Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ma 4 hónapos a kislányom el...

Ma 4 hónapos a kislányom el kellene hamarosan kezdeni a hozzátáplálást de hogyan tegyem? Alma levet már kapott de krumplit meg répát hogy kell elkésziteni neki és mennyit ehet egyszerre belőle?

Figyelt kérdés
2009. jan. 18. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Megfőzöd egy kis sós vízben, és összeturmixolod egy kis lével. Először biztos csak pár falatot fog enni, vagy egyáltalán nem ízlik neki, de próbálgasd türelemmel. Hozzászokik az ízekhez.
2009. jan. 18. 17:53
 2/4 anonim ***** válasza:
83%

Fél éves kora előtt felesleges kajával terhelni, ugyanis nincs felkészülve rá a szervezete és még nem tudja megemészteni!

Én fél éves kora előtt cicin kívül semmit nem adtam neki. Most másfél éves és gyönyörű kiegyensúlyotott leányka.

2009. jan. 18. 18:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld meg először só és cukor nélkül főzni a kajákat, hátha úgy is elfogadja. Feleslegesen ne adj neki semmi fűszert vagy cukrot, elég neki annyi ,ami az eredeti alapanyagokban van.

Én akkor kezdtem el hozzáetetni, amikor ő maga érdeklődött az ételek iránt. Kinézte a számból a falatot, ha ott volt amikor ettem. A fogzásnál segített a hideg almagerezd, bár megenni nem igazán tudta, az ízért szokta, és hűtötte, masszírozta vele a fogínyét. Igazából soha nem adtam neki pépet, valahogy átugrottuk a pépes kajákat, én mindig villával törtem neki össze a krumplit, sárgarépát, barackot, stb. Úgy is apró lesz, és nem kell megrágnia. A babák pedig nagyon ügyesen használják az a meglepően kemény ínyüket, és a szájpadlásukat.

De én is amondó vagyok, hogy ha nem muszáj, ne kezd el hozzátáplálni hat hónapos koráig, mert felesleges, a babának bőven elég az anyatej. És utána is lesz elég idő rá.

2009. jan. 18. 19:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szpen a váalszokat!Tudjátok azért gondoltam azt h hozzátáplálnék neki mert kevés a tejcim és jobb lenne neki a ,,kajci,, mint a tápi!
2009. jan. 18. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!