Egy ló mennyire képes megvédeni magát kutyákkal szemben?
SZERINTEM, egyel szemben:
-Elmenekül, pl a karám másik végébe
-Ha a kutya közeledik felé odacsíp, vagy megindul felé, azaz megtámadja.
-Ha pl megharapta a kutya, egyszerűen felrúgja.
Többel szemben:
-Menekül, mivel többel szerintem nem tudna mit kezdeni..
Jó ötlet lehet a kiskerítés, viszont ha fölötte át tudnak ugrani, az sem jó, és az sem, ha három méteres betonkerítést emelsz a lovad köré... Én megpróbálnám pl sűrűbben tenni a villanypásztort alul, hogy ha megpróbál bebújni egy kutya, megcsípje...
Igazából csak a veszettség ellen kell félned, mert a kutya nem ellenfél a lónak. Pár évvel ezelőtt a mi karámunkba is beszökött egy egész falka kóbor kutya. Nem mertek a lovak közelébe menni, de mivel fiatal csikóink is voltak, valahogy ki kellett őket kergetni. Végül két a nagydarab házőrzővel meg botokkal elhajtottuk őket.
A helyedben én felhívnám a helyi állatmenhelyet, hátha hajlandóak befogni a kutyákat. Ez sokkal inkább a kutyák érdeke, mert a ló egy apró rúgással is kinyírhatja szerecsétleneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!