Anyukak! Ti mit gondoltok errol?
1. anyádnak az égvilágon semmi köze a szexuális életedhez. akkor fekszetek össze, amikor akartok és még csak bevonni se kell anyádat.
2. első alkalommal talán jobb lenne a gumi és később fogamzásgátló, ha alapjáraton normálisak a ciklusaid. ha ki is szakadna a gumi még be lehet venni 72 órás tablettát. egyébként ésszel kell használni a gumit és nem lesz semmi baj.
2017 van, semmi bajod nem lesz a fogamzásgátlótól. Megveheted 18 éves kor alatt is persze. El kell menni nőgyógyászhoz, felírja, kiváltod, senki sem kérdez semmit.
Annyi idősen mint te vagy én is simán szedtem évekig, nem lettem se jeti, se degenerált és mikor úgy döntöttem, hogy terhes akarok lenni, akkor azonnal teherbe is estem. Gondolj bele ha csak elkap a fosás, vagy kihagysz egy szemet máris esélyed van a terhességre, ez csak butaság, hogy benned maradnak a hormonok meg évek kellenek a kitisztításhoz stb. (Ilyeneket jellemzően azok mondanak, akik sok tízezer vagy akár százezer forintokért eladnak neked valami léböjt kúrát, ami kihajtja belőled a "káros" hormonokat, holott ezeknek olyan a felezési ideje, hogy már addigra kiürül magától, mire a futár kihozza a csodakúrát....)
Nem akarom bántani anyukádat, de az orvosoknak kell hinni meg a tudománynak, nem az ilyen rémtörténeteknek, meg áltudományos hülyeségeknek.
Biztonságos az óvszer is, nekem egyszer szakadt el sok-sok év alatt, bár az is a felrakás hibája lehetett, de tizenévesnél szerintem nem szabad csak olyasmire bízni magad, ami a használat helyetelen módja miatt esetleg csődöt mond, aztán meg lehet szembenézni az eseményutánival, ami azért közel sem olyan hatékony, mint a sima tabletta...
"nem szabad csak olyasmire bízni magad, ami a használat helyetelen módja miatt esetleg csődöt mond, aztán meg lehet szembenézni az eseményutánival"
Mintha a gyógyszerrel nem lehetne hibázni...
Dehogynem!
És jóval több buktatója van és még csak nem is látod, hogy mikor csökkent a hatása, míg az óvszernél egyértelmű.
Igaza van anyukádnak, fiatalként nem szerencsés a hormon, főleg stabil, hosszú kapcsolatba való felnőtteknek (~20-21 éves korig fejlődő szervezet a tiéd).
Egyébként is szerencsés megtanulni az óvszer helyes (!) használatát, mert tabletta mellett is sokszor szükség lehet rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!