkori és egyéb megkötés nélkül TELJESEN SZABAD lett. A viselés esetében azonban fenntartották az engedélyhez kötöttséget.
Az engedélyezés szabályait, némi szövegmódosítással, 2009-ben, a Kormány-rendeletből "átemelték" a magasabbrendű jogszabálynak számító Fegyvertörvénybe.
Biztos, hogy nem engedném
Ha csak nézegetni akarja, akkor vegyen replikat, nem kell gazpisztoly
2019. febr. 7. 22:52
Mit tudsz tenni? Mar hazavitte odaadta neked a tarat, ha nem hurcolja magaval akkor nem kell felned, nagy rajongo te irtad lehet hogy gyujteni szeretne vahy barmi. Mas az apropenzt gyujti es van aki a belyeget,o a fegyvereket szereti. Attol mert bejonnek neki nem jelenti hogy hasznalni is akarja es hogy rokton leakar valakit pufgantani foleg hogy odaadta a legfontosabb reszet. Es ha nincs dugiba meg egy tar akkor nincs mitol felned.
2019. febr. 7. 23:01
8/26 A kérdező kommentje:
23:01
Nincs elvileg dugiba tár, mert előttem bontotta ki.
Én nem is félek, mert teljes mértékben megbízok benne. Nagy rajongója ezeknek. Régebben a játék pisztolyokat gyűjtötte. Amit ma vásárolt, azt szemügyre vette és betette az üveges vitrin szekrényébe dísznek.
Legalább értelmes hobbija van, az meg ráadás, hogy dolgozik és megbízható. Büszke lehetsz rá!
2019. febr. 7. 23:42
23-01-es vagyok, akkor viszont nincs okod parazni ha szepen betette a vitrinbe es foleg ha mar kiskora ota rajong a fegyverekert. Megdolgozott erte, megerdemli. Nekem a batyam egy idoben a zsebkeseket gyujtotte es bevallom nehany nekem is nagyon tetszett es megsem volt az a szuleink gondolata hogy gyilkosok leszunk. Tudtad mi a hobbija, az lenne rossz ha a semmibol hazaallitana egy kitudja honnan szerzett fegyverrel. Igy tudod hogy csak gyujtes celjabol van, mert tetszik neki ez tok jo
2019. febr. 7. 23:55
Kapcsolódó kérdések: