Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Segítség! Hogyan bírjam ezt ki?

Segítség! Hogyan bírjam ezt ki?

Figyelt kérdés

Az anyum folyton sürget, bármit csinálok, me h sietnie kell, mire végzek azzal, amire megkér, addigra leáll telefonálni..A múltkor is má ordibált velem, me nem mentem egyből fürdeni, 2 perc alatt lezuhanyoztam, ő meg nagy lelkesen mobilozik...

Apám meg folyton ver. Így nevelt fel. Kicsi csínyeket csináltam, olyankor ő a falhoz szorított úgy, h ne érjen le a lábam a földre, és felpofozott...De többször is hasbarúgott. Ráadásul kényszerít egy küzdősportra, mert h ne legyek már ennyire törékeny. De én lány vagyok! Egy lánynak nem az a dolga, h törékeny és inkább visszahúzódó legyen, ha verekedésről van szó, ahelyett, h mindenki arcát szétrúgja, csak mert beszólt neki?

Ami a plussz h nem engedi azt a sarut, ami mostanában divat, immár két éve belezúgtam pedig abba a lábbelibe. 14 évesen megkérdeztem, h mit gondol arról a saruról, erre ő azt válaszolta, h iszonyatosan elverne, ha meglátna benne. Titokban nem akarom megvenni, mert megint megverne...

De emellett borzasztóan félt. Lovagolni nem enged, mert h ledob a ló. Síelni nem mehetek, mert neki 1x eltörött az orra egy síbalesetben. 10 évesen még nem engedett le a lépcsőházba. 12 évesen adott nekem lakáskulcsot, és 14 éves koromig csak suliba mehettem egyedül, meg haza. Most itt vagyok, 16 évesen, és örülök, ha 8-ig elenged a barátnőimmel, pedig nem BP-n lakunk, hanem egy kisvárosban.

Valaki tudna segíteni? Pórbáltam már velük beszélni, h ez így nem kóser, meg hát mégiscsak 16 éves vagyok, engedjenek el, esetleg hadd döntsem el, h milyen sportot szeretnék űzni, vagy legalább a saját pénzemet hadd kölcsem arra, amire szeretném, de nem...

2010. jún. 16. 21:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Jézusom! Hát nem cserélnék veled! :D

Rokonnal nem tudnál beszélni, hogy költözhess hozzájuk?

És van nyoma annak, hogy megvert? Mert talán szólhatnál a rendőrségnek...

2010. jún. 16. 21:52
 2/15 A kérdező kommentje:

Rokonok messze laknak. 150-200 km-re innen.

Nincs nyoma a verésnek, de nem is merném emgtenni..Nem azért, mert apuci nehogy megüssön, hanem azért, mert nem lennék képes megtenni. Végülis rengeteg jót is tett. Csak nem nekem.

2010. jún. 16. 21:55
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
nem lennék a helyedben, sajnálom hogy ilyeneket kell átélned. Vannak ilyen ingyenesen hívható segélytelefonszámok, keress rá a neten, hívd fel hátha tudnak segíteni. MErt ha nincs más rokon a közelben, vagy jó barát ahová mehetnél, de gondolom oda is odamennének a szülied érted... még a gyámhatóság jutott eszembe de akkor intézetbe kerülnél.
2010. jún. 16. 22:32
 4/15 Vilcsianyuja ***** válasza:
80%
szegényem. anyukádnak pszichológus kell, és valszeg neked is. apukád gondolom köztiszteletben álló személy, egyrészt senki se hinne neked-nektek (fogadjunk, anyádat is bántja, azért ilyen idegbajos és szétszórt), másrészt félsz is tőle, ugye? bírj még ki 2 évet, aztán irány a nagyvilág. az ilyen családból csak menekülni lehet, nincs más megoldás :( hacsak anyukáddal nem tudtok összefogni apád ellen.
2010. jún. 16. 22:32
 5/15 A kérdező kommentje:

1. 22:32-es: Köszi szépen, majd felhívom ezeket a segélyhívókat.

2.: Apa informatikus, jó híre van a cégnél. Anyát nem bántja, csak megfenyegette.

Hogyan foghatnánk össze ellene? 120 kg, de nem zsír, hanem tiszta izom. Ha ránézel, az az első gondolatod, h "Na most, futás, mielőtt ez az ember szétszedi a házat mérgében..."

Egyébként anya nem idegbajos, csak megszokta, h apa folyton verekszik, ezért ő is.

Hát igen. Az én szüleim se azzal az elvvel élnek, h sose emeljen kezet a lányára...

2010. jún. 16. 22:41
 6/15 anonim ***** válasza:
80%
Jézusom én feljelenteném!!! CSalád elleni erőszak stb...Istenem vannak ilyen emberek még? Katasztrófa!:(
2010. jún. 16. 22:47
 7/15 Vilcsianyuja ***** válasza:
80%
akkor még jobban sajnállak :( mondjuk, nehezen tudok elképzelni egy díjbirkózó informatikust :), ugye nem haragszol, hogy ilyenen poénkodok? de nagyon szomorú, hogy még anyukádra se számíthatsz... hát, marad az első verzió, két év múlva lépj le. addig van időd megfontolni, megszervezni mindent. hova mennél, mit csinálnál, esetleg pénzt is tudnál félrerakni. ha nagyon nem bírod, akkor családsegítő. ennél többet nem tudok kiokosodni :(
2010. jún. 16. 23:32
 8/15 anonim ***** válasza:
80%

kérj a gyermekvédelemtől segítséget

szüleidnek nem kell róla tudniuk

2010. jún. 17. 00:46
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszi a segítségeket..=)

Igen, birkózó informatikus. x3 Habár nem bírkózik, nkább sokat gyúrt..De nem úgy nézett ki, mint a mai testépítők, szal egészséges. És a verés és a tiltás mellett azért kaját, meg ilyeneket ad rendesen...

Valószínűleg az a berzió lesz, h letiplizek. Sztem koleszba.

2010. jún. 17. 07:44
 10/15 anonim ***** válasza:
jézusom ! hogy bírod ki ezt ? engem szerintem soha nem pofoztak fel.. csak ha nagyon rosszat csináltam.. de az kisebb koromban volt. fordulj közelebbi családtagokhoz.. nagyszüleidhez, vagy családsegítőhöz.
2010. jún. 17. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!