Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megengednéd a kamasz lányodnak?

Megengednéd a kamasz lányodnak?

Figyelt kérdés

A lányom 17 éves. Elég sok mindent megbeszélünk egymással, sosem voltak előttem titkai. Most azzal állt elő, hogy jövőhét végén ott aludna egy fiúnál, aki nem a barátja.(20 éves a fiú) A lányom még szűz. A fiút régóta ismeri, és azt mondja, azt szeretné, ha ezzel a fiúval lenne az első alkalom, annak ellenére, hogy nem a barátja. A srác sem feltétlenül csak kihasználni akarja, hanem ahogy a lányom fogalmazott: egyszerűen csak nagyon erős testi vonzalom van köztük. Eléggé felelősségteljes, rendes lány, ám most mégiscsak elgondolkodtam, hogy hagyjam - e, hogy első szexuális élménye mégiscsak egy egyéjszakás kaland legyen.

Ti hogy látjátok a dolgot?

Elsősorban lányos anyák véleményére lennék kíváncsi.

2010. máj. 18. 19:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

Ahogy olvasom felelősségteljes a lányod és bízol benne, szóval én a helyedben elmondanám minden hercehurca nélkül a véleményem, akár támogatom, akár nem, és ráhagynám a döntésd. Nagyon szerencsés vagy, amiért ilyen személyes dolgokat elmond neked, és ha ő nagyon akarja, a hátad mögött úgyis megteszi, tehát jobb ha tudsz róla, és megtudjátok beszélni, nem?

Egyébként te hogy vélekedsz?

2010. máj. 18. 20:01
 2/12 A kérdező kommentje:

Hát én igazándiból úgy gondolom, hogy rá bízom a döntést, és ha úgy gondolja, hogy megteszi, akkor én nem tiltom meg.

Csak kíváncsi voltam mások véleményére is.

Köszi a választ :)

2010. máj. 18. 20:26
 3/12 anonim ***** válasza:
45%

Ugyan kisfiam van, viszont én is voltam 17 éves lány, nem is annyira régen :P. Ahogy az első válaszoló írta, úgy tennék. Elmondanám neki hogy nem tudom megakadályozni a dolgot, hiszen az aktus máskor, máshol is megtörténhet, viszont ha én a helyében volnék nem tenném, mert... egyrészt amit írtál, másrészt amikor találkozik egy olyan fiúval akit testileg-lelkileg igazán szeret, "azt" már nem tudja odaadni neki, harmadrészt szerelem nélkül sztem egy nő, főleg kamaszlány számára nem akkora élvezet a szex (bár ez csak saját vélemény), szóval lehet hogy nem olyan jól sül el a dolog mint ahogyan ő képzeli. Főleg ha szűz, az első alkalom még fájdalmas is általában és ha a srác csak testileg vonzódik iránta és nem olyan türelmes, gyengéd...áááá...életre szóló rossz élménye lehet. Negyedrészt a fiatal srácok, hááát, azért ők még szinte bármelyik lányhoz vonzódnak testileg, hiszen tombol bennük a tesztoszteron... Szóval ezeket elmondanám neki és azt is, hogy a döntés az ő kezében van.

Egyébként biztos, hogy a lányod nem szerelmes titokban ebbe a srácba és esetleg így szeretne a kedvében járni? 17 évesen egy lány még annyira romantikus, nem jellemző a CSAK testi kapcsolat. Esetleg ezt még próbáld kipuhatolni, hogy elkerüljön egy nagy csalódást, a lányok amúgy is olyan sebezhetők.

Egyébként (bár tudom ez most nem vigasz) ha a fiam ilyennel jönne, biztosan megpróbálnám lebeszélném róla!

2010. máj. 18. 20:32
 4/12 anonim ***** válasza:
57%
Habár én még fiatal vagyok (a lányoddal egyidős) szerintem is engedd meg neki h ő döntse el. Ha esetleg rossz döntés lesz akkor is tudni fogja h mellette állsz és mindent megbeszélhet vele. Hibáiból tanul az ember.
2010. máj. 18. 20:33
 5/12 anonim ***** válasza:
36%

Szia!

Nekem most lesz 18 éves a lányom. 16 éves volt mikor mondta, hogy szeretne lefeküdni a barátjával. Kb. fél éve jártak akkor. Megbeszéltük a védekezést (meg is vettük a gumit nekik), elmentünk otthonról stb.

A srác ezután 1 héttel pedig lelépett, pedig a lányom komolyan gondolta (persze amennyire komolyan lehet gondolni 16 évesen).

Tehát hiába szerette, mégis csalódás volt az első alkalom. Aztán kb. 3 hónap múlva megismert egy másik fiút, akivel jövő héten lesz a kétéves együttjárásuk.

Én nagyon szeretem a srácot, már jó ideje hol nálunk, hol a fiúéknál vannak. Hétvégente 1 napot nálunk, 1 napot a fiúéknál alszanak.

Amúgy mindent megbeszél velem azóta is!

Én amúgy arra bíztatnám a Te helyedben, hogy várjon még az igazira. De akkor se történik tragédia, ha "csak" testileg vonzódik a fiúhoz, mert legalább nem ragad le az elsőnél. Tehát ennek is lenne előnye.

2010. máj. 18. 20:46
 6/12 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem elengedheted, értelmes lánynak tűnik a leírásból, meg te is írtad, hogy felelősségteljes, rendes. :)
2010. máj. 18. 21:01
 7/12 anonim ***** válasza:

Az ő döntése nem a tiéd. Ha ilyesmit megbeszél veled és még megfontolt is, akkor a lehető legrosszabb, amit tehetsz, hogy megakadályozod. Miért?

1) Úgyis megteszi, ha akarja.

2)Úgy fogja érezni nem bízol benne...

3) ... így ő sem fog ilyennel legközelebb benned bízni.

4) Elég nagy már ahhoz, hogy a szexuális életébe ne szólj bele irányítóként.

Röviden: szerintem engedd el. Mást úgysem nagyon tehetsz. Meg őszintén szólva semmilyen problémát nem látok a dologban.

2010. máj. 19. 01:00
 8/12 anonim ***** válasza:
6%

Szerintem azért beszélgess vele és próbáld lebeszélni, én is azzal értek egyet, hogy nem közömbös neki a fiú, és azért én nem repesnék az örömtől ha egy 20éves fiú meg akarná fektetni a szűz lányomat. Próbáld meg elmagyarázni neki, hogy ezt akkor fogja igazán megbánni, ha majd megtalálja azt akivel szerelmesek, és lelkileg is nemcsak testileg vonzódnak. Ha érett, értelmes lány akkor, meg be kellene látnia, hogy ez nem érett gondolkodás hogy gyakorlatilag csak úgy valakinek odaadom a szüzességem. És valószínű az első alkalom nem is lesz kellemes, vagy nem is sikerül vagy abba kell hagyni, nem tudom miért akar ilyet az ember egy akárkivel lényegében átélni, megosztani. És később is ráér még egyéjszakás kalandokra, de nem hiszem hogy ez tinilánynak való. Ne tiltsd meg neki, ha nagyon akarja, de tényleg beszélgessetek el komolyan, akár olyan dolgokról is, hogy nincs-e az osztályban nyomás rajta hogy esetleg cikizik mert szűz, és hasonlók... Szóval én nagyon nem értenék egyet ezzel, sőt valószínű azt is megmondanám, hogy csalódnék benne ha ilyet tenne, mert az hogy már 25évesen mit csinál tényleg nem az én dolgom, de azért még 17 évesen némileg én is felelek érte.

Remélem azért átgondolja a lányod, vagy ha meg is teszi jól sül el a dolog!

2010. máj. 19. 13:46
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem engedd el! Örülj neki, hogy 17 évesen kéri ezt tőled és nem 14 évesen. Sok olyan kérdést találtam ami ugyanez, csak 14 évesekkel.
2010. máj. 19. 14:20
 10/12 anonim ***** válasza:
22%

Na mivan most 17 évesen hirtelen belett sózva és egybül ráülne az első f.aszra ami az utjába kerül?

Szerintem sürgösen magyarázd el neki hogy ha már ennyi ideig rendes lány volt akkor tartsa meg a szüzességét, mert a mai világban ez nagyon ritka dolog, és ha majd rátalál a szerelmére, megfogja őt becsülni ezért, és nagyon fog vigyázni a lányodra! Fiatal még a fiu is és a lányod is! Ne kiváncsiságból feküdjön le egy számára közömbös fiuval! Emberek vagyunk, attól különbözünk az állatoktól, hogy uralkodunk az ösztönünkön és tudatosan cselekszünk!

2010. máj. 19. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!