Szerintetek egy 13 éves lány megpróbálhat tampont használni?
1 éve menstruál a lányom,de elég erős neki,figyelem még,hogyan vérzik. Szerencsére különösebb okot nem talált nála a gyermeknőgyógyász,valószínűleg tőlem örökölte,nekem nagyon erős. Többször is átázott éjjel is és néha előfordul,hogy az iskolából is kicsit véres nadrággal jön haza.Mondtam neki,hogy éjjel is és nappal is tegyen vattát is a bugyiba,ne csak betétet.Őt nem zavarta a vatta,nem érezte kényelmetlennek,mert puha.De a héten kinevették,hogy vattát használ,sírva jött haza szegénykém.Kérdezte tőlem,hogy megpróbálhatná-e a tampont,de nem tudok és nem is merek erre mit mondani neki,bár félek,hogy nem higiénikus,mivel visszanyomja a vért és hogy már ilyen fiatalon felhelyez bármit is a hüvelyébe.Valamint azt sem tudom,milyen hamar ázik át.
Ne haragudjatok,ha buta kérdés,de én soha nem használtam tampont,ezért írtam ki a kérdést és köszönöm a válaszokat!
Nem tudom,miért kell nevetni,ha valaki használ vattát.
Én fel nem tennék tampont,mert nekem már van nőgyógyászati gyulladásom,ami az erős vérzéstől alakult ki fokozatosan és szokott is fájni.Sokkal inkább vattát teszek még a betét mellé,kényelmesebb biztosan a tamponnál,főleg ilyen esetben.Remélem,a lányom nem jut ugyanide,hogy gyulladása vagy nagyobb baj lesz.
Most nagyon elgondolkodtam rajta,hogy másik iskolába járatnám a lányomat,nagyon sokszor bántják(másfél éve jár abba a suliba),de ezt azért még bármennyire buták is azok az osztálytársai,nem néztem volna ki belőlük.
Esetleg még a menstruációs kelyhet tudom ajánlani, ez ilyen kis orvosi szilikon pohár szerű cucc, felteszi oda és abba folyik a vér, mivel sterilizálható szilikon így kevesebb a vegyszer benne mint a tamponban és mivel vákumot képez bent, a vér nem jut levegőhöz és nem kezd el bomlani, a lapacitása is nagyobb mint a tamponé és pár márka gyárt külön szüzeknek az átlagosnál kisebbet.
Persze nem mindenkinek jön be de gondoltam felvetem az ötletet.
Nyugodtan használhat tampont, én is azt használtam majdnem a menstruációm kezdetétől, semmi bajom nem volt. De ha nagyon erős a vérzés, a mini kevés lesz attól tartok. A tampon is át tudja ám engedni, ha nagyon tele van.
Viszont én boztos nem engedtem volna anyukámnak, hogy csekkolja a mensim... Nem olyan kislány már, ha gondot érez biztos szól! Bár, ha őt nem zavarja,akkor oké!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!