Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi a következménye ha visszasz...

Mi a következménye ha visszaszólok?

Figyelt kérdés

Csütörtök este lázas lettem, viszonylag magas lázzal. Aludtam rá egyet, úgy voltam vele nem fogom kihagyni a pénteket hisz csak 4 óra van aznap. Úgy gondoltam ha 39 felett vagyok reggel akkor nem megyek be. 38.4 körül voltam. Felvettem 2 réteg zoknit, 2 réteg gatyát, és több pólót, majd kabát. Bementem a suliba úgy gondoltam kibírom, nem olyan nagy cucc. A terembe fűtöttek és radiátor mögött ülök viszont van felette egy ablak is (ez később fontos lesz). megforgattam a széket 90 fokkal, hogy a hátamat jól nekinyomhassam a forró radiátornak. Mondani sem kell, hogy fáztam és kapucniba ültem. Senkinek semmi baja nem volt azzal hogy kapucniba ültem, a biológia tanár még meg is kérdezte, hogy van e valami baj, de mondtam egy pár másodperc után, hogy semmi. Meg is írtam belőle a dolgozatot kapucniba. Örülök, hogy nem szólt érte és hálás is vagyok miatta. Nem akartam nem bejönni orvos A B héten van kitudja melyik hét lett volna, hisz az időpont nem mindegy. De ha meg elmegyek orvoshoz lehet kiír az utolsó hétre ami meg nem kell. Szóval egyáltalán nem akarok hiányozni se most se máskor. De ez után az eset után soha de soha többet nem megyek így iskolába. Tanultam belőle oké? Tehát NEM viccből ülök kapucniba meg miegymás... Aztán jött az osztályfőnök akit egyébként is utálok, mint állat külön másik okból, ettől függetlenül. Videót vetített így hátra jött oda ahol én voltam. 15 percig neki nem fájt, hogy kapucniba ülök aztán derült égből villám csapás. Ja és kinyitotta mögöttem az ablakot de mondom jó egye fene másnak biztos melege van, rajtam volt a kapucni meg a radiátor meleget adott nem érzetem hideget csak egy kicsit. Aztán megfogta a kapucnit, lerántotta rólam én meg vissza akartam húzni és ő nem engedte de végül vissza húztam. Aztán sóhajtott egy nagyot, megállította a videót és mondta, hogy vegyem le vagy menjek ki a teremből ha közoktatásra alkalmatlan vagyok, mert nem ülünk kapucniba az órán. Oké ezt én értem és igen valóban alkalmatlan vagyok. (ja és azt hozzáteszem, hogy mindaddig amíg ez meg nem történt figyeltem a videóra amennyire tudtam, de ezek után nem. Csak ezt érte el vele, meg azt hogy sírjak amiatt mert beteg vagyok GRAT) máson is volt sapka vagy az nem számít a szünetben? csak órán? Hát jó... Mindegy, alkalmatlan vagyok, ki kellett volna menjek? A folyosóra üljek le a hideg kőre? Még ülni is megterhelő volt, éreztem, hogy miközben mondta, hogy menjek ki vagy vegyem le, a torkomban dobogott a szívem, a szívem olyan hevesen vert anélkül is hogy ez a szituáció pluszba ráfrusztrált, éreztem, hogy erőlködik már csak azzal, hogy ÜLÖK. Szóval vagy menjek haza a hidegbe? Vagy menjek ki a hidegre az udvarra? Lehet azt kellett volna, kimenni és megfagyni. Vagy megfogni minden cuccom és lelépni, bár az nagy szenvedés lett volna. Vissza mondtam volna neki, hogy nem kéne itt üljek és nézzem a fejedet és már majdnem meg is tettem, de nem ment mert nehezemre esett beszélni is. Nem, hogy elmondani, hogy mi az oka annak, hogy NEM viccből vagyok így. Persze elmondhatnám, de annyira tett érte, hogy ne vegyem őt komolyan és ne nézzem őt tanárnak, hogy az már fáj. Ezek után semmi köze hozzá. (és nem ezzel az esettel, ez csak egy plusz lapát volt.) Szóval levettem a kapucnit végig fáztam jobban azt a fél órát. És még gúnyosan meg is jegyezte, hogy ennél jobban haragudjak rá, mert ez nem elég. Na hogy elmész te...

Tehát, mi történne akkor ha visszaszólnék neki, mert még a jövőben lehet rá példa, ha így ezt mondanám (szünetben): Viccből ülök kapucniba mi? Be se kellett volna jönnöm, nem hogy bámuljalak. Abban a 15 percben nem fájt, hogy kapucniba vagyok, senkinek sem fájt rajtad kívül. Aztán még nyitogassad mögöttem az ablakot hadd fagyjak szarrá.

Milyen következménye lenne ennek szünetben?

2018. dec. 16. 16:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%
38-39 fokos lázzal dolgozni sem járnak be az emberek. Nem csak a hiányzás miatt, hanem azért sem, mert a kollégáknak se tetszik ha ott köpködnéd tele a levegőt bacival. El vagy tévedve, kapucni ide vagy oda, továbbra is adom, hogy a lázas állapotodon nem segített a kapucni, nyugodtan leszedhetted volna arról az okos nagy fejedről.
2018. dec. 16. 17:47
 12/31 A kérdező kommentje:
Tehát te kockáztatod a megélhetésed, és nem teszel azért, hogy jobban érezd magad egy kicsit.. Mindegy, fárasztó vagy
2018. dec. 16. 17:58
 13/31 anonim ***** válasza:
70%
Dehogynem, számtalanszor van az úgy, hogy jobban esne valahogy masképpen csinálni a dolgokat, mint ahogy meg van követelve. Csak itt bejönnek olyan apróságok, mint önfegyelem, önmérséklet, szabálykövetés, mások tisztelete - sajnos nem a te korosztályodra jellemző dolgok. Ha a tanárod mindig mindenkinek megengedné hogy éppen úgy csináljon dolgokat ahogy nektek tetszik, villámgyorsan a múlté lenne az egész közoktatás. Ez arról szól, hogy te kitaláltad, hogy te kapucni nélkül sajnos képtelen vagy létezni ezen a napon, és nem hajolt meg mindenki a te kívánságod előtt, főleg az nem, aki felé a legtöbb tiszteletet kellene mutatnod - teljesen függetlenül attól, hogy szereted vagy sem, de a tanárod és kész.
2018. dec. 16. 18:03
 14/31 anonim ***** válasza:
88%
Azért, mert egy nap otthon maradok pihenni mert lázas vagyok, ezért akkora fizetéstől esek el, hogy holnap àrverezik a házamat. Szép gondolatmenet.
2018. dec. 16. 18:04
 15/31 anonim ***** válasza:

gondolom, szaktanári v osztályfőnöki figyelmeztetés.

Intő még szerintem nem

2018. dec. 16. 18:15
 16/31 anonim ***** válasza:
66%

6-os!Nem szó szerint értem, elhagytam az idéző jelet!

9-es!1. A stréber szó nem ezt jelenti.

2.Nehogy már arról ítéljük hogy kinek hány %-ok áll. EZ CSAK EGY ÁTLAG!

3.Igazam van, nem kellet volna bemenned lázasan hüle gyerek,és ez által lefertőznöd a fél osztályt!!! 😠😡😠😡

4.És ne álljon feljebb, mert nem neked van igazad.

2018. dec. 16. 18:21
 17/31 anonim ***** válasza:
9%

16-os vagyok!

4-es voltam!

2018. dec. 16. 18:24
 18/31 anonim ***** válasza:
99%

Most is csak hisztizel kérdező.

Képzeld el, hogy emberekkel dolgozom, nap, mint nap. A munkám fárasztó, stresszel és ráadásul nagy szellemi erőnlétet igényel. És igen, voltam én is így, hogy 39 fokos lázzal bementem dolgozni. Baromi rosszul voltam, de akkor kezdtem el csak pár hónapja dolgozni a munkahelyemen és hogy a házi orvosomat idézzem, én egy tüdőgyulladást is képes vagyok lábon kihordani, de! Nem vagyok bunkó, tiszteletlen, nem ültem be nagykabátban a munkahelyemre és akár kedvelek valakit akár nem, akkor is tisztelettel voltam iránta. Tehát hisztizel. Ennyi.

És ha neked nincs lázcsillapítód, hát pufogás helyett szólhattál volna a tanárnak és kérhettél volna. A tanárok, vagy akár a diákok között biztos akadt volna valaki, akinél volt lázcsillapító. És szoktál, nem szoktál gyógyszert bevenni, ilyenkor kell! Nem szokás kérdése!

2018. dec. 16. 18:32
 19/31 anonim ***** válasza:
92%

Én véleményem az, hogy legközelebb ne menj be lázasan, sok éve lehet olvasni, milyen következményei, szövődményei lehetnek annak, ha valaki nem arad otthon vele, ezenkívül a többieket is fertőzheted, te is elkaphatsz légúti további felülfertőződést közösségben.

Ha nem szándékozol többet bemenni így, utólag felesleges gondolkodni (véleményem szerint) azon, mit kellett volna visszaszólni.

Én egyébként megmondtam volna, hogy "elnézést kérek, lázas vagyok, ráz a hideg és ez az oka"

Pimasz módon nem kell visszaszólni, mert akkor tuti hogy ideges lesz: "így velem nem beszélsz" és beírás, stb...

A tényleges helyzetet kell(ettt) volna közölni higgadtan.

2018. dec. 16. 18:32
 20/31 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem sem jó döntés lázasan bemenni. Neked sem jó, mert amit most kipihentnél pár nap alatt, abból lábon kihordva szövődményes izék lehetnek, és a többiek is elkaphatják, aminek fordított helyzetben te sem örülnél.

A tanár meg honnan tudta volna, hogy beteg vagy és rosszul érzed magad? Ha ezt elmondod óra előtt, vagy legalább, amikor melletted áll, lehet megértőbb lett volna, de alapvetően kapucniban ülni órán bunkóság, kb. ugyanolyan, mint sapkában vagy napszemüvegben - ezek mind azt fejezik ki, hogy nem érdekel a környezeted, úgyhogy igen, tiszteletlenség.

Nagyon magad körül forogsz és túlbonyolítod.

2018. dec. 16. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!