Szerintetek mennyire gáz ha a szüleim vettek nekem egy okos órát és kiderült h nyomkövető van benne? :S aspergeres 18f mit tegyek?

Ez egyáltalán nem tragédia.
Nagyon sok fiatal tűnik el, inkább örülni kellene, hogy ma már ezeket is meglehet tenni, hogy jobban biztonságban tudja az ember a gyermekét.
Egyáltalán nem ciki, szerintem nem ellenőrizgetni akarnak, csak vigyázni rád. Ne érezd cikinek, örülj neki, hogy a szüleid szeretnek

Bizonyára féltenek és arra gondoltak, hogy baj esetén jól jöhet még az óra. Viszont nem tartom helyesnek, hogy nem szóltak előre a nyomkövetőről. Én magam is aspi vagyok és nem szeretem a meglepetéseket, ennélfogva nem tetszene ha random derülne ki, hogy nyomkövető van valamilyen cuccomban, amiről ők tudtak vagy direkt ilyen céllal vették nekem csak csesztek megmondani, ergo hülyének néztek. A másik szempont viszont, hogy ők ismernek téged és valószínűleg úgy érezték hogy ez szükséges mert teszem azt naiv vagy, el lehet csalni, ilyesmi (nálunk ez nem jöhetett volna szóba, kifejezetten bizalmatlan voltam kiskoromban és vagyok a mai napig). Az itteni megnyilvánulásaid alapján bőven nem vagy felnőtt, de ezzel nincs semmi baj, hiszen 18 évesen egy nt fiatal is éppenhogy kacsintgat a felnőttkor felé, tanul, otthon lakik, a szülőre van utalva. Az aspiknál pedig gyakran később jön el az "érés", lásd én anno még a ceruzáimat raktam sorba a látható fény spektruma szerint amikor a kortársaim már bulizni akartak vagy szerelmesek voltak.
Csak azt nem értem, hogy a szüleid miért nem szóltak előre, hiszen ma már pillanatok alatt rá tudsz keresni bármire és simán rájössz hogy stikli van az órával. A dühroham ilyen esetben egyáltalán nem meglepő, az viszont igen hogy 18 év után anyukád még mindig ott tart hogy egy aspit szobafogsággal büntessen, ahelyett hogy kiküszöbölné az előre várható problémákat, pl. azzal hogy szépen odaáll eléd és tájékoztat: "fiam, egyébként ennek az órának van egy nyomkövető funkciója, apáddal örülnénk ha bekapcsolva hagynád mert így nyugodtak lehetünk hogy baj esetén megtalálunk téged vagy az órát, ha esetleg elhagynád". Minden szakirodalomban benne van, hogy az auti és aspi emberkék sokkal könnyebben kezelik a dolgokat, ha előzetesen megismerik azokat és fel tudnak rá készülni. Emellett ha az intelligenciájuk megfelelő (és a legtöbb aspinak az), egyáltalán nem szükséges túlfélteni vagy életük végéig gyerekként kezelni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!