Az baj ha egy 12 éves fiú havi 8 000 ft zsebpénzt kap?
Heti 2000 szerintem nem sok.
Én egyben adnám neki oda. De ha pluszban kérne valami butaságra akkor nem kapna. Tanuljon meg bánni a pénzzel.
Attól függ, mit "kell" fizetnie a zsebpénzből. Tudom, nem ezt jelenti a szó, de sokan abból fizettetik a gyerekkel az osztálypénzét, tusfürdőjét, telefonszámláját, havibérletét is. Abban az esetben nem sok.
Ha csak elszórásra van, sztem picit sok. Mert azért egy átlag 12 éves gyerek nem jár el annyit a haverokkal olyan helyre, ahol költeni kellene, és ideális esetben nem cikizik ki azért, mert nincs a legújabb 50ezres Nike cipője, iPhone-ja meg ilyenek... arra ráér 2-3 évvel később is gyűjteni. Bőven elég lenne 4-6e Ft is... abból akár tud venni némi nasit a büfében néha, és ha nagyon akar vmi márkás rucit, könyvet, játékot (persze ésszerű határokon belül), arra tud gyűjteni, ha nem szórja el a pénzt.
13. vagyok
Azt egyébként értem, hogy jaj, napi 300 Ft-ra számolva nem vészes, de azért ne az legyen a normális, hogy egy gyerek, ha mondjuk otthon csomagolnak neki szendvicset, napi szinten bezabál egy szelet pizzát, gombóc fagyit, melegszendvicset...
Kérdés hogy ezt ő gyűjtögeti-e, vagy a szülök ezen kívül tesznek-e neki félre pénzt (pl egy bankszámlán)
Ha a jövője megalapozása annyiból áll hogy ebből a pénzből kell félretennie, akkor ez teljesen rendben van. Ha ezt a 8000 Ft-ot havonta elkölti édességre, kajára, mozira stb akkor talán egy kicsit soknak tűnik. De ha a szülők megengedhetik maguknak akkor ez is belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!