Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Az baj ha egy 12 éves fiú...

Az baj ha egy 12 éves fiú havi 8 000 ft zsebpénzt kap?

Figyelt kérdés
2017. jún. 16. 23:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha a 8000-et lebontjátok napi szintre, az napi 265-267 Ft, abból vesz magának suli után egy gombóc fagyit, vagy egy szendvicset, üdítőt a büfében és el is fogy...szerintem nem sok, bár én naponta adnék neki 200-300 Ft-ot, mint egybe 8000-et
2017. jún. 18. 20:25
 12/16 anonim válasza:

Heti 2000 szerintem nem sok.

Én egyben adnám neki oda. De ha pluszban kérne valami butaságra akkor nem kapna. Tanuljon meg bánni a pénzzel.

2017. jún. 20. 22:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit "kell" fizetnie a zsebpénzből. Tudom, nem ezt jelenti a szó, de sokan abból fizettetik a gyerekkel az osztálypénzét, tusfürdőjét, telefonszámláját, havibérletét is. Abban az esetben nem sok.

Ha csak elszórásra van, sztem picit sok. Mert azért egy átlag 12 éves gyerek nem jár el annyit a haverokkal olyan helyre, ahol költeni kellene, és ideális esetben nem cikizik ki azért, mert nincs a legújabb 50ezres Nike cipője, iPhone-ja meg ilyenek... arra ráér 2-3 évvel később is gyűjteni. Bőven elég lenne 4-6e Ft is... abból akár tud venni némi nasit a büfében néha, és ha nagyon akar vmi márkás rucit, könyvet, játékot (persze ésszerű határokon belül), arra tud gyűjteni, ha nem szórja el a pénzt.

2017. jún. 21. 11:04
 14/16 anonim ***** válasza:

13. vagyok

Azt egyébként értem, hogy jaj, napi 300 Ft-ra számolva nem vészes, de azért ne az legyen a normális, hogy egy gyerek, ha mondjuk otthon csomagolnak neki szendvicset, napi szinten bezabál egy szelet pizzát, gombóc fagyit, melegszendvicset...

2017. jún. 21. 11:05
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdés hogy ezt ő gyűjtögeti-e, vagy a szülök ezen kívül tesznek-e neki félre pénzt (pl egy bankszámlán)

Ha a jövője megalapozása annyiból áll hogy ebből a pénzből kell félretennie, akkor ez teljesen rendben van. Ha ezt a 8000 Ft-ot havonta elkölti édességre, kajára, mozira stb akkor talán egy kicsit soknak tűnik. De ha a szülők megengedhetik maguknak akkor ez is belefér.

2017. jún. 26. 19:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem sok szerintem. De mondjuk akkor emellett nem vegyetek meg neki mindent, amit csak kiejt a kis száján. Ha könyvet, kaját vesz belőle, akkor nem para. Ha összegyűjti, és vesz belőle valami drágábbat, ami kapcsolódik az érdeklődési köréhez (akkor is, ha az gépes játék, technikai cucc, foci...), az is oké. Csak nem az legyen, hogy nem érzi a pénz súlyát. Ez a lényege, nem?
2017. jún. 30. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!