Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem tudja megvédeni magát....

Nem tudja megvédeni magát. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szomszéd kislány az utcán beszélgetett két osztálytárs fiúval. Az egyik fiú belekötött a fiamba, majd egy korty vizet vett a szájába és leköpte őt, mert nem adta neki oda a biciklijét. A fiam a döbbenettől csak állt, aztán bejött szólni nekem, de mire kimentem a két srác persze eltűnt.

Mondtam a fiamnak, hogy meg kellett volna védenie magát, de ő csak azt hajtogatja, hogy ő utál verekedni, meg a durvaságot is utálja. Mit tegyek, hogy ne ő legyen a célpont a suliban? Ráadásul most derült ki, hogy összevonnak osztályokat a suliban és ősztől osztálytársunk lesz ez a gyerek. Mit tanácsoltok?

2010. jún. 18. 12:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Ha van valamilyen sport, irasd be. Nálunk a fiúknak a Judo nagyon bejött. Imádják. Persze, nem lettek tőle verekedősek, de gondolom megvédené őket. A nagyobbik nálunk is kicsit ilyen visszahúzódó típus.
2010. jún. 18. 12:46
 2/13 anonim ***** válasza:
25%

én verekedésre nem buzdítanám, ugyan a fiam még kicsi, de én inkább kiállást akarok neki tanítani, vidd el sportolni a nyáron, meglátod kicsit erősödik, magabiztosabb lesz és nem lesz majd célpont, jobban kezeli az ilyen helyzeteket

....az apósom a férjemet arra tanította, h ő üssön először, aztán egyszer így keveredett egy olyan verekedésbe, h összetörték egy életre az orrát, nem is lehet segíteni rajta......

2010. jún. 18. 12:47
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
sport sport sport
2010. jún. 18. 13:28
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Magas, erős gyerek, nem is értem hogy miért ilyen mamlasz és nyuszi. Az apja volt az ovi réme, így ő meg totál ideges lesz, mikor ilyet meghall. Az apuka véleménye, hogy mi szülők ne védjük meg a gyereket, mert akkor sosem tanulja meg. Valahol igaza van, de nagyon féltem a fiam, már így is túlságosan a lelkére veszi. Mégsem tesz semmit. A sport hogyan segíthetné? Önbizalmat ad?

2010. jún. 18. 13:53
 5/13 anonim ***** válasza:
84%
Így van. De nem kell feltétlenül küzdősportnak lennie, lehet bármilyen sport, ahol találhat korabeli új barátokat és jól érzi magát.
2010. jún. 18. 15:00
 6/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!!!
2010. jún. 18. 15:48
 7/13 anonim válasza:
100%

Nos ez igen kényes téma.

Én is hasonló cipőben jártam.

Cseszegettek, és én apám segítségét kértem, mert ő BV-ként szolgált, és jól ismerte az ilyen barmokat. De rájöttem, hogy ez nem mehet így, ezért a sarkamra álltam.

Apám azt mondta, hogy SOHA nem én üssek először, legyek kemény (bár ez a legnehezebb, főleg nagy barmokkal szemben)

Amúgy a bátorság az, ami a legfontosabb. Én azt javaslom a fiadnak, hogy ne mutassa ki, hogy fél, nézzen mélyen a barom szemébe, és közölje vele, hogy rossz emberrel kötekedik. Ha ököljogra kerül a sor, akkor se rettenjen meg, mutassa meg mit ér valójában.

Remélem tudtam segíteni.

17/F

2010. jún. 18. 22:30
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
öcsémnek rengeteget segített a sport, mivel viszonylag kevesen űznek valami rendszereset kiemeli a többi gyerek közül, önbizalmat ad és tartást.....nem verekedni fog, de tudja majd h akár meg is tudná magát védeni.....talán csak annyit kéne mondania h menj már arrébb v ilyesmi, de azt úgy h el is higgyék...sok sikert
2010. jún. 20. 19:19
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

miért kellene verekednie?

miért kellene egy primitív szintre lessüllyednie

ő is köködjön, verje a kisebbeket, hogy ne legyen a szemedben mamlasz? eszem megáll, komolyan

ma a primitívség a menő?

inkább örülnél hogy normális a gyereked

ha meg van önbizalma, vannak barátai, van humora, akkor nem lesz célpont soha! A köpködőt meg nagy ívben le kell sz*rni.

2010. jún. 21. 01:22
 10/13 A kérdező kommentje:

Utolsónak: nem akarom, hogy primitív legyen a gyerekem, és igen, örülök, hogy embert neveltem belőle, nem pedig tuskó állatot.

De azt sem akarom, hogy hagyja magát megalázni és féljen, vagy kishitű legyen. Nagyon bántja őt a dolog és segíteni szeretnék neki. Egyébként nem neked kell nézned, ahogy szenved itthon a gyerek. Már most fél, hogy mi lesz ötödikben, mert oszt.társ lesz ez a bunkó gyerek.

Köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 21. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!