Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 18 lesz hamarosan, még lehet...

18 lesz hamarosan, még lehet vele valamit kezdeni? Vagy már késő? Fiú

Figyelt kérdés
jó volt a kapcsolatunk,családban élünk.pár hónapja mióta "komolyabb" barátnője van,kicsit elszállt vele a ló...nem hallgat rám,visszabeszél,úgyse..persze...rám nyomja a telefont...persze ha pénz kell,hízeleg...ma volt az utolsó nap,hogy kiborultam,eddig jól tűrtem.megláttam egy pilsing(lehet nem helyesen írtam)a nyelvében...na ez kellett nekem..nem vagyok maradi(38 éves vagyok)de nem volt velem megbeszélve,és ez fájt!mondtam,h vegye ki,de nem tette.nem csinálja amit mondok.mindent megkapott eddig(normál keretek közt-pl:jogosítvány,kirándulások,jobb cipő-ruha)nem egyedüli gyerek,de ő a legnagyobb,a húga 17 éves a legkisebb 4 hónapos.mit csináljak??nagyon nehéz...de elfogadok jó tanácsot!még nekem van lelkiismeret furdalásom...
2010. jún. 1. 07:08
 1/7 anonim válasza:

20 éves lány vagyok, én is rengeteget lázadoztam ayuék ellen,de ilyen lépéseket megbeszéltem velük, fél éve van tetoválásom,de beleegyezésüket kértem.

18 évesen nem hinném, hogy tudsz ellene tenni, magától rá fog jönni mennyi mindent köszönhet neked/ nektek.

De próbálj meg vele beszélni, hogy számíthat Rád, nem tiltod dolgoktól, csak aggódsz érte ezért szeretnédtudni, haveroknak nem kell ezt tudni.

Amugy helyes írása: piercing. :)

Remélem fiatal korom ellenére tudtam valami okosat mondani.

2010. jún. 1. 07:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Ne legyen lelkifurdalásod! Ez a következménye annak, ha egy gyerek "mindent" megkap. Az aupka hol van? Ő miért nem beszél a fejével?

18 évesen gondolom,még nem dolgozik,ti tartjátok el. Ez rendben is van,de ez nem, jelenti azt,hogy mindent megkell kapnia! Beszéld meg vele,hogy havonta kap egy X.összeget (ahogy az anyagi lehetőségeid engedik),gazdálkodjon azzal. Bárhogy hízeleg is,ne adj neki több pénzt. Tanulja meg beosztani,amit kap, Ha nem elég neki,akkor keressen valamilyen diákmunkát.

Ne kapjon többet,mint amennyit a testvére! 18 évesen már kellene neki valamilyen szinten felelősséget is tanulnia!

Csak ha következetes vagy és szigorú,akkor tudod megváltoztatni.

2010. jún. 1. 07:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam ugyan még "csak"most lesz 17 éves!Általában könnyen kezelhető,de vannak rosszabb napjaink is.Nálunk ki van osztva a házimunka,amiben segítenie kell.Pl:Ő takarítja a folyosót!A legutóbbi takarításkor legalább 4x szóltam neki,hogy aktuális lenne,de valahogy mindig fontosabb dolga akadt!Na de jött a hétvége!Kért egy kis pénzt,én meg nem adtam.Először azt hitte,hogy hülyéskedek,de aztán belátta,hogy nem.Azóta megint segít amikor kérem!Amúgy 18 évessel nagyon sok mindent nem tudsz "csinálni",csak bízhatsz benne,hogy egyszer elmúlik ez a korszaka is.

Az én fiam úgy lázadt tavaj,hogy kopaszra vágatta a haját,bakancsot viselt és málhazsákot hordott,mint a skeanhead-ek.Elmondtam neki,hogy ez nekem nem tetszik,és hogy kik hordanak ilyet és miért.A suliba is többször behivattak emiatt,de szerencsére mostanra kinőtte ezt a "divatot"és normálisan öltözködik!Szerintem ne tiltsd meg neki,csak mond el,hogy ez neked nem tetszik!

2010. jún. 1. 07:32
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
18 éves és fiú! Esélyed sincs befolyásolni. Mást nem tehetsz, mint, hogy elmondod a véleményed, és próbálod élni a mindennapokat, ahogy eddig is. Komolyan nincs mit tenni, hagynod kell, majd kinövi. Pár év és újra a régi lesz, csak ő most így lázad. A komoly kapcsolatában pedig azt kell mutatnia, hogy erős és azt tesz, amit akar, mert ő férfi - ha befolyásolod, a lány puhánynak fogja tartani (a fiad fejében elsősorban). Kitartást és türelmet kívánok neked! L27
2010. jún. 1. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:
hát én még gyerek vagyok. (14) de szerintem tudsz. amég nálatok él addig a szülők tartják el, ergo ha olyat csinál ami neked nem tetszik, vonj meg tőle dolgokat, mond meg neki h ez neked így nem jó és vagy azt csinálja amit te mondasz neki vagy költözik. (Mivel gondolom nincs más választása 18 évesen mint, hogy engedelmeskedjen mert pénzügyi keretet nem tudom, hogy tudna-e magának szerezni, hogy fent tartsa magát, de gondolom nem. Szóval teljesen rád van utalva.)
2010. jún. 2. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehet őt "zsarolni", mivel még nem önfenntartó, lehet szigorúbbnak lenni, de nem biztos, hogy ettől a viszony jobb lesz.. Én úgy vettem észre, intelligens a kérdező, tehát nem a szülői tekintély iránti sérelemmel van a baj, hanem a viszony romlásával.

Kinövi majd.. Addig viszont nincs nagyon ötletem. Talán az értelmes beszélgetést javaslom, baráti hangnemben, hogy (úgy) lássa, felnőttként kezeled. Ha valami rosszul esik, mint ez a piercing-dolog is, azt is ilyen hangnemű beszélgetés során lehet elmondani neki, akkor talán felfogja, de összeveszni sajnos nem érdemes, mert akkor csak mégjobban eltávolodik. 18 éves lázadó fiú esetén nem jó ötlet a szigor, mert úgysem segít.

2010. jún. 4. 01:11
 7/7 anonim ***** válasza:
ja, 25 éves lány vagyok
2010. jún. 4. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!