18. születésnapra ajándék lakás korai?
Üresen, évekig? Mert most 18 évesen odacuccolna?! Ugyan....
Adjátok ki albérletbe és majd odaadjátok neki ha költözni akar.
A lányod tanul, dolgozik? Fenn tudná tartani? Mert oké, hogy beköltözik, de fenn is tudja tartani?
Akarna egyáltalán ott lakni, vagy ahogy lehetősége lenne rá, eladná és esetlegesen nem verné el a pénzt, hanem venne egy olyan helyen, ahol szeretne élni? Ha esetleg hitelt kellene felvenni egy továbbköltözéshez, saját erőből menne, vagy ti fizetnétek a hitelt?
Ezt azért megbeszélném vele, hogy egyáltalán lakna-e ott, vagy ha megkapná, mi lenne a terve vele, mert csak azért nem adnám neki oda, hogy eladja azt elverje a pénzt.
Nem tudom, hogy az "önálló" az nálad mennyire jelent önállót? Lehet, hogy a férjednek van igaza, várjatok egy kicsit és adjátok ki a lakást.
Biztos hogy nem adnék neki lakást 18 évesen. Főleg, hogy tanul, bevétele nincs.
Ha majd dolgozik, felajánlanám, hogy lakhat ott ingyen, csak a rezsit kell fizetnie.
Esetleg ha egyetem alatt is meg kell oldanotok a lakhatását, akkor szintén lakhat ott, és ti fizetitek a rezsit. De hogy tulajdonjogot nem kapna, az biztos.
Megbeszélném vele, hogy ő mit szeretne. Nem nélküle döntenék. Lehet nem is akarná azt a házat. Vagy nem most.
Viszont az egy dolog, hogy valaki betölti a 18-at. Azért ahhoz, hogy valaki különálló életet éljen, ahhoz számos más dolog is kell.
"Egyetemistaként is laknia kell valahol."
Mért? otthon nem maradhat?
És ő tartaná el magát?
Szerintem amíg ő csak élne, ti meg fizettek mindent. Felesleges.
Addig kiadnám és amikor lesz munkája és el tudja magát tartani, akkor megkapná. Vagy ha nagyobb lakás, akkor kiadná benne szobát másik egyetemistának és ő abból kell, hogy megoldja a lakhatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!