Miben volt más felnőni a 90-es években,2000-es évek elején? 17/f
Bátyám mondja midig, hogy sokkal jobb volt az akkori gyerekkor. Ő 2000-ben volt 17 éves, azt mondja akkor minden jobb volt, szabadabbak voltak mint mi.
Anyu is mondta párszor, hogy akkoriban nem igen volt pénzünk, mégis a bátyám igen jól elvolt, nem követelőzött semmiért, mindig a haverjaival lógtak.
Azt tudom, hogy majdnem minden hétvégén koncertekre mentek, úgy lógtak be mert jegyre nem volt pénzük, de akkor is mindig bejutottak, nyáron kb sosem voltak otthon, vagy mentek a Balatonhoz, vagy akárhová, de nem itthon ültek egész szünetben...
Kb. egyidős vagyok vele, 2000-ben 16 éves voltam. Király volt. Nem volt az életünk része ennyire az online tér, sokat sétáltunk, kirándultunk, koncerteztünk, ha látni akartam, aki tetszett, meg kellett szervezni, hogy pont ott legyek, ahol ő, fényképet is ismerősök szereztek róla, stb. Sokkal kalandosabb volt, mint ma, két kattintásból látni akármit, akárkit, akármikor.
Mi még vártuk a Bravo-t, hogy megjelenjen és ragasztgattuk a posztert a falra, és nagy dolog volt, amikor lett zenecsatornánk otthon :)
Nem volt sok mindenünk nekünk sem, de azokat szerettük. Használt ruhásból vettünk olcsón cuccokat, otthon tettük egyedivé, festettünk, varrtunk, hímeztünk.
Ahh, tök jó volt! :)
Nem volt telefonunk és nem is kellett
Nem a telefonos játékokat nyomtuk hanem lementünk a ház elé a térre és játszottunk. Nyáron a kozvilagitas felkapcsolása tényleg azt jelentette húzzál haza mert anya megöl. Nem hívtuk egymást, csengettünk/ kiabáltunk a másik ablaka alatt . 200ftot ha kaptam vettem jegnyalokat (18ft volt ) szotyit , és még egy kis csoki is belefért. Csengettünk mindenkihez aztán elszaladtunk, Ha lebukunk nem k*va anyázás volt hanem ejnye többet ne csináljuk. De hatásos volt oda többet nem csengettünk. Nem facebookon -beszélgettünk órán az osztalytarsakkal hanem levelet dobtunk mikor a tanár írt a táblára. Imadtuk ha a rádióba a kedvenc zenénk szolt mert nem tudtuk rongyossá hallgatni a telefonunkon. Mamám is ismerte az összes barátom, nem facebook profilokat mutogattam neki.
Eszünkbe nem jutott 12 évesén miniruhakat felvenni , és még mindig a játszótéren játszottunk nem úgy mint a mostani 12 évesek. Akkor barátaim voltak, akik nem a likeokert voltak velem , nemm az instagramm kovetoimert. Nem videóztunk , a nintendot játszottuk ,es azért mentünk át ahhoz a barátunkhoz mert de jó neki van nintendo.
Pont tegnap gondoltam rá, hogy nyári szünetben pár naponta 200 ftért elmentünk tesómmal a könyvtárba internetezni, nekünk elég nagy szám volt. Telefont 14 évesen kaptam (nokia 3410 :D) de csak snake meg hasonló játékok voltak rajta, nem ám internet meg kamera stb. Az utcán görkoriztunk, eljártunk sétálni, a patkán szotyiztunk. Sose ültünk otthon de ha igen, kártyáztunk meg hasonlóak, volt amit bőven 14-16 évesen is.
29N
1991ben voltam 10 éves. Az az évtized fantasztikus volt. Ha csak szavakban mondhatnám el... Hazibuli 1-2, kézi tetris játék, solo, uno, chokito, eskimo jégkrémek, ms dos, windows95, telefonfülke, telefonkártya, coca cola beach house, álomhajó, szomorú szamuráj, szeretsd a testem, bahnhof, Greece 2000, egyszerű érettségi, 120 pontos felvételi rendszer, albérlet keresése faliújságon keresztül és hatalmas buli a Batthyány téren 1999 szilveszterén.
Nem volt mobilom nem volt internetem nem voltam fent a facen és nem válaszolgattam alvás helyett egy 17f kérdéseire :))))
Imádtam a 90es éveket!!!!!
nem volt jobb csak más.
mindenki a gyerekkorát sírja vissza ,hacsak nem szenvedett, ez így szokott lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!