Cigizem. Hogyan tovább?
Én is így kezdtem, most már napi fél doboznál járok, és ez még nem is sok. Hidd el, mindenki így kezdi. Ne kezdd el, te még megteheted :( 2-3 hét alatt rá lehet szokni, persze ezt senki nem hiszi el, még hónapok után is azt hiszik az emberek, nincsenek rászokva, aztán jön a hoppá...
A szüleiddel kapcs: mondd el, hogy kipróbáltad, ennyi, de nem szoktál rá. Ezért nem lehetnek olyan mérgesek, mert őszinte vagy, és nem cigizel =)
17/F
"szerintem érezte, hogy kipróbálom majd. Mai napot ezzel indította: cigiztél." Kiről van szó??????
Olyan mint egy vers amit leírtál: "Szemrebbenés nélkül, szemébe nézve, nyugodtan mondtam nemet."
:/
ha egyszer rászoksz k*rvanehéz tőle szabadulni, baromi gyorsan rá lehet szokni, inkább ne szokj rá
nem jó az semmire
Annyit tudok mondani, hogy ne tedd. hallgass rám kérlek. én is ugyanígy kezdtem kb 10 évvel ezelőtt és egyszerűen képtelen vagyok leszokni. ne hidd, hogy ez úgy megy, hogy csak társaságban, meg néha-néha. nem, olyan nincs. utána lassan de biztosan rá fogsz gyújtogatni otthon is, ha nincs otthon senki, meg stikában a buszra várva és azon kapod magad, hogy megveszel, ha nincs cigi, ez így szokott menni.
leszokni meg nem lehet. akik "leszoktak" és nem cigiznek 1-2...30 éve, azok sem szoktak le, csak nem gyújtanak rá. és ez is csak azoknak sikerül, akik hihetetlen akaraterővel bírnak. az egyik rokonom évek óta nem cigizik már, de mondta, hogy nem azért, mert nem kívánja, csak mert leküzdi a kísértést és hogy álmában sokszor cigizik. a cigizés egy ördögi kör, amiből sose lehet kiszabadulni. ha le is teszi valaki a cigit, miután rászokott, örökké függő marad. pontosan olyan, mint a drog.
de igen, azért szívják mert ez a menő! én is cigiztem, tudom hogy nem jó, ne akard bemagyarázni magadnak...
hány éves vagy?
15F
"ne hidd, hogy ez úgy megy, hogy csak társaságban, meg néha-néha. nem, olyan nincs. utána lassan de biztosan rá fogsz gyújtogatni otthon is, ha nincs otthon senki, meg stikában a buszra várva és azon kapod magad, hogy megveszel, ha nincs cigi, ez így szokott menni. "
Én ennek totálisan ellent tudok mondani.
-csak társaságban, csak néha-néha.
-otthon sose, pedig sokszor vagyok egyedül meg amúgy is, felnőtt vagyok, a szüleim és a pasim is dohányosok, megtehetném.
-buszmegállóban, akárhol, sosem, mert nem tartok magamnál cigarettát. egyszerűen nincs rá szükségem. az hogy társaságban miért szívok el egy (azaz 1) szálat, nem tudnám megmondani. nem azért mert kell, nem azért mert odavagyok érte, egyszerűen csak adja magát, ahogy a kérdező is írta. a társaság, a hely, a szaga.
Úgyhogy azért mert Te rászoktál és azért mert Te nem tudod letenni, ne általánosíts...
Konkrétan mi a kérdés?
Cigizni akarsz? Tedd azt.
Mondd, hogy bocsi, múltkor hazudtam, az igazság az, hogy tényleg kipróbáltam a cigit, de nem tetszett úgyhogy nem fogok rászokni.
Aztán tényleg ne dohányozz, bár te dolgod, de csak magaddal cseszel ki.
1. sokba kerül (idővel rászoksz a napi 2 dobozra is)
2. szétcseszi a tüdődet, 30évesen nem fogsz tudni futni, mert megfulladsz
3. a dohányosoknak mindig van egy kifogásuk, hogy most épp mért kell rágyújtaniuk, mert akkora függőséget okoz, hogy a legtöbbek egy órát nem bírnak ki cigi nélkül.
4. Kínszenvedés leszokni róla, nagy önuralom kell hozzá, keveseknek sikerül.
Voltam egyszer kórházba, és volt egy srác, akinek levágták 1 lábát, mert érszűkülete volt, abba kellett volna hagynia a dohányzást, de nem tette, aztán 1 év múlva a másik lábát is levágták. Aztán ott ült tolókocsiba, dohányzott és osztotta az észt. Ilyen rocker szerű srác volt, max 30éves. Hát lehet ha idejében abbahagyta volna, akkor még mindkét lába meglenne.
Persze van aki meg 60évig dohányzik, és semmi baja, van aki meghal rákba anélkül hogy dohányzott volna, de az biztos hogy sem az ereknek, sem a tüdőnek nem tesz jót.
De hát a te életed, végülis jogod van dohányozni.
Viszont aki nem dohányzik, az érzi hogy büdös vagy, szóval nehéz lesz mindig titkolni.
"...és persze néha elszívni egy szállal...."
És ez mégis miért kötelező? Ettől leszel király és személyiséged tökéletes? Mert a többiek is csinálják?
Jó pár barátomat látom ahogy próbálnak leszokni már felnőtt fejjel, de kudarcot vallanak újra és újra.
Eljön az idő később pl amikor gyereket vállalsz és kínkeserves lesz majd a kisérletek hogy leszokj.
Persze amikor elkezdik, mindenki azt hiszi hogy bármikor letudja tenni, de tévedés.
Egy időben az ismerősökkel sokat jártunk külföldre(Párizs, Róma, Barcelona, stb) egyik haverom szinte sose tudott eljönni az anyagiak miatt. Pedig a napi féldoboz cigi árá pont lehetővé tette volna.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!