Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák! Mit gondoltok az...

Anyukák! Mit gondoltok az álláspontomról, tényleg nem való nekem gyerek?

Figyelt kérdés

Most válaszoltam a család-témakörön belül egy kérdésre. Arról szólt, hogy a 15 éves lányomat elengedném e egész éjszakára a barátjával. Olvasgattam a válaszokat, és a kérdező kommentjeit, és az a lényeg hogy a kislány(szerintem kislány) szülei tudják, hogy már 14 éves kora óta barátja van, és már nem szűz, de ez őket egyáltalán nem zavarja, sőt anyuka azt mondja, használjanak tablettát, nem pedig azt, hogy még ráér, stb. (a fiú ha iszik, sokat iszik, pár üveg sör, stb, nem tudom, hogy ezt a szülők tudják-e). Én még nem szeretnék gyereket, még csak 19 éves vagyok, és még nem vagyok anyatípus, bár az elmúlt időszakban kezdek másképp gondolkozni az anyaságról (eddig hallani sem akartam róla, hogy gyerekem legyen, a gyereket pedig nem bírtam elviselni, ez most már annyira megváltozott, hogy az sem zavar, ha bömböl egy csecsemő a buszon mellettem, pl., szívesen játszok ismerősöm gyerekével, és kezdek vágyni egy gyerekre (nem most, majd, de nem zavar a gondolat, bár a szüléstől, és a kihordástól a frász kerülget, mert orvos- és fájdalom-fóbiám van) :)

Én eléggé kiakadtam ezen, és ezt válaszoltam:

15 évesen nem engedném el a lányomat sehová sem (kivéve csajos pizsipartira), pláne, hogy már 14 évesen bepasizott (írtad, hogy 15 vagy és 1 éve van pasid).

Ha nem lenne pasid, akkor sem engednélek el egész éjszakára, max 9-ig vagy 10-ig, és igen, egy 15 éves lány ne igyon pezsgőt Szilveszterkor.

Lehet hogy vaskalapos vagyok, vagy prűd, vagy mittudomén, de legalább nem hagynám, hogy alányom 14évesen pasizzon, iszogasson, stb. és ne egy kiélt nő legyen mondjuk már 23 évesen. Ha a szüleidnek van esze, nem engednek el. Lehet hogy most még az álláspontomat nem érted, de majd ha felnőtt leszel, vagy lesz egy lányod (nekem nincs gyerekem), akkor remélhetőleg te is ezen az állásponton leszel.

20:17-es vagyok

Most olvastam, hogy a szüleid tudják, hogy nem vagy már szűz (15 évesen), és nem volt rá semmi reakció...nos igen, így már el fognak engedni, mert a szüleid felelőtlenek, bár te ezt biztos nem így gondolod. Én (é más ismerőseim is) ha megtudnám, hogy alányom 14 évesen vagy 15 évesen elvesztette a szüzességét, vagy egy irdatlan nagy pofont lekevernék neki, vagy nagyon-nagyon mélyen elgondolkoznék, hogy mit és hol rontottam el a nevelésében.

Lehet lepontozni.

19/L

Nos erre a leányzó kommentje ez volt:

Remélem nem lesz gyereked.. :( Pofoznád?:O Normális vagy? Attól újra szűz lesz, vagy mi? ... Képzeld, szüleim normálisak, még azt is akarták, hogy tablettát szedjek, hogy tuti semmi baj ne legyen. Sajnálom a leendő gyereked. Ha valami olyat tesz, ami neked nem tetszik, megölöd, vagy mi? :S

Nos nem álln szándékomban verni a gyerekemet, sőt ellene vagyok, de ezért igenis kapna tőlem egy taslit (természetesen megölni sem óhajtanám). És nem arról van szó, hogy ha olyat tesz, ami nekem nem tetszik megverem, vagy ordibálok vele, mert nyilván jópár dologban más véleménye lesz mint nekem, de a pasizárt, és ivászatot, meg az éjszakai kimaradást, igenis is nagyon szigorúan venném

Nektek erről mi a véleményetek? Tényleg nem való ilyen felfogás mellett nekem gyerek? Valóban túl szigorú vagyok?

Köszönöm azoknak, akik végigolvasták:):)

2010. jún. 26. 20:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Túl szigorú vagy. Az általad beidézett lány beszélt a szüleivel, letisztázták és védekezik. Ez már messze több, mint amit manapság a legtöbb kortársáról el lehet mondani. Persze tilthatod, de hidd el, hogy semmit nem érsz el vele. Több eegykori gimis osztálytársamnak is voltak így szülei, hogy inni tilos, kijárni sokáig tilos, pasizni/csajozni tilos. Eredmény: az egyik 18 éves korában azonnal megpattant a szüleitől, a másik depressziós, a harmadik pedig egy kanál vízben meg tudná fojtani az anyját saját bevallása szerint. Te más eset vagy, azt is megmondom miért: te ezt az életmódot önként vállaltad. Ha mindezt kötelezően elvárnád és tiltásokkal kényszerítenéd, az totálisan más eset, ami sok jóra nem fog vezetni. A magam részéről mondom ezt úgy, hogy antialkoholista vagyok, nem dohányzom és komolyabb szerelmi kapcsolatom sem volt. Én ezt választottam, a lényeg ezen van: VÁLASZTOTTAM. Nyilván a szüleim terelgettek, de tiltva nem voltam. És hogy egészen őszinte legyek, hogyha elölről kezdeném, valószínűleg az ellenkezőjét tenném. Eltelt az életemből 21 év, anélkül, hogy igazából "éltem" volna.

Az túlzás, hogy ne legyen gyereked. Viszont ne akard, hogy ha lesz gyereked, hogy olyan legyen mint te. Nem azért mert rossz ember vagy (nem ismerlek, meg nem ítélhetlek), hanem azért mert ő külön személyiség, külön ember. Nem a te "kiterjesztésed", amit úgy rángatsz ahogy akarsz. nyilván rendkívül fontos a nevelésben a szereped, ez tagadhatatlan. De tinédzserrel szemben kifejezetten tiltani, hogy az általános trendet kövesse botorság. Arról nem is beszélve, hogy a tiltott gyümölcs mindig édesebb. És szerintem többet ér, hogyha a lányod őszintén beszél a kapcsolatáról és a szándékairól, mintha a tiltástó félve titokban veszti el a suli mögött mondjuk.

f/21

2010. júl. 3. 02:10
 22/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az egyik válaszoló írta, hogy semmiképp ne legyen most gyerekem, majd 30 évesen...mint írtam, nem akarok most gyereket, csak kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy majd nekem is legyen egy. Nem szülnék/fogadnék örökbe addig semmiképp, míg meg nem teremtem a megfelelő környezetet egy gyermek felneveléséhez.

2010. júl. 4. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!