Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák! Mit gondoltok az...

Anyukák! Mit gondoltok az álláspontomról, tényleg nem való nekem gyerek?

Figyelt kérdés

Most válaszoltam a család-témakörön belül egy kérdésre. Arról szólt, hogy a 15 éves lányomat elengedném e egész éjszakára a barátjával. Olvasgattam a válaszokat, és a kérdező kommentjeit, és az a lényeg hogy a kislány(szerintem kislány) szülei tudják, hogy már 14 éves kora óta barátja van, és már nem szűz, de ez őket egyáltalán nem zavarja, sőt anyuka azt mondja, használjanak tablettát, nem pedig azt, hogy még ráér, stb. (a fiú ha iszik, sokat iszik, pár üveg sör, stb, nem tudom, hogy ezt a szülők tudják-e). Én még nem szeretnék gyereket, még csak 19 éves vagyok, és még nem vagyok anyatípus, bár az elmúlt időszakban kezdek másképp gondolkozni az anyaságról (eddig hallani sem akartam róla, hogy gyerekem legyen, a gyereket pedig nem bírtam elviselni, ez most már annyira megváltozott, hogy az sem zavar, ha bömböl egy csecsemő a buszon mellettem, pl., szívesen játszok ismerősöm gyerekével, és kezdek vágyni egy gyerekre (nem most, majd, de nem zavar a gondolat, bár a szüléstől, és a kihordástól a frász kerülget, mert orvos- és fájdalom-fóbiám van) :)

Én eléggé kiakadtam ezen, és ezt válaszoltam:

15 évesen nem engedném el a lányomat sehová sem (kivéve csajos pizsipartira), pláne, hogy már 14 évesen bepasizott (írtad, hogy 15 vagy és 1 éve van pasid).

Ha nem lenne pasid, akkor sem engednélek el egész éjszakára, max 9-ig vagy 10-ig, és igen, egy 15 éves lány ne igyon pezsgőt Szilveszterkor.

Lehet hogy vaskalapos vagyok, vagy prűd, vagy mittudomén, de legalább nem hagynám, hogy alányom 14évesen pasizzon, iszogasson, stb. és ne egy kiélt nő legyen mondjuk már 23 évesen. Ha a szüleidnek van esze, nem engednek el. Lehet hogy most még az álláspontomat nem érted, de majd ha felnőtt leszel, vagy lesz egy lányod (nekem nincs gyerekem), akkor remélhetőleg te is ezen az állásponton leszel.

20:17-es vagyok

Most olvastam, hogy a szüleid tudják, hogy nem vagy már szűz (15 évesen), és nem volt rá semmi reakció...nos igen, így már el fognak engedni, mert a szüleid felelőtlenek, bár te ezt biztos nem így gondolod. Én (é más ismerőseim is) ha megtudnám, hogy alányom 14 évesen vagy 15 évesen elvesztette a szüzességét, vagy egy irdatlan nagy pofont lekevernék neki, vagy nagyon-nagyon mélyen elgondolkoznék, hogy mit és hol rontottam el a nevelésében.

Lehet lepontozni.

19/L

Nos erre a leányzó kommentje ez volt:

Remélem nem lesz gyereked.. :( Pofoznád?:O Normális vagy? Attól újra szűz lesz, vagy mi? ... Képzeld, szüleim normálisak, még azt is akarták, hogy tablettát szedjek, hogy tuti semmi baj ne legyen. Sajnálom a leendő gyereked. Ha valami olyat tesz, ami neked nem tetszik, megölöd, vagy mi? :S

Nos nem álln szándékomban verni a gyerekemet, sőt ellene vagyok, de ezért igenis kapna tőlem egy taslit (természetesen megölni sem óhajtanám). És nem arról van szó, hogy ha olyat tesz, ami nekem nem tetszik megverem, vagy ordibálok vele, mert nyilván jópár dologban más véleménye lesz mint nekem, de a pasizárt, és ivászatot, meg az éjszakai kimaradást, igenis is nagyon szigorúan venném

Nektek erről mi a véleményetek? Tényleg nem való ilyen felfogás mellett nekem gyerek? Valóban túl szigorú vagyok?

Köszönöm azoknak, akik végigolvasták:):)

2010. jún. 26. 20:40
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
58%

Nyugodj meg, jól gondolkodsz! :D Sajna a fiatalok egyre korábban érnek... Egyébként fura dolog "felnőni", mert 14 évesen én is ittam, bár a szüzességemet 16 évesen vesztettem el és akkor már baromi nagynak képzeltem magam! Utólag átgondolva iszonyatosan felelőtlen voltam, de ezt akkor nem tudta volna nekem megmagyarázni senki. Remélem, hogy az én gyerekem másképp nevelhetem. Ha lányom lesz (fiam van) és szóba kerülnek ezek a dolgok én tuti, hogy nem tablettát íratok fel, hanem gumit veszek, ha már elég érett hozzá. Én felnőtt fejjel, úgy, hogy nem alkalmi kapcsolataim voltak úgy szedtem össze egy húzós nemi betegséget, hogy azt hittem sosem gyógyulok meg!!! Pedig ismertem a párom. Én mostmár mindig azt mondom inkább a gumi, mert én hiába ismerem a partnerem, nem ismerem az ő előző partnereit, illetve a volt partnerei volt partnereit... ki tudja kiben mi lappang! Remélem, hogy a gyermekem apukája azért már az életem utolsó pasija, így nekem már nem lesz erre gondom, de a gyerekem igyekszem ebben a szellemben nevelni!

Egyébként nehéz kérdés az anyaság és a nevelés... Nekem is voltak, vannak elveim, elképzeléseim hogy hogyan szeretném nevelni, de élesben már azért sok mindenen változtattam! :)

Ne foglalkozz egy kis tini felháborodásával, nem tud még semmit az életről. Te meg még tényleg ráérsz szülni, éld ki magad, nehogy belépj azok táborába, akik korán szültek nem szórakozták ki magukat és teljesen természetesen veszik, hogy néhány hónapos babák mellett bulizni járnak, vagy hiányzik a szórakozás (sajna sok ilyet olvasok ezen az oldalon). Ha úgy érzed, hogy készen állsz egy csomó mindenről lemondani és majd' megőrülsz, hogy üvöltsön melletted egy csecsemő, akkor majd jöhet a bébi! :D

2010. jún. 26. 20:51
 2/22 anonim ***** válasza:
83%
Ne haragudj meg, de én szigorúnak talállak, szerintem 15 évesen annyi belefér egyszer-egyszer igyanak(havonta-kéthavonta, kizárólag hétvégén vagy pénteken). Az esti kimaradásról az a véleményem, hogy havonta kétszer bulizni éjfélig simán elmehetne, vagy ha havonta egyszer megy, akkor ott aludhatson valakinél(barátnőre gondolok).Nyugottan lehetne pasija, ilyen idős korban ha a nagyszerelmével veszítené el nem zavarna(kivéve ha 12-13 évesen veszítené el ) ennyi idősen tud önállóan gondolkozni és eltudja dönteni, hogy készen áll-e rá vagy sem,gondolom megbízható lenne a lányom akkor elmondaná,hogy elvesztette vagy előtte elmondaná, hogy na így tervezzük, ekkor meg akkor és elbeszélgetni vele a témáról, ha mindent megbeszélsz a leendő lányoddal és ő is mindent elmond neked nem lesz agódásra való okod.(én mindent megbeszélek az anyukámmal) Nem engedném viszont, hogy a barátjánál aludjon 15 évesen. Nem ütném meg. Ez az én véleményem bocsi, hogy hosszú lett és légyszives reagálj rá, előre is köszi, egy 15 éves lány.
2010. jún. 26. 20:56
 3/22 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem is jól gondolkozol, valószínűleg jó szülő leszel:) Ne akadj ki azon, hogy egy ostoba tinilány szerint nem kellene gyereket szülnöd, majd megtudja, milyen gáz amit csinál ő, és amit a szülei engednek. 25 éves korára kiélt lesz, valószínű anya is, de nem jósolok nagy jövőt neki. Sajnos a szülei is ostobák, mert egy lázadó kamaszlányra ráhagyni könnyű, és egyszerű, de ha később ő lesz a környék ribanca, azt nemigen fogja megköszönni.
2010. jún. 26. 20:57
 4/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ:)

Igen, most hogy leírtad, hogy te is hogy jártál, valóban jobb megoldás a gumi:)

Azt én is teljesen elítélem, amikor rájött, hogy túl korán szült, és egy kisbaba/kisgyerek mellett jár el bulizni, pasizni, iszik, stb. Egyébként én nem szoktam bulizni, pasizni se nagyon, szóval ez nálam kilőve, de agyilag még nem vagyok készen rá, úgy érzem, hogy csak akkor tudnék gyereket vállalni, ha mindent megteremtettem már neki, és (bár így is túl érett vagyok a koromhoz agyilag), de még fel kell nőnöm a feladathoz:) pl. káromkodásról leszokni, beletörődi, hogy ha van 1 gyerekem, nem nézhetek azt a tv-ben amit akarok (pl. horrort, szegénynek meg lesz egy csomó traumája:D), és leszokni a sörözésről, hiába, hogy alkoholmenteseket iszom csak, de akkor is természetesnek venné, hogy "ha anyu ihat, én miért nem?":D Szóval messze vagyok én még ettől:)

5/22 anonim ***** válasza:
36%

Nehogy rosszul érezd magad, szerintem normálisan látod a dolgokat. Felelőtlen szülőnek lenni sokkal rosszabb mint szigorúnak. Én próbálom a középutat majd megtalálni, remélem sikerülni fog és ha egyszer lányom lesz nem fog kis ku##aként viselkedni.

36 hetes km

6/22 A kérdező kommentje:
20:57 igazad van, , meg igazatok van, lenyugszom:)
2010. jún. 26. 20:58
 7/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, azt hiszem egy szintén 15 éves lány (20:56-os válaszoló talán) kérte, hogy reagáljak a válaszára.:)

Nos szerintem még te is elég lazán veszed, de annál mindenképpen jobban gondolkodsz, mint a másik lány, illetve annak szülei(arra is gondolniuk kéne, hogy neadjisten' megtámadhatják őket, és mondjuk egy részeg srác nem tud több ember ellen menni, még egy józan sem). Az én 15 éves énem is biztos szigorúnak gondolná(m) magam, de majd talán ha kezdesz megkomolyodni (mint én), akkor lehet hogy te is másképp fogod látni a dolgokat. Abban egyetértek veled, hogy nagyon fontos a bizalom, hogy mindent meg tudjunk beszélni, de a fentebb leírt elveimből nem adok.

2010. jún. 26. 21:04
 8/22 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok ellened, de szerintem szigorú vagy. Ha a te 14-15 éves lányod szerelmes lenne, te sem tiltanád a barátjától. És ahogy írta a kérdező használnak gumit, nem minden védelem nélkül szexelnek, mint más tinik. Szerintem nem 18 évesen kell elkezdeni élni és szórakozni, de azt se mondom, h jó ha 15 évesen valaki minden hétvégén tajrészegre issza magát. Meg kell találni az arany középutat, és se nem nagyon szigorúnak és vaskalaposnak lenni, se nem nagyon engedékenynek. Egyébként te most 19 vagy, te se rég voltál 15 éves. Nem mondod komolyan, h 18 éves korod felett ittál először alkoholt, teszem azt egy pohár pezsgőt szilveszterkor/születésnapon.
2010. jún. 26. 21:06
 9/22 anonim ***** válasza:
36%
Nem vagy szigorú, tök normális vagy. Ezeket én sem fogom hagyni. 27/L
2010. jún. 26. 21:11
 10/22 A kérdező kommentje:
Valóban, 17 évesen a szülinapomon ittam egy icipici ír likőrt, de előtte egyáltalán nem, (csak alkoholmentes sört) egyrészt, mert nem éreztem szükségét, másrészt, mert anyám nem tiltott meg soha semmit, mindent megbeszéltünk, de ezeket a témákat ő is ellenezte, az ivást, és dohányzást és szexet, mégpedig ésszerű logikus indokokkal (anyukám orvos, kifejtette, hogy mi minden rizikó van ezekkel, az alkoholt, bagót, drogot megtiltotta, szex nem jött szóba mert nem voltam szerelmes, anélkül meg nem fekszek le senkivel, és igen, azt is megtiltotta volna, hozzáteszem teljesen jogosan) Mivel tudta, hogy felelősségteljesen gondolkozok, tudta hogy nem fogom ezeket csinálni, és most, 18 éves korom után sem csinálom, mert nincs rá szükségem, nem kellenek ilyen hiánypótlók, és tudom, hogy mi mivel jár. És mint már írtam szex addig nincs amíg meg nem bízok valakiben 100%-an (nem könnyű kiérdemelni a bizalmam), és nem vagyok szerelmes.
2010. jún. 26. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!