Cigizem. Hogyan tovább?
01.49:
elolvastam a kommentedet, és két dolog jutott eszembe: ha te valóban, ahogy írod, meg tudod állni hosszú ideje, hogy csak egyet szívj el, akkor szerencsés vagy, egy vagy a millióból. Felesleges ilyen szöveggel ámítani bárkit, aki cigizik, mert 1000-ből 999 ha elkezdi, akkor rá is szokik. Te kivétel vagy, de azért azzal tisztában vagy ugye, hogy a dohányzás egy szenvedélybetegség, egy függőség, ugye?
Kérdező, minek rongálod az egészségedet, azért hogy menő légy? És ha a durva kábítószer lesz a menő, akkor kinyírod magad valamelyik parkban? Nagyon menő hulla leszel:S
Csinálj inkább új divatot, legyen az a menő, aki nem gyújt rá. És legalább büdös se leszel.
01:49!!!
Te ezt írod:
társaságban miért szívok el egy (azaz 1) szálat
Kérdező ezt írja:
hót nyugodtan egy újabb dobozzal, bár megosztva a 2 emberrel
Sztem nem kell magyaráznom! Te vagy az 1000-ből 0 kivétel, ő nem az (én se).
"ne hidd, hogy ez úgy megy, hogy csak társaságban, meg néha-néha. nem, olyan nincs. utána lassan de biztosan rá fogsz gyújtogatni otthon is, ha nincs otthon senki, meg stikában a buszra várva és azon kapod magad, hogy megveszel, ha nincs cigi, ez így szokott menni. "
Én ennek totálisan ellent tudok mondani.
-csak társaságban, csak néha-néha.
-otthon sose, pedig sokszor vagyok egyedül meg amúgy is, felnőtt vagyok, a szüleim és a pasim is dohányosok, megtehetném.
-buszmegállóban, akárhol, sosem, mert nem tartok magamnál cigarettát. egyszerűen nincs rá szükségem. az hogy társaságban miért szívok el egy (azaz 1) szálat, nem tudnám megmondani. nem azért mert kell, nem azért mert odavagyok érte, egyszerűen csak adja magát, ahogy a kérdező is írta. a társaság, a hely, a szaga.
Úgyhogy azért mert Te rászoktál és azért mert Te nem tudod letenni, ne általánosíts...
akkor te egy vagy kb a 10.000-ből. én nem általánosítottam, ugyanis pont emiatt az 1:10.000-hez szabály miatt az az ÁLTALÁNOS, hogy valaki rászokik, és függő lesz, és az életben nem tud leszokni. ez tény, vagyis a kérdező elég valószínű, hogy egy idő múlva igazi, függő bagós lesz. akármennyire tiltakozol, még te is lehetsz az.
úgyhogy káros hülyeségeket ne irkálj már légyszíves. jóhogy nem már egyenesen arra buzdítod a kérdezőt, hogy cigizzél csak egész lazán, úgyse szoksz rá...
17 vagyok. köszönöm mindenkinek a választ.
egyébként onnan látszik, hogy nem menőségből csinálom, mert a többiek füveznek is, engem is próbáltak rábeszélni, és ők ezt menőnek tartják. de é ellentmondtam. mert nem fekszik.
"úgyhogy káros hülyeségeket ne irkálj már légyszíves. jóhogy nem már egyenesen arra buzdítod a kérdezőt, hogy cigizzél csak egész lazán, úgyse szoksz rá..."
Mert leírom az én esetemet, életemet, az se nem káros, se nem hülyeség, pláne nem buzdítás. Írtam, hogy cigizzen? Nem. A kérdezőhöz címeztem a mondandómat? Nem. Akkor légyszíves fogjad vissza magad. Köszi.
És ismerek több embert is aki néha elszív egy szállal mégsem szokott rá. Jó lenne észrevenni, hogy nem csak fekete van és fehér, azért mert ti még nem sokat láttatok a világból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!