Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák! Mit gondoltok az...

Anyukák! Mit gondoltok az álláspontomról, tényleg nem való nekem gyerek?

Figyelt kérdés

Most válaszoltam a család-témakörön belül egy kérdésre. Arról szólt, hogy a 15 éves lányomat elengedném e egész éjszakára a barátjával. Olvasgattam a válaszokat, és a kérdező kommentjeit, és az a lényeg hogy a kislány(szerintem kislány) szülei tudják, hogy már 14 éves kora óta barátja van, és már nem szűz, de ez őket egyáltalán nem zavarja, sőt anyuka azt mondja, használjanak tablettát, nem pedig azt, hogy még ráér, stb. (a fiú ha iszik, sokat iszik, pár üveg sör, stb, nem tudom, hogy ezt a szülők tudják-e). Én még nem szeretnék gyereket, még csak 19 éves vagyok, és még nem vagyok anyatípus, bár az elmúlt időszakban kezdek másképp gondolkozni az anyaságról (eddig hallani sem akartam róla, hogy gyerekem legyen, a gyereket pedig nem bírtam elviselni, ez most már annyira megváltozott, hogy az sem zavar, ha bömböl egy csecsemő a buszon mellettem, pl., szívesen játszok ismerősöm gyerekével, és kezdek vágyni egy gyerekre (nem most, majd, de nem zavar a gondolat, bár a szüléstől, és a kihordástól a frász kerülget, mert orvos- és fájdalom-fóbiám van) :)

Én eléggé kiakadtam ezen, és ezt válaszoltam:

15 évesen nem engedném el a lányomat sehová sem (kivéve csajos pizsipartira), pláne, hogy már 14 évesen bepasizott (írtad, hogy 15 vagy és 1 éve van pasid).

Ha nem lenne pasid, akkor sem engednélek el egész éjszakára, max 9-ig vagy 10-ig, és igen, egy 15 éves lány ne igyon pezsgőt Szilveszterkor.

Lehet hogy vaskalapos vagyok, vagy prűd, vagy mittudomén, de legalább nem hagynám, hogy alányom 14évesen pasizzon, iszogasson, stb. és ne egy kiélt nő legyen mondjuk már 23 évesen. Ha a szüleidnek van esze, nem engednek el. Lehet hogy most még az álláspontomat nem érted, de majd ha felnőtt leszel, vagy lesz egy lányod (nekem nincs gyerekem), akkor remélhetőleg te is ezen az állásponton leszel.

20:17-es vagyok

Most olvastam, hogy a szüleid tudják, hogy nem vagy már szűz (15 évesen), és nem volt rá semmi reakció...nos igen, így már el fognak engedni, mert a szüleid felelőtlenek, bár te ezt biztos nem így gondolod. Én (é más ismerőseim is) ha megtudnám, hogy alányom 14 évesen vagy 15 évesen elvesztette a szüzességét, vagy egy irdatlan nagy pofont lekevernék neki, vagy nagyon-nagyon mélyen elgondolkoznék, hogy mit és hol rontottam el a nevelésében.

Lehet lepontozni.

19/L

Nos erre a leányzó kommentje ez volt:

Remélem nem lesz gyereked.. :( Pofoznád?:O Normális vagy? Attól újra szűz lesz, vagy mi? ... Képzeld, szüleim normálisak, még azt is akarták, hogy tablettát szedjek, hogy tuti semmi baj ne legyen. Sajnálom a leendő gyereked. Ha valami olyat tesz, ami neked nem tetszik, megölöd, vagy mi? :S

Nos nem álln szándékomban verni a gyerekemet, sőt ellene vagyok, de ezért igenis kapna tőlem egy taslit (természetesen megölni sem óhajtanám). És nem arról van szó, hogy ha olyat tesz, ami nekem nem tetszik megverem, vagy ordibálok vele, mert nyilván jópár dologban más véleménye lesz mint nekem, de a pasizárt, és ivászatot, meg az éjszakai kimaradást, igenis is nagyon szigorúan venném

Nektek erről mi a véleményetek? Tényleg nem való ilyen felfogás mellett nekem gyerek? Valóban túl szigorú vagyok?

Köszönöm azoknak, akik végigolvasták:):)

2010. jún. 26. 20:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem jó szülő leszel majd, de egy picit tényleg szigorú vagy :) Szerintem nem baj, ha egy 12-15 éves már megpróbál pasizni, ez mostanában teljesen természetes, de azért a szexig szerintem sem kellene elfajulnia.-ebben totálisan megértelek, én sem örülnék, ha a 14 éves lányom már nem lenne szűz-. Szerintem az sem baj, ha iszik pár korty alkoholt-de akkor is, sosem addig míg részeg lenne -. Éjszakai kimaradozásokról ugyanaz a véleményem :)
2010. jún. 26. 21:33
 12/22 anonim ***** válasza:
76%

Sziasztok!

Hát eggyet értek veletek,de...

Én is 14 voltam amikor megismertem a páromat (most 22 vagyok)idén 8 éve leszünk együtt. 4 évet jártunk aztán 2 évre összeköltöztünk, és már 2 éve házasok vagyunk. És van egy tündéri 1 éves kisfiúnk. Nem azt mondom, hogy feltétlenül pasiznia kell egy 14 éves lánynak, de szerintem rengeteget számítana az én döntésemben, hogy hagynám-e vagy sem, hogy pasizzon, hogy mennyire szimpatikus a barátja. Én inkább azon az elven lennék, hogy minnél jobban megismerjem a barátját, mert azért valljuk be minnél jobban tiltjuk neki ő annál inkább ragaszkodna hozzá és így vagy úgy megoldaná, hogy együtt legyenek. Sokat számít a nevelés és, hogy jó anya-lánya kapcsolat legyen közöttük, hogy mindent megtudjanak beszélni.

2010. jún. 26. 21:57
 13/22 anonim ***** válasza:
87%

Jól gondolkodsz,csak egy a baj ezekkel a dolgokkal,amiket leírtál.

Lehet,hogy tiltod neki majd ezerrel ezeket a dolgokat,de hiába tiltassz mindent,annál jobban akarná csinálni,és csinálná is.Mert mindenkinek a lázadozás a zsigereiben van,az meg már egyenesen beteg ember,aki nem lázadozik egy picit.Nem mondom,hogy ez a kamaszkor fő jellemzője,mert vannak felnőttek,akik sosem állnak le.És valóban:amit megtettünk,azt már nem tudjuk visszacsinálni.

Amúgy ezt a választ minden kommentedtől,választól függetlenül írtam,szóval úgy nézd!

2010. jún. 27. 00:27
 14/22 anonim ***** válasza:
75%

Remélem észreveszed majd, hogy túl szigorú vagy.

Így szinte lehetetlen gyereket nevelni. Van egy barátnőm, most 15 éves. 13 éves kora óta jár a barátjával, aki 2 évvel idősebb nála. Idén áprilisban feküdtek le, nem hiszem, hogy felelőtlenek lettek volna.

A bulizás. Engem is tiltottak mindentől, ezért lettem koleszos jó messze. És igen, kipróbáltam jó pár dolgot, de nem lettem tőle rosszabb ember. Sőt, a környezetem szerint szorgalmasabb és felelősségteljesebb lettem, pedig nem mellőztem a bulikat, barátom is volt(de nem feküdtünk le). És nem mellesleg ezt az ország egyik legjobb gimijében csinálom jó jegyekkel, és a szüleim egyik buliról sem tudnak.

Lehet lepontozni.

15 éves lány.

2010. jún. 27. 11:48
 15/22 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem is igazad van :) és érdekes h akik azt írták h te nagyon szigorú vagy és mégis h képzeled ezt azok 15 évesek voltak :) én 20 éves vagyok és én is megcsináltam a saját kis hülyeségeimet...de azért h 15 évesen vki már nem szűz, ne már....legyen még egy kicsit gyerek,mert majd 20 évesen az lesz a baja hogy de kár h 15 évesen nem voltam még egy kicsit gyerek, hanem egyből buli,pia,pasik, ráérne simán 17 évesen...na de a mai világ....ha nem olyan vagy mint a többi akkor ki vagy nézve, sajnos, ezek a mai tinik.
2010. jún. 27. 13:50
 16/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát! (senki sem lett lepontozva, legalábbis általam)

Kíváncsian várom még mások véleményét is:)

2010. jún. 27. 16:08
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű, hogy jó szülő leszel. Persze hogyha kellően tájékozódsz és bizonyos esetekben nyitott leszel. Tizenévesen elkezdődik a gyerekek leválása a szülőkről. Ez mindenkinél másképpen jelentkezik. A legjobban nevelt gyerekek is képesek ebben a korban hajmeresztő dolgokat produkálni. Ez az az időszak amikor vasmarokkal nem sokra megy az ember. Hiteles példát kell mutatni. S ha megtörténik a baj, kiderül, hogy nem szűz a leány akkor legjobb, ha nyitottak vagyunk. Nyitottak a beszélgetésre, arra, hogy időben (de inkább a szüzesség elvesztése előtt) nőgyógyászhoz, tablettához, óvszerhez jusson. Ne legyen szükség esemény utánira, abortuszra, pelenkára. Mert ebben a korban a haverok fontosabbak mint a szülő. Pszichológustól tudom, hogy ez rendjén van. Azt is, hogy a pofon nem segít. Ezen az időszakon át kell őket segíteni, minél kisebb sérüléssel. Szeretnék olyan anyja lenni ebben az időszakban a fiamnak, akitől nem kell félnie és aki meghallgatja. Mert ha meghallgatom akkor ő is meghallgatja majd, hogy nem örülnék ha inna, vagy a Pistával lógna, mert a Karcsit jobban kedvelem (megbízhatóbbnak gondolom). Időben biztosítani az óvszert a randikhoz. Még kicsi addig lehet szigorúnak lenni. Ám a tinikor a kitörésről szól. S néha a vasmarok taszít a legmesszebbre. Mert nem mondja el, hogy kivel és hova megy. Vagy hazudik, mert úgysem engednék. Minden tini más. Vajon akik nem ittak azért nem tették, mert féltek anyutól meg aputól, vagy azért mert helytelennek gondolták?
2010. jún. 27. 20:57
 18/22 anonim ***** válasza:
72%

19 évesen ne akarj még gyereket, nagyon fiatal vagy még és éretlen

majd 30 fölött rájössz miért irtam ezt

2010. jún. 28. 13:04
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Elméletben úgy a jó, ahogy leírtad, de sajnos minél jobban tilt az ember, annál inkább szakadni fog a gyeplő és a végén már azt sem fogod tudni, merre kószál a gyereked és utálni fog, amiért tiltod mindentől. Még nincs nagy tapasztalatom az anyaságban, még csak 1 éves a lányom, én 23 évesen szültem és valóban kiéltem magam, de nem érzem magam kiéltnek. Bár én is 15 voltam, amikor először szexeltem (6 éves kapcsolat lett), felnőtt fejjel elég ijesztőnek tartom, egy 15 évesnek még nem ez a dolga. De az én életem nem lett ettől rossz. Abszolút normális pasival sikeredett és a fiatalságunkból adódóan nem maradtunk együtt és mára már annyit éltem, hogy fiatalon szülhettem és nem kattogok ezerrel a bulikra meg a piálásra (15 évesen kezdtem a piálós korszakot is), már nem hoz lázba. Örülök, hogy fiatal szülő lehetek. Inkább mondják a szülei, hogy védekezzenek, mint hogy tiltsák, aztán meg ki tudja, mit csinál, terhes lesz vagy összeszed valamilyen betegséget, vagy ennél rosszabb. Én a most 15 éves húgomnak mindig azt mondom, hogy igyál Drágám, ha inni akarsz, de minőségit, mert az olcsótól nagyon nem fogsz magadról tudni és széthánysz mindent. Sose sajnálja a pénzt a piára, ne kannás bort igyon, ha nincs pénze, ne igyon. És én adtam a kezébe párhónappal ezelőtt az első Bacardi-kóláját. Fontos a bizalmat megtartani és néha muszáj olyan dolgokat tenni, amitől nőhetsz a szemükben, mert későtt Tehozzád fog jönni tanácsért, hogy milyen is az a fű és Te nyugodtan lebeszélheted róla és valszeg hallgatni is fog rád, ha viszont tiltod, a hátad mögött fogja kipróbálni és akár még használni is. Szóval arany középút.
2010. jún. 28. 15:35
 20/22 anonim ***** válasza:
50%
Itt az a legelkeserítöbb hogy 14évesen legyen barátja engem nem érdekel de hogy 14évesen ne legyen szűz hát ott biztos vér ontás lenne :D
2010. júl. 1. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!