Hogy hozzam fel, hogy szálljanak be a benzinpénzbe? Vagy nagyon ciki ilyet kérni?
Nyár elején lett meg a jogsim, autóval járok iskolába így. Reggel felveszem 3 barátnőmet, meg ha egyszerre végzünk, haza is viszem őket (főleg most, hogy hűvösebb van). Viszont nekem ez elég nagy kerülő, a város különböző pontjain lakunk... A kocsi alapból sokat fogyaszt, de így ezekkel a kerülőkkel, kitérőkkel tényleg hamar elfogy belőle a benzin. Viszont most eléggé nehéz helyzetbe kerültünk anyagilag. Nem éhezünk, meg semmi ilyen drasztikus dolog, de anya azt mondta, hogy jobban figyelnünk kell, hogy mire költünk, és hogy én se szórjam feleslegesen a pénzt. Kívülről nem látszik, hogy problémáink lennének, ezért is kellemetlen ez. Mert gondolhatják, hogy őket akarom lehúzni, amikor semmi szükségem arra a plusz pénzre, hiszen itthonról úgyis kapok. Viszont azt mégsem akarom megmondani, hogy bocsi, de nem tudok ennyit eltankolni hetente...
Anya mondta, hogy beszél velük ők, de azt nem akarom, az végképp kellemetlen lenne.
Ha nincs elég merszed az őszinteségre (milyen barátság az ilyen?), kend egyszerűen a szüleidre!
"-Anyának-apának nem tetszik, hogy ennyit furikázok
-Ne mondd el!
-De látják a kilométerórán/benzinpénzen... Esetleg, ha ti adnátok bele..."
Járj tömegközlekedéssel. Így spórolod a legtöbbet a szüleidnek, nem kell konfrontálódni a barátokkal sem és még környezettudatos is.
Autót meg speciális helyzetekben vedd igénybe.
Egyszerűen.
A benzin drága, ez köztudott.
Ha nem lenne kitérő, nem kérném el - bár akkor is jólesne, ha beleadnának, ha már rendszeresen veled utaznak.
De az, hogy még kitérőt is teszel miattuk, azt már elfogadni igazából a bunkóság egy foka a részükről. Én azt is megmondanám, melyik a városban az a pont, amíg hajlandó vagyok kerülni:( Mert alkalmilag ok, de rendszeresen túlzás. Nem csak pénz, rengeteg idő is elmehet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!